Απάντηση του Προέδρου του Συλλόγου του Κάμπινγκ Π.Φώκαιας στον Κοινοτικό σύμβουλο κ. Παπουτσή.

Την αντίδραση του Προέδρου του Συλλόγου Κάμπινγκ Π Φώκαιας ( Πανελλήνιου Φυσιολατρικού Συλλόγου Ιδιοκτητών Τροχόσπιτων) προκάλεσαν δηλώσεις  του  Νάσου Παπουτσή κατά την συμμετοχή του τελευταίου στην εκπομπή ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ της 2/12/20. Ο πρ Πρόεδρος και νυν Κοινοτικός Σύμβουλος της Π.Φώκαιας σχολιάζοντας την πρόσφατη Απόφαση του ΣτΕ, αναφερόμενος και στο τμήμα γης όπου είναι εγκατεστημένος ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Τροχοσπίτων Παλαιάς Φώκαιας, είπε πως οι εγκαταστάσεις “θύμιζαν φαβέλες και θύμιζε πως είναι εγκατεστημένοι εκεί, τσιγγάνοι”. Επίσης όσα είπε ο Ν.Παπουτσής -γράφει η επιστολή διαμαρτυρίας- οφείλονται σε κακή πληροφόρηση από τους συνεργάτες του.

1.Παραθέτουμε την επιστολή διαμαρτυρίας του Προέδρου του Συλλόγου Μιχάλη Βερβεράκη

2. Μετά την επιστολή, παραθέτουμε το επίμαχο απόσπασμα των δηλώσεων του Νάσου Παπουτση (video)

3. Ακούστε επίσης, τις δηλώσεις Κατερινόπουλου για το Κάμπινγκ καθώς έχουν ιδιαίτερη σημασία για την ουσία του ζητήματος που είναι το ιδιοκτησιακό

4. Δείτε τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο (Απρ 2014) ακριβώς για το ίδιο ζήτημα.

1.Απάντηση από τον Πρόεδρο του Συλλόγου του Κάμπινγκ  στον κοινοτικό σύμβουλο Π. Φώκαιας κ.Παπουτσή.

“Ο κ. Παπουτσής έχει διατελέσει Πρόεδρος Κοινότητας την προηγούμενη τετραετία και νυν Κοινοτικός σύμβουλος και επειδή τον έχουν πληροφορήσει λάθος θα πρέπει να ζητήσει ευθύνες από αυτούς που τον ενημέρωσαν και να ανακαλέσει δημόσια για να μη διακυβεύεται η αξιοπιστία των δηλώσεων του.

Α) ΙΣΤΟΡΙΚΟ
Το 1986 επί προεδρίας κυρ. Δημήτρη Φιλίππου μετά από αλληλογραφία της Κοινότητας Παλαιάς Φώκαιας και του ΕΟΤ για εξεύρεση χώρου για την τοποθέτηση των τροχόσπιτων των μελών μας,  προτάθηκε από την Κοινότητα ο χώρος στο 53km ως κοινόχρηστος χώρος της Π. Φώκαιας έναντι ετήσιου μισθώματος το οποίο αναπροσαρμοζόμενο έφτασε το 2004 στο ποσό των 660€ για κάθε τροχόσπιτο, από τα οποία  τα 600 € αφορούσαν ενοίκιο χώρου και 60€ αφορούσαν την ύδρευση.
Δηλαδή από το 2004 έως το 2012 η Κοινότητα εισέπραττε 79.200 € ετησίως, εκτός όσα έχει εισπράξει από το 1986.
Επίσης από την Κοινότητα μας είχαν δοθεί προδιαγραφές και κανονισμός λειτουργίας και ορίστηκε και υπεύθυνο άτομο της Κοινότητας για την εφαρμογή τους.
Όλα κυλούσαν αρμονικά με άριστη συνεργασία με τη Κοινότητα για 26 χρόνια από το 1986 μέχρι το 2012 και τα μέλη μας ήταν απόλυτα συνεπείς στις οικονομικές υποχρεώσεις .

