Δημιουργία Γυμνασίου Σαρωνίδας στη περιοχή Αναβύσσου εξήγγειλε ο αντιδήμαρχος Χ. Γαλάνης

Δημιουργία γυμνασίου Σαρωνίδας στη περιοχή Αναβύσσου εξήγγειλε ο αντιδήμαρχος Χ. Γαλάνης  στην εκπομπή ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ της 16/12/20.

Ο Χαράλαμπος Γαλάνης εκτός των πολλών “νέων” που έβγαλε από την εκπομπή αναφέρθηκε και στην αλλαγή πορείας της Δημοτικής Αρχής σε ότι αφορά την δημιουργία Γυμνασίου στην Σαρωνίδα που όλοι γνωρίζαμε ότι επί πολλά έτη, υπήρξαν προσπάθειες και είχαν ξεκινήσει οι διαδικασίες ώστε ο χώρος έμπροσθεν του ΟΤ 121 να μετατραπεί από ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΣ σε ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ, κάτι για το οποίο απαιτούνταν εκπόνηση ΤΟΠΙΚΟΥ ΡΥΜΟΤΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ, που όμως δεν είναι -όπως είπε ο Αντιδήμαρχος- διότι θα έπρεπε ο Κοινόχρηστος χώρος να αντικατασταθεί από άλλον αντίστοιχο Κοινωφελή και κάτι τέτοιο δεν υπάρχει στη Σαρωνίδα και για να γίνει θα πρέπει να αλλάξει ο Νόμος όχι μόνο για την Σαρωνίδα αλλά για όλη την Ελλάδα.

Κατόπιν των ανωτέρω, άλλαξε η στρατηγική της Δημοτικής Αρχής και βρέθηκε χώρος στα ΒΛΑΧΙΚΑ Αναβύσσου, λίγο πιο κάτω από το ΑΝΙΜΑ. Το Γυμνάσιο θα λέγεται “Γυμνάσιο Σαρωνίδας” -έστω και αν βρίσκεται εντός Αναβύσσου- και επι πλέον στόχος είναι δίπλα, να γίνει και ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ. Σημαντική υπογράμμιση, ότι η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη και για τις διαδικασίες αδειοδότησης απαιτούνται 3-4 μήνες.

Είναι αναμενόμενο πως με αυτή την εξαγγελλία του Αντιδημάρχου, εγείρονται ερωτήσεις και απορίες που θα πρέπει να απαντηθούν. Μέχρι τότε, παραθέτουμε ένα απόσπασμα από το Δημοτικό Συμβούλιο της 28/1/14, όπου μέσα από τους διαλόγους καταγράφεται το ιστορικό των ενεργειών για την ίδρυση Γυμνασίου στη Σαρωνίδα.


Από το αρχείο του Paraktios.gr (σχετική δημοσίευση 28 Ιαν 2014)

Σαρωνικός. Συζήτηση στο ΔΣ για τη στέγαση των μαθητών Γυμνασίου Σαρωνίδας

Categories