Π.Φώκαια. 34 έργα και μελέτες προτείνονται για ένταξη στα Τεχνικά Έργα του Δ. Σαρωνικού -video συνεδρίασης

Το Κοινοτικό Συμβούλιο της Κοινότητας Π. Φώκαιας, ομόφωνα αποφάσισε για το Τεχνικό Πρόγραμμα έτους 2021 σύμφωνα με τον κατάλογο έργων που ακολουθεί:
Η συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης (30.11.20) καλύφθηκε με live sreaming από τον Paraktios.gr και μπορείτε να την παρακολουθήσετε στο video που ακολουθεί. Παραθέτουμε και τον πίνακα αποφάσεων του Κοινοτικού Συμβουλίου.

Ενδιαφέρον υπάρχει και στην απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου που εκτός από τον έλεγχο της νομιμότητας σχετικά με το ζήτημα του ΚΑΠΗ που προέκυψε πρόσφατα, ζητείται από το Δήμο Σαρωνικού να αναθεωρήσει την απόφασή του για τη σύνθεση των μελών της Διοικούσας Επιτροπής του ΚΑΠΗ Π.Φώκαιας προκειμένου να υπάρχει εκπροσώπηση του Κοινοτικού Συμβουλίου μέσω της συμμετοχής και του Προέδρου της Κοινότητας Π.Φώκαιας.

Τα προτεινόμενα έργα και Μελέτες

1. «Βελτίωση και εκσυγχρονισμός Αλιευτικού Καταφυγίου Π. Φώκαιας» το πιο σημαντικό έργο της Κοινότητάς μας.
2. «Αποκατάσταση – ανακαίνιση του Παλαιού Δημοτικού Σχολείου Π. Φώκαιας και διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου».
3. «Σχέδια Πόλεως (Γ.Π.Σ., Α΄ κατοικία, Θυμάρι)».
4. «Κατασκευή του νέου κοιμητηρίου για την Κοινότητα Π. Φώκαιας στην ήδη εγκεκριμένη θέση από το 1998».
5. «Έργα αντιστήριξης στην οδό Περιάνδρου στο Θυμάρι (σύμφωνα με τη υπάρχουσα μελέτη) και κατασκευή γέφυρας για τη διασύνδεση των παραρεμάτιων περιοχών και την ασφαλή εκκένωση της περιοχής σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης».
Το έργο έχει ζητηθεί να χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», με την υπ’ αριθμ. 52/2020 απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Π. Φώκαιας.
6. «Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας (υλοποίηση μελέτης Ελευθεράκου – Αναγνωστόπουλου)» και σημειακές παρεμβάσεις στην περιοχή του Αγ. Γεωργίου κ.α.
Τμήμα της υπάρχουσας μελέτης υλοποιήθηκε το διάστημα 2010 – 2011 στον κεντρικό οικισμό και πρόσφατα με την υπ’ αριθμ. 148/2020/ 7.10.2020 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου επικαιροποιήθηκε και η υπόλοιπη μελέτη που αφορά στον Οικισμό του Καταφυγίου και της ΑΤΕ.
Το έργο έχει ζητηθεί να χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», με την υπ’ αριθμ. 52/2020 απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Π. Φώκαιας.
7. «Ολοκλήρωση του Νέου Τριώροφου Κτιρίου Κοινοτικού κτιρίου», έργο το οποίο είχε προταθεί για χρηματοδότηση από τον Φιλόδημο.
8. «Μελέτη τοποθέτησης χώρου και προμελέτη κόστους για την κατασκευή νέου 12θέσιου Δημοτικού Σχολείου».
Το έργο έχει ζητηθεί να χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», με την υπ’ αριθμ. 52/2020 απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Π. Φώκαιας.
9. «Ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου Κοινότητας Π. Φώκαιας», σύμφωνα με το αριθ. πρωτ. 82/07.01.2020 αίτημά μας, την υπ’ αριθ. 1/2020/16.1.2020 απόφαση μας και την από 28.09.2020 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπή του Δήμου.
10. «Αντικατάσταση συνθετικού χλοοτάπητα του Γηπέδου Π. Φώκαιας (Στάδιο Αριστείδης Μακροδημήτρης».
11. «Επισκευή και συντήρηση των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων αλλά και την δημιουργία νέων στο Κοινοτικό Στάδιο Π. Φώκαιας Αριστείδης Μακροδημήτρης», σύμφωνα με τα υπ’ αριθμ. πρωτ. 19235/21.11.2019 και υπ’ αριθμ. πρωτ. 16244/16.10.2020 έγγραφά μας.
12. «Καθαρισμός όλων των ρεμάτων σε όλη την έκταση της Π. Φώκαιας», σύμφωνα με τα υπ’ αριθμ. πρωτ. 19235/21.11.2019 και υπ’ αριθμ. πρωτ. 16244/16.10.2020 έγγραφά μας.
13. «Αναβάθμιση και άρση επικινδυνότητας σε παιδικές χαρές της Κοινότητας Π. Φώκαιας».
14. «Αστική ανάπλαση και αξιοποίηση ελεύθερου χώρου της κεντρικής πλατείας στην ΑΤΕ», έργο το οποίο έχει ήδη ενταχθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής, ύστερα από το υπ’ αριθμ. πρωτ. 18732/13.11.2019 αίτημα της Κοινότητας Π. Φώκαιας, το υπ’ αριθμ. πρωτ. 18755/13.11.2020 έγγραφο του Δημάρχου Σαρωνικού.
15. «Επιδιόρθωση και συντήρηση του παλαιού δρόμου στο λόφο της Αγίας Ειρήνης, παραπλεύρως του κοιμητηρίου», ύστερα από το αριθμ. πρωτ. 4842/30.03.2020 έγγραφό μας.
16. «Κατασκευή ράμπας ΑΜΕΑ στο Κοινοτικό Κατάστημα Π. Φώκαιας», σύμφωνα με το αριθμ. πρωτ. 4842/30.03.2020 έγγραφό μας.
Το έργο έχει ζητηθεί να χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», με την υπ’ αριθμ. 52/2020 απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Π. Φώκαιας.
17. «Ανάπλαση στην οδό Πουλούδα και Σιδέρη Μπέη», σύμφωνα με τη υπάρχουσα μελέτη.
Το έργο έχει ζητηθεί να χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», με την υπ’ αριθμ. 52/2020 απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Π. Φώκαιας.
18. «Οδοποιία εντός σχεδίου Σαρωνικού», έργο στο οποίο με την υπ’ αριθμ. 147/2020 απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου έγινε δεκτό το αίτημα της Κοινότητάς μας και συμπεριλήφθηκαν και όλοι οι δρόμοι της ΑΤΕ».
19. «Μελέτη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε στο δίκτυο ύδρευσης στο Θυμάρι».
Το έργο έχει ζητηθεί να χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», με την υπ’ αριθμ. 52/2020 απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου (Πρόσκληση ΑΤΟ1 Υποδομές ύδρευσης).
20. «Έργα οδοποιίας για την ασφαλή διέλευση – μετακίνηση πεζών και οχημάτων στο Θυμάρι Κοινότητας Π. Φώκαιας».
21. Μελέτη για την αποστράγγιση των υδάτων που λιμνάζουν εδώ και χρόνια δίπλα στο AMICO, και αποτελούν εστία μόλυνσης για τους χιλιάδες λουόμενους και διερχομένους από την συγκεκριμένη παραλία.
22. Μελέτη δημιουργίας parking: Στην παραλιακή έκταση δίπλα στο ξενοδοχείο PLAZA RESORT σύμφωνα με την υπάρχουσα μελέτη. Στην έκταση μεταξύ των εστιατορίων ΓΑΛΗΝΗ και ΡΕΜΒΗ (υπάρχει σχετική μελέτη). Στην έκταση που βρίσκεται κοντά στα παλιά πολυβολεία στις υπώρειες του βουνού Ασφακερή.
23. Κυκλοφοριακή Μελέτη για τον Κεντρικό Οικισμό (μονοδρομήσεις, πεζοδρομήσεις κλπ.)
24. Μελέτη για την κατασκευή πεζοδρομίου στην παραλιακή Λεωφόρο Αθηνών Σουνίου, από το ξενοδοχείο PLAZA RESORT μέχρι το Λιμεναρχείο και στη συνέχεια μπροστά από την ταβέρνα ΚΥΜΑ μέχρι την ταβέρνα ΡΕΜΒΗ.
25. Μελέτη για την συμπλήρωση της πεζοδρόμησης περιφερειακά του Λόφου της Αγίας Ειρήνης.
26. Μελέτη για την περίφραξη, κατασκευή οδού κλπ. στο Νεκροταφείο Αγίας Ειρήνης.
27. Μελέτη πυροπροστασίας και πυρόσβεσης λόφου Αγίας Ειρήνης (χρήση δεξαμενής).
28. Μελέτη πυροπροστασίας και πυρόσβεσης λόφου Ασφακερής (χρήση δεξαμενής).
29. Μελέτη για την στήριξη και συντήρηση του καμπαναριού στον Άγιο Γεώργιο.
30. Μελέτη για την σωστή χωροθέτηση και κατασκευή των εγκαταστάσεων του ΝΑΟΠΦ Ο Πυθέας.
31. «Δημιουργία Καταδυτικού Πάρκου στην θαλάσσια περιοχής της Π. Φώκαιας».
32. Επιδιόρθωση – αποκατάσταση των φθορών στα ξύλινα στέγαστρα και στην υπόλοιπη υποδομή στην παραλία της Ρέμβης.
33. Μελέτη για τη δημιουργία δικτύου μονοπατιών εναλλακτικού τουρισμού.
34. Μελέτη άμεσης κατασκευής ράμπας στην κεντρική μας παραλία στα αρμυρίκια.

