ΣΥΡΙΖΑ: Ποια σκοπιμότητα εξυπηρετεί η συρρίκνωση του αριθμού των τεστ;

Μειωμένα τεστ, αλλά υψηλοί δείκτες σε διασωληνωμένους και θανάτους

Ερωτήματα για τον αριθμό των τεστ κορονοϊού, ο οποίος είναι μειωμένος σε σύγκριση με τις προηγούμενες ημέρες, θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σημερινό σχόλιο του γραφείου Τύπου.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Στην επιδημιολογική εικόνα που περιγράφει η επίσημη ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ αποτυπώνεται σωρευτικά ο αριθμός των τεστ που διενεργούνται σε όλη τη χώρα. Από την εξέταση των σημερινών στοιχείων προκύπτει ότι έχουν πραγματοποιηθεί 11.372 τεστ (μοριακά και rapid), ενώ 5 μέρες πριν (στις 26/11) ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 31.518».

Ακολούθως ρωτά: «ποια υγειονομική σκοπιμότητα εξυπηρετεί η συρρίκνωση του αριθμού των τεστ στο 1/3, την ώρα που οι «σκληροί» δείκτες (διασωληνωμένοι και θάνατοι) παραμένουν δραματικά υψηλοί;».

Υπενθυμίζεται ότι την  Δευτέρα 30 Νοεμβρίου, καταγράφηκαν 1.044 νέα κρούσματα, από τα οποία 255 εντοπίστηκαν στην Αττική, 213 στη Θεσσαλονίκη και 49 στη Λάρισα, σύμφωνα και με την επίσημη ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας. Αντίθετα τις προηγούμενες ημέρες τα τεστ που γίνονταν έφταναν περίπου τις 25.000.

Την ίδια στιγμή 85 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες 24 ώρες, ενώ 600 ασθενείς είναι οι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ.

altsantiri.gr

 

Categories