Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλυβίων Χρ Ράπτης στην εκπομπή ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ της 26ης Νοε -video

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλυβίων Χρ Ράπτης ήταν προσκεκλημένος στη εκπομπή ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ της 26ης Νοε με τον Μέμο Ξυγκάκη

Ο πρόεδρος της κοινότητας αναφέρθηκε:

Στη μεγάλης σημασίας απόφαση του ΣτΕ σχετικά με την διαχείριση των παραλιών παραθέτοντας και ένα σύντομο ιστορικό που ξεκίνησε  όπως είπε το 2003 με την παραχώρηση από τον τ. Υπουργό Τσοχατζόπουλο, 43 στρεμάτων παραλίας στο Grand Resort.

Στο πρόγραμμα των τεσσάρων καινούργιων μελετών και έργων που κατατέθηκαν από την Κοινότητα για το 20121 καθώς και σε κάποια από τα 32 τεχνικά έργα που είχαν κατατεθεί το 2020 τα οποία συνεχίζονται με έμφαση στην μελέτη κλιματισμού του ΑΟΛ.

Στο σχέδιο προϋπολογισμού εξόδων που δεν θα κατατεθεί καθώς βάσει του άρθρ 86 του ν3852/2010 προβλέπεται, προηγουμένως να έχουν μεταβιβαστεί αρμοδιότητες από το Δημοτικό συμβούλιο στην Κοινότητα, κάτι που δεν έχει γίνει.

Στις αρμοδιότητες των κοινοτήτων και επίσης στην πρόταση του Βασίλη Φλωρίδη για τη διενέργεια σύσκεψης  μεταξύ όλων των κοινοτήτων του δήμου Σαρωνικού.

Στις υπηρεσίες προς τους Δημότες και κυρίως στα ραντεβού για την αποκομιδή ογκωδών και κλαδεμάτων

Στη πρώτη φάση της Μελέτης Χασάπη που για τα Καλύβια δεν είναι διαθέσιμη ακόμα γιατί τα στοιχεια που έδωσε η Κοινότητα δεν ήταν αυτά που ήθελε ο κος Χασάπης οπότε θα υποβληθούν νέα.

Στη γενικότερη οικονομική κατάσταση στα Καλύβια. “Πρέπει να στηρίζουμε και τα μαγαζιά της περιοχής μας , κάτι που δεν κάνει ο κόσμος”, τόνισε μεταξύ άλλων.

Στα τελη κατάληψης κοινόχρηστων χώρων για τα οποία θα έπρεπε να έχει λόγο και η Κοινότητα αφού εκείνη εκδίδει τις άδειες. “Εμείς εχουμε τη διάθεση να βάλουμε πλάτη αλλα και τα μαγαζία θα πρέπει να κινηθούν εντός του πλαισίου του νόμου“, κατέληξε.

Στο κοιμητήριο Καλυβίων που ειναι κορεσμένο και για τη προσπάθεια του Δήμου για εξεύρεση νέου χώρου

Στο έργο της Πολιτικής Προστασίας καθώς και αυτό των ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ.

Δείτε πιο αναλυτικά στο video που ακολουθεί

περισσότερες λεπτομέρειες για το τεχνικό πρόγραμμα δείτε στην σχετική ανάρτηση πιο κάτω

Συμβούλιο Κοινότητας Καλυβίων. Ομόφωνα το Τεχνικό Πρόγραμμα 2021

 

 

Categories