Η Επιτροπή Θεσμών απέρριψε το αίτημα Τσίπρα για έλεγχο στις απευθείας αναθέσεις – Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ…

Απορρίφθηκε το αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα προς την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για περαιτέρω διερεύνηση για το αν υπάρχει  διασπάθιση δημοσίου χρήματος με πρόσχημα την πανδημία, μέσω απευθείας αναθέσεων.

Σχολιάζοντας την απόφαση ο Γιώργος Κατρούγκαλος έκανε λόγο για «δυσανεξία στη διαφάνεια», γράφοντας στο Twitter: «Δυσανεξία της ΝΔ στην διαφάνεια και τον έλεγχο καταχρήσεων. Απέρριψε στην Επιτροπή Θεσμών τις προτάσεις του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για έλεγχο από το Ελεγκτικό Συνέδριο στις «λίστες Πέτσα», προμήθειες ΓΓ αντιεγκληματικής πολιτικής κας Νικολάου και Υγείας».

Υπενθυμίζεται ότι με επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής, ο Α. Τσίπρας τόνιζε, μεταξύ άλλων, ότι «δυστυχώς, η επίκληση της έκτακτης και απρόβλεπτης κατάστασης μέσα στην πανδημία χρησιμοποιήθηκε κάποιες φορές καταχρηστικά, χωρίς να συντρέχει στην πραγματικότητα ή έχοντας προκληθεί από υπαιτιότητα όσων αδράνησαν επί μήνες μεταξύ των δυο κυμάτων της πανδημίας» και ζητούσε έλεγχο από το Ελεγκτικό Συνέδριο…

Πηγή:topontiki.gr
Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Categories