Εξελίξεις στο αποχετευτικό παραλίας ανακοίνωσε ο Αντιδήμαρχος Μπάμπης Γαλάνης στην εκπομπή ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ

Εξελίξεις στο αποχετευτικό του παραλιακού μετώπου ανακοίνωσε ο Αντιδήμαρχος Μπάμπης Γαλάνης κατά την χθεσινή του παρουσία (16.12.20) στην εκπομπή ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ με το Μέμο Ξυγκάκη.

Ο αντιδήμαρχος ανακοίνωσε πως το Δημοτικό Συμβούλιο Σαρωνικού, ενημερώθηκε από τεχνικό κλιμάκιο της ΕΥΔΑΠ (σε “κλειστή” παρουσίαση που έγινε την Παρασκευή 11/12) για το περιεχόμενο της καινούργιας μελέτης του αποχετευτικού του παραλιακού μετώπου Σαρωνικού και Αγ. Μαρίνας Κορωπίου με αποδέκτη το ΚΕΛ Κορωπίου -Παιανίας. Πρόκειται για ένα έργο πνοής, όπως τόνισε, που σε συνδυασμό με την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ για τη διαχείριση των παραλιών και την προτιθέμενη από τη Δημοτική Αρχή εκπόνηση μελέτης για την ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου “που δεν είναι μόνο οι Καντίνες” όπως υπογράμμισε, θα δώσει μία άλλη ώθηση στο τόπο μας.

Η νέα μελέτη , σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Μπάμπης Γαλάνης, που αξιοποιεί την επαναχρησιμοποίηση του νερού μέχρι 70% και με την οποία ο Δήμος έχει ταυτιστεί και συμφωνήσει, θα ανακοινωθέι σύντομα καθώς την ενημέρωση των πολιτών έχει αναλάβει ο Δήμαρχος και η ΕΥΔΑΠ.

Μετά την ολοκλήρωση της Κεντρικής μελέτης θα ακολουθήσει η μελέτη του κεντρικού παραλιακού αγωγού καθώς και η επικαιροποίηση των υφιστάμενων μελετών των εσωτερικών δικτύων.

Φυσικά η ολοκλήρωση όλων αυτών των μελετών και η υλοποίηση του έργου έχει ορίζοντα κάποιων ετών όμως θα μπει το “νερό στο αυλάκι”.

Ελπίζουμε, η Δημοτική Αρχή, σύντομα να ανοίξει την κάνουλα της ενημέρωσης για αυτό το σημαντικό ζήτημα που αφορά όλους μας…

Δείτε στο video που ακολουθεί, απόσπασμα της εκπομπής στην οποία ο Αντιδήμαρχος Χαρ. Γαλάνης αναφέρεται στο ζήτημα του αποχετευτικού παραλίας. (Ολόκληρη η εκπομπή, θα αναρτηθεί σε επόμενο άρθρο).

Categories