Μετά το αίτημα του Δήμου Σαρωνικού προς την ΕΤΑΔ το 2012 επί Δημαρχίας κυρ. Πέτρου Φιλίππου για άρση της απαλλοτρίωσης, χαρακτηριστήκαμε από τον Δήμο καταπατητές του χώρου πράγμα ανήκουστο αφού υπήρχε μεταξύ της Κοινότητας και του Συλλόγου σύμβαση μίσθωσης.
Τότε μας έγινε γνωστό ότι ο συγκεκριμένος χώρος του Κάμπινγκ μετά την απαλλοτρίωση του 1974 και μέχρι σήμερα όπως όλοι γνωρίζουμε σήμερα ανήκει στην ΕΤΑΔ.
Με εξώδικο προς το σύλλογο μας η ΕΤΑΔ σαν νόμιμος ιδιοκτήτης μας ζήτησε να αποχωρήσουμε από τον χώρο.
Ενημερώσαμε τον Δήμο ο οποίος δεν έλαβε θέση και μας πρότεινε προφορικά να αντιμετωπίσουμε μόνοι την κατάσταση.
Σε επαφή που κάναμε με την ΕΤΑΔ, μας πρότειναν να κάνουμε σύμβαση μαζί τους. Με την απειλή απομάκρυνσης σε περίπτωση που συνεχίζουμε να πληρώνουμε μίσθωμα στον Δήμο.
Για όλα αυτά ενημερώσαμε εγγράφως τον Δήμο και ζητήσαμε να γίνει συνεννόηση με την ΕΤΑΔ και να μας ορίσει τίμημα για τέλη καθαριότητας και ύδρευσης αλλά ουδέποτε μας απάντησε.
Η διαδικασία προχωρούσε με την ΕΤΑΔ, συνεχίστηκε με το παράκτιο μέτωπο που δημιουργήθηκε ως διάδοχος της ΕΤΑΔ και μάλιστα με επίσημο έγγραφο μας, έχει παραχωρήσει άδεια παραμονής στο χώρο .

Β) ΔΙΑΚΟΠΗ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ.
Επειδή δεν απάντησε ο Δήμος στη επιστολή μας και ούτε όρισε τίμημα για την ύδρευση και δημοτικά τέλη ο Σύλλογος επέβαλε στα μέλη του να καταβάλουν στον Δήμο ετησίως 100€ για τα έτη 2013 και 2014 ήτοι 12.000€ ετησίως και όχι 7.200 € όπως όριζε η σύμβαση που είχαμε με τον δήμο και το επιπλέον ποσό ήταν για δημοτικά τέλη.
Ο κυρ. Παπουτσής ανέφερε ότι καταναλώναμε 4000-5000 κυβικά ετησίως δηλαδή βάσει του τιμοκαταλόγου της περιοχής θα έπρεπε να πληρώσουμε το πολύ 6.000 € και όμως πληρώσαμε τα διπλά. Αυτή η κατανάλωση αφορά κατά κύριο λόγω τους καλοκαιρινούς μήνες.
Αν και πληρώναμε την ύδρευση του χώρου μας, τον Οκτώβριο του 2014 χωρίς καμία ενημέρωση επί Δημαρχίας του κυρ. Σωφρόνη στον Δήμο Σαρωνικού του κυρ. Παπουτσή στην Κοινότητα και της κας Δούρου στην Περιφέρεια, μας έκοψαν το νερό και απαιτούσαν ολόκληρο το ποσό των 79.200 € πράγμα αδιανόητο διότι γνώριζαν ότι μας το είχε απαγορεύσει η ΕΤΑΔ , χωρίς να μας δίνουν προστασία σε περίπτωση που η ΕΤΑΔ αποφάσιζε την απομάκρυνση μας ή μας ζητούσε να πληρώσουμε και αυτήν.
Και πάλι σε ένδειξη καλής θέλησης με μεγάλο ρίσκο καταβάλαμε μέσω ρύθμισης στον Δήμο για τα έτη 2013 -14 άλλες 67.200 € για κάθε χρόνο συνολικά η κοινότητα θα εισπράξει 158.400 € για τα 2 χρόνια.
Αλλά και πάλι ο Δήμος δεν μας συνέδεσε το νερό.

Γ) ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
Αναφέρθηκε στο ότι έχει δικαιωθεί ο Δήμος σε όλες τις δικαστικές αποφάσεις.
Η πρώτη απόφαση ήταν της Περιφέρειας που προσφύγαμε μετά την βεβαίωση για την καταβολή 660€ που έκανε ο Δήμος για κάθε μέλος μας. Δικαιωθήκαμε ακυρώνοντας την βεβαίωση.
Εν συνεχεία ο Δήμος έκανε ένσταση δηλώνοντας ότι τα 660 € ετησίως που ζητούσε από κάθε μέλος ήταν ανταποδοτικά τέλη για το νερό και αυτά για 3 μήνες του καλοκαιριού. Αλήθεια, πόσο έρχεται το νερό σε μια τετραμελή οικογένεια το τετράμηνο στους Δημότες? Θα έπρεπε κάθε τροχόσπιτο να διαθέτει τεράστια πισίνα και πάλι είναι υπερβολικά.
Με αυτή την δικαιολογία δικαιώθηκε ο Δήμος από την περιφέρεια μετά από 7 μήνες ενώ ο νόμος αναφέρει ότι έπρεπε η ένσταση να εκδοθεί σε 1μήνα άρα θεωρητικά δεν έχει νομική ισχύ.
Τότε αναγκαστήκαμε να κάνουμε προσφυγή στα Διοικητικά Δικαστήρια κατά της απόφασης της Περιφέρειας και ασφαλιστικά μέτρα για την διακοπή της υδροδότησης.
Η απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων που εκδικάστηκε αναφέρει ότι επειδή η σύμβαση που είχαμε με τον Δήμο δεν ισχύει, δεν υποχρεούται ο Δήμος να παρέχει νερό. Η προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια της απόφασης της Περιφέρειας στην ένσταση του Δήμου έχει συζητηθεί αλλά δεν έχει εκδοθεί ακόμα η απόφαση.
Επίσης έχει κατατεθεί στον Δήμο και έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη που δικαιώνει τον Σύλλογο μας αλλά αγνοήθηκε τελείως.

Δ) ΜΑΣ ΚΑΤΟΝΟΜΑΖΕΙ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΟΧΟΣΠΙΤΑ ΦΑΒΕΛΕΣ
Μα και στους τσιγγάνους με την δική τους κουλτούρα, στους πρόσφυγες και στους λουόμενους οι Δήμοι παρέχουν νερό δωρεάν. Θα κόβατε το νερό σε κάποιον ενοικιαστή ή φιλοξενούμενο σε διαμέρισμα κάποιου ιδιοκτήτη εάν το πλήρωνε και με το παραπάνω όπως είναι η περίπτωση μας?
Για την ασφάλεια του χώρου, η έλλειψη νερού αποτελεί τεράστιο κίνδυνο σε περίπτωση πυρκαγιάς, που και αυτό το αγνοήσατε, παρά τις αλλεπάλληλες φωτιές που έχουν εκδηλωθεί στο χώρο της χωματερής με άμεσο κίνδυνο να επεκταθεί και στο χώρο του κάμπινγκ όπως έγινε πριν ….χρόνια που το απέτρεψαν τα μέλη μας αλλά είχαμε νερό.  Αν συμβεί κάτι τώρα, τι θα γίνει?
Μην ξεχνάτε ότι εθελοντικά τα μέλη μας έσβηναν τις φωτιές που ξεσπούσαν όλα αυτά τα χρόνια στον Δήμο.
Στην εκδίκαση για την άρση της απαλλοτρίωσης στο ΣτΕ μας ζητήσατε να βοηθήσουμε και να δώσουμε στον δικηγόρο του δήμου κυρ. Κατερινόπουλο, όσα έγγραφα είχαμε που πιθανόν να χρειαζόταν και έτσι παρευρέθηκα εκεί, αναφέρθηκε δε ότι ο ΕΟΤ είχε συμφωνήσει με την Κοινότητα να μας παρέχει μόνο νερό και αναφέρθηκαν με τα καλλίτερα λόγια στον Σύλλογο μας.
Θυμάται ο κ Παπουτσής πώς ήταν ο χώρος πριν γίνει το κάμπινγκ και τι υλικό βρέθηκε κατά τη διαμόρφωση του χώρου ??
Υπάρχουν φωτογραφίες του τότε και του σήμερα με το πως το έχουν δενδροφυτεύσει οι τροχοσπιτάδες….. όαση!!  Ειδικά την πρώτη περίοδο που δεν υπήρχε νερό τα ποτίζαμε φέρνοντας νερό με παγούρια αλλά δυστυχώς και σήμερα έτσι προσπαθούμε να συντηρούμε την όαση μας.

