Ελεύθεροι Καμπαγιάννης και Παπαδάκης – Έκαναν μήνυση στον αστυνομικό διευθυντή Αττικής

Ελεύθεροι αφέθηκαν Θανάσης Καμπαγιάννης και Κώστας Παπαδάκης μετά τη δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος τους κατά τη σύλληψή τους από την ΕΛ.ΑΣ. . Οι δικηγόροι ζητούν πειθαρχική δίωξη του Αττικάρχη.

Οι Θ. Καμπαγιάννης και Κ. Παπαδάκης κατέθεσαν μήνυση κατά του γενικού διευθυντή Αττικής, Γιώργου Γιάννινα, και κατά παντός άλλου υπευθύνου τους οποίους κατηγορούν για παραβίαση του άρθρου 34 του Κώδικα Δικηγόρων, αλλά και παραβίαση του άρθρου 285 του Π.Κ. για τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό.

Ειδικότερα, το άρθρο 34 του Κώδικα Δικηγόρων αναφέρει ότι «ο δικηγόρος κατά την άσκηση των καθηκόντων του δικαιούται να απολαμβάνει του σεβασμού και της τιμής που οφείλεται στο λειτούργημά του από τους δικαστικούς λειτουργούς και από κάθε άλλο πρόσωπο που ενεργεί στο πλαίσιο της δημόσιας διοίκησης».

Σχετικά με την κατηγορία για παραβίαση των μέτρων προστασίας από την πανδημία, αυτή σχετίζεται με τις συνθήκες προσαγωγής/σύλληψης, αλλά και κράτησής τους στη ΓΑΔΑ.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο δικηγόροι, μέλη της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, προσήχθησαν μαζί με δεκάδες άλλους πολίτες το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, στο όργιο αυταρχισμού που επέδειξε η ΕΛ.ΑΣ.

Οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις, ενώ για την κράτηση των δύο δικηγόρων υπήρξε σωρεία αντιδράσεων.

efsyn.gr

Categories