Νέα «βόμβα» από Λινού: Παρέμβαση εισαγγελέα και δημοσιοποίηση των επιδημιολογικών στοιχείων

Για τα περί διαφωνιών εντός της επιτροπής ειδικών που συμβουλεύουν την κυβέρνηση, η καθηγήτρια ιατρικής τόνισε πως μπορούν να βγουν οι ίδιοι οι επιστήμονες – εφόσον διαφωνούν με τις αποφάσεις που λαμβάνονται – και να πούνε τη γνώμη τους ανοιχτά

Μετά την αποκαλυπτική της συνέντευξη περί ανακρίβειας όσον αφορά στα κρούσματα κορονοϊού στη διάρκειά της οποίας δήλωσε ότι «δεν έχουν υπάρξει μελέτες που να είναι σε αντιπροσωπευτικό δείγμα του πληθυσμού. Ντρέπομαι που το λέω», η καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Αθηνά Λινού επανέρχεται στην υπόθεση «βόμβα», καλώντας σε παρέμβαση όχι μόνο του εισαγγελέα για διερεύνηση του θέματος αλλά και σε παρέμβαση των επιτροπών δεοντολογίας.

Αναλυτικότερα, μιλώντας στον ρ/σ «Στο Κόκκινο», η κ. Λινού προκρίνει τη δήμευση και τη δημοσιοποίηση των στοιχείων που καταγράφουν την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, μετά και τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις περί ύπαρξης διπλής βάσης επιδημιολογικών δεδομένων από τις αρχές, με συνέπεια την μη πλήρη εικόνα της κατάστασης για την επιτροπή επιδημιολόγων.

Η κ. Λινού δήλωσε πως δεν την εκπλήσσουν τέτοιες αποκαλύψεις καθώς στη χώρα μας, ο καθένας να κρατάει στοιχεία για τον εαυτό του και κάλεσε σε παρέμβαση όχι μόνο του εισαγγελέα για διερεύνηση του θέματος αλλά και σε παρέμβαση των επιτροπών δεοντολογίας, ώστε με διαφάνεια να μπορούν όλοι οι επιστήμονες να έχουνε πρόσβαση στα στοιχεία και να συμβάλλουν στην καταπολέμηση της πανδημίας.

Για τα περί διαφωνιών εντός της επιτροπής ειδικών που συμβουλεύουν την κυβέρνηση, η γνωστή καθηγήτρια ιατρικής τόνισε πως μπορούν να βγουν οι ίδιοι οι επιστήμονες – εφόσον διαφωνούν με τις αποφάσεις που λαμβάνονται – και να πούνε τη γνώμη τους ανοιχτά.

Για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν εν όψει και των εορτών, η Αθηνά Λινού είναι απόλυτη για το άνοιγμα της αγοράς η οποία θα πρέπει να παραμείνει κλειστή όπως είπε, όπως και η εστίαση, αλλά σαφώς με ενίσχυση και στήριξη των επαγγελματιών που πλήττονται καθώς και των εργαζομένων.

Σε επίπεδο πολιτών θα πρέπει να στηριχθεί το εξ αποστάσεως εμπόριο, ενώ το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, λέει η κ. Λινού, θα πρέπει να το περιορίσουμε στην «πυρηνική οικογένεια μόνο», κάθε οικογένεια δηλαδή θα πρέπει να αποφασίσει να φιλοξενήσει ένα ζευγάρι ηλικιωμένων, «τον παππού και την γιαγιά».

Το ηχητικό της παρέμβασης Λινού:

altsantiri.gr

Categories