Δημήτρης Κατσούλης στην εκπομπή ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ της 27 Νοε.

Ο Δημήτρης Κατσούλης, πρώην Δημοτικός σύμβουλος Σαρωνικού (2014-2019), στην εκπομπή ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ της 27 Νοε 20 με τον Μέμο Ξυγκάκη.

Στην αρχή της εκπομπής προβάλλονται αποσπάσματα από το Δημοτικό Συμβούλιο Σαρωνικού της 16.10.14 στο οποίο ελήφθη η απόφαση προσφυγής στο ΣτΕ εναντίον του ΦΕΚ μεταβίβασης στο ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ εκτάσεων του Δήμου Σαρωνικού. Ως γνωστό η υπόθεση εκδικάστηκε τον Σεπτ 20 και η απόφαση ήταν υπέρ του Δήμου Σαρωνικού. ( Η απόφαση ακόμα δεν έχει καθαρογραφεί)

Τα βασικά σημεία στα οποία εστίασε ο Δημήτρης Κατσούλης:

Το ιστορικό της παραλίας Αναβύσσου και δικαίωση του Θ. Δαλάκογλου για την μελέτη του, του 1999, στην οποία αναφέρονται οι λόγοι για τους οποίους οι προσχώσεις των ΑΛΥΚΩΝ δεν ανήκαν ποτέ στον τότε ΕΟΤ.  (Η Μελέτη : http://www.silia.gr/t/alykes.html)

Από την αρχή στήριξα τη Γραμμή του Δήμου στο ζήτημα διεκδίκισης του αιτήματος οι παραλίες να διαχειρίζονται από τους Δήμους.

Εφαρμόστηκε αλλαζονικά ένα Δημαρχοκεντρικό μοντέλλο πολλές φορές χωρίς τήρηση δημοκρατικών διαδικασιών κυρίως από την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Για την παράταση μισθώσεων 4 καντινών βάσει νόμου ο οποίος δεν αφορούσε αυτές τις περιπτώσεις καθώς και τα ζητήματα με την διαχείριση των υπόλοιπων καντινών από την ΑΔΜΚΕΣ.

Σχολιάζοντας την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ: “Η πρώτη νίκη για τις παραλίες ήλθε τον Αύγουστο του 2017 με το Νόμο 4484/17 αρθ 68 (παραγ 1) κάτι για το οποίο ενημέρωσα το Δημοτικό Συμβούλιο τον Σεπτ 17”.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της  15/3/18 που αφορούσε στην ΑΔΜΚΕΣ, επανέφερα το θέμα μαζί με την απάντηση της ΚΤΗΜΑΤΙΚΗΣ που αφορούσε στην απαγόρευση να γίνει διαγωνισμός στην Γαλάζια Ακτή από την ΑΔΜΚΕΣ καθώς μόνον ο Δήμος είχε αυτό το δικαίωμα και επίσης αναφέρθηκα στο ν.4484 σύμφωνα με τον οποίο ο Δήμος είχε επίσης δικαίωμα να κάνει διαγωνισμό και στις ΑΛΥΚΕΣ. ( Σχετικά αποσπάσματα video εμφανίζονται στην εκπομπή). Σε αυτό το συμβούλιο ενώ η Πρόεδρος μετά από την προτροπή Τσαλικίδη είχε υποσχεθεί ότι ο Δήμαρχος θα αποτανθεί την επόμενη ημέρα στους Νομικούς, ουδέποτε είχαμε κάτι νεότερο”.

Στη λεκτική επίθεση του Γ. Σωφρόνη στο Δημοτικό Συμβούλιο της 11ης Φεβ 19 που τον κατηγόρησε πως εξ αιτίας τοι οι εκμεταλλευτές των Καντινών έφαγαν πρόστιμα από την Κτηματική Υπηρεσία

Για την επίθεση που υπέστη από την Οργάνωση της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ και την απαγοητευτική στάση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στα ζητήματα Αλυκών και ΚΕΛ με αποτέλεσμα να παραιτηθεί από Γραμματέας-Συντονιστής αλλά και από την κοματική οργάνωση καθώς η στάση τους δεν  συμφωνούσε με τον Αξιακό του Κώδικα.

VIDEO YOUTUBE

VIDEO FACEBOOK

https://www.facebook.com/Paraktios/videos/1099064383844199

https://www.facebook.com/Paraktios/videos/382488279760310

Η ΜΕΛΕΤΗ ΔΑΛΑΚΟΓΛΟΥ (1999)

http://www.silia.gr/t/alykes.html

Ανακαλείται το δικαίωμα της ΑΔΜΚΕΣ να μισθώνει τις παραλίες? Εμπλοκή με καντίνες Αλυκών.

 

Categories