Ε) ΤΑ ΜΕΛΗ
Στο κάμπινγκ βρίσκονται άνθρωποι μεγάλης ηλικίας αλλά αξιοπρεπείς οικογενειάρχες κάποτε με τα παιδιά τους και σήμερα και με τα εγγόνια τους που αγαπούν τη φύση και την ανθρώπινη επικοινωνία .
Στα 34 χρόνια δεν έχουμε δημιουργήσει απολύτως καμία παραβατικότητα και κανένα πρόβλημα στη τοπική κοινωνία.
Φροντίζουμε τον γενικό καθαρισμό, κλαδέματα δένδρων και καθαρισμό της παραλίας με ατομική και συλλογική ευθύνη.
Όσοι επισκέπτονται τον χώρο μας τον θαυμάζουν για την τάξη, την οργάνωση και την καθαριότητα. Βεβαίως τώρα λόγω της έλλειψης νερού περισσότερα από τα μέλη δεν έρχονται και όσοι έρχονται μένουν ελάχιστα με αποτέλεσμα κάποιες θέσεις να μη είναι όπως ήταν πριν την διακοπή του κοινωνικού αγαθού που λέγεται νερό
Γνωρίζουμε ότι κάποια πράγματα πρέπει να βελτιωθούν γιατί η ζωή προχωρεί και αλλάζουν τα δεδομένα αλλά με καλή συνεργασία και τις υποδείξεις σας όλα διορθώνονται.

Ζ) ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ
Αλήθεια, δεν βλέπει ο κ Παπουτσής τον χώρο απέναντι από το κάμπινγκ, τους κάδους σκουπιδιών που γεμίζει όλη η λεωφόρος με βουνά από σκουπίδια και όταν έχει αέρα φθάνουν μέχρι την πέρα στροφή και τα μαζεύουμε εμείς? Και αυτά σ’ ενα κεντρικό δρόμο που οδηγεί στο ναό του Ποσειδώνα που περνούν κάθε μέρα δεκάδες τουρίστες! Να αναφερθούμε στα μπάζα και τα κλαδιά που είναι εστία φωτιάς ?? Όταν βρέχει πολλά από αυτά καταλήγουν στην θάλασσα κάτω από τα κανάλια της λεωφόρου και μολύνουν όλο το κόλπα της Ανάβυσσου!! Στην τελευταία βροχόπτωση η θάλασσα καθάρισε μετά από ένα μήνα.!!
Έχουμε προτείνει με δικά μας έξοδα να διαμορφώσουμε χώρο πιο βαθειά για να μεταφερθούν οι κάδοι ώστε να γλυτώσουμε από την δυσοσμία και να φύγει αυτό το αίσχος από την λεωφόρο. Το αίτημα μας δεν έγινε αποδεκτό γιατί άραγε?

Η) ΑΓΟΡΑ
Ρώτησε ο κ Παπουτσής την αγορά της Φώκαιας που μας έχει γνωρίσει και στηρίζουμε με τις αγορές μας τόσα χρόνια εάν έχουν την ίδια άποψη?

Θ) ΠΩΛΗΣΕΙΣ AIRΒΝΒ
Θέλω να γνωρίσω στο κ Παπουτσή σχετικά με τα airbnb ότι στα τροχόσπιτα διαμένουν μόνον τα μέλη με την οικογένεια τους και στο εσωτερικό κανονισμό που υπάρχει προβλέπεται αