Από τις αρχές Νοεμβρίου ήξεραν για πρόβλημα στη Δυτική Αττική

Η Περιφέρεια Αττικής είχε ειδοποιήσει τον ΕΟΔΥ ήδη από τις αρχές Νοεμβρίου για τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού στην περιοχή του Θριασίου, όπως κατήγγειλε αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος και αποδεικνύεται από σχετικό έγγραφο που είχε σταλεί προς τον ΕΟΔΥ

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6 σημείωσε πως είχαν εντοπιστεί κρούσματα τόσο σε σχολεία, τα οποία έκλειναν, όσο και σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες και άλλους χώρους με την διασπορά να αυξάνεται από την κινητικότητα στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Με αφορμή την έξαρση στην περιοχή, ήδη από το Νοέμβριο κλήθηκε εγγράφως ο ΕΟΔΥ, ο οποίος, από την πλευρά του πραγματοποίησε ένα μόνο ημερήσιο έλεγχο συμπεραίνοντας πως «το πρόβλημα δεν είναι μεγάλο». Όπως σημείωσε, η τοπική αυτοδιοίκηση και η Περιφέρεια δεν είχε ενημέρωση και εικόνα μαθαίνοντας «για την κατάσταση μόλις πριν μια βδομάδα» διευκρινίζοντας πως η ενημέρωση έγινε κατά την επίσκεψη του Υπουργού Προ.Πο στην περιοχή.

«Παρότι το πρόβλημα ήταν σε εξέλιξη, ο θόρυβος γύρω από αυτό, όπως είπε, προέκυψε μόλις πριν από λίγες ημέρες», ενώ σημείωσε πως τα κρούσματα ανήκουν σε κατοίκους της περιοχής, χωρίς να υπάρχει διευκρίνηση για το που εργάζονται.

Όπως καταγράφεται σε έγγραφο που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα ο «Αθήνα 9.,84» οι τοπικές αρχές είχαν προειδοποιήσει από τις αρχές Νοεμβρίου για την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, ζητώντας μαζικά τεστ στην ευρύτερη περιοχή.

 

Παράλληλα, ολιγωρία και καθυστέρηση της κυβέρνησης για τις περιοχές της Δυτικής Αττικής με μέτρα όταν η κατάσταση ήταν ήδη «εκτός ελέγχου» καταγγέλλουν φορείς και Σωματεία Εργαζομένων της Δυτικής Αττικής μετά την ανεξέλεγκτη διασπορά κορονοϊού και την απόφαση για σκληρό lockdown σε Ασπρόπυργο, Ελευσίνα και Μάνδρα από τη Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου, για διάστημα επτά ημερών.

Υγειονομικές βόμβες διασποράς οι χώροι δουλειάς και τα μέσα μεταφοράς με ευθύνη κυβέρνησης και εργοδοσίας

Απόκρυψη κρουσμάτων που υπάρχουν στις επιχειρήσεις και ανύπαρκτους κρατικούς ελέγχους «έχοντας υποστελεχωμένους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς» καταγγέλλουν από την πλευρά τους τα Σωματεία Εργαζομένων της Δυτικής Αττικής προαναγγέλοντας παράσταση διαμαρτυρίας το απόγευμα της ερχόμενης Τρίτης, 22 Δεκεμβρίου στο Υπουργείο Εργασίας συμμετέχοντας στην κινητοποίηση του Σωματείου Εργαζομένων του Θριασίου Νοσοκομείου. ΔΙΑΒΑΔΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ 

imerodromos.gr

Categories