Τζιτζικώστας: Τραγική η κατάσταση – Δεν θα μπορέσουμε να σηκώσουμε το βάρος

«Η κατάσταση είναι τραγική. Δεχόμαστε ασύμμετρη επίθεση», δήλωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας για τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού και την πίεση που δέχεται το ΕΣΥ στη Βόρεια Ελλάδα.

Ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στην πολύ σημαντική δουλειά των γιατρών και των νοσηλευτών, ευχαριστώντας και όσους έφτασαν στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους.

«Αν η κατάσταση συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό, η Θεσσαλονίκη δε θα μπορέσει να σηκώσει το βάρος», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας, ενώ τόνισε ότι το «Βελλίδειο» συνεδριακό κέντρο δεν μπορεί να μετατραπεί σε κέντρο COVID-19 καθώς δεν έχει τις απαραίτητες υποδομές.

«Δεν πρόκειται να δούμε σταθεροποίηση πριν από το τέλος του μήνα, αρχές του επομένου.

»Αν συνεχιστεί η ανοδική τάση, το σύστημα που είναι ήδη στα όριά του, πολύ φοβάμαι ότι θα ξεπεράσει τα όριά του και θα χρειαστούμε στήριξη και βοήθεια από όλη την Ελλάδα», τόνισε.

Χαρακτήρισε «οξύμωρο» το γεγονός ότι οι περιφέρειες δεν έχουν λόγο και εμπλοκή στη διαχείριση της πανδημίας, σημειώνοντας ότι αν χρειαστεί θα αρχίσουν οι μεταφορές ασθενών από τη Θεσσαλονίκη στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Αναφερόμενος στην κατάσταση της Θεσσαλονίκης, ο κ. Τζιτζικώστας σημείωσε ότι «είναι προφανές ότι τα μέτρα έπρεπε να ληφθούν νωρίτερα.

»Ως περιφέρειες δεν μπορούμε να επιβάλλουμε lockdown.

»Μπορούμε να πούμε την γνώμη μας και την είπαμε. Ζητήσαμε μέτρα».

tribune.gr

Categories