Τέλος το Κοινοτικό Π. Φώκαιας συμβούλιο ζητά από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου:
• Να υπάρξει ενημέρωση του Κοινοτικού Συμβουλίου για την εξέλιξη των έργων που προτείναμε να ενταχθούν στον πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης (υπ’ αριθμ. 52/2020/4.9.2020 απόφαση).
• Να θεσμοθετηθεί μια φορά τον μήνα συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο κ. Κυριακόπουλο, τον Πρόεδρο της Κοινότητας και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Π. Φώκαιας για ενημέρωση μας αναφορικά με την εξέλιξη των έργων της Κοινότητάς και συνεργασία για την προώθησή τους.
• Να γίνεται παρακολούθηση (follow-up) των γνωμοδοτήσεων του Κοινοτικού Συμβουλίου που διαβιβάζει ο Πρόεδρος προς το Δήμο προκειμένου να επανερχόμαστε όποτε χρειάζεται και να πιέζουμε για την υλοποίηση των αποφάσεών μας.
• Να ενημερωθούμε για τα αποτελέσματα που είχε ό έλεγχος των φρεατίων ομβρίων τον οποίο είχε ζητήσει η Κοινότητα Π. Φώκαιας με την υπ’ αριθμ. 17/2019 απόφασή της, προκειμένου να ελεγχθεί και να αποτραπεί πιθανή παράνομη σύνδεση με ακάθαρτα ύδατα.

 

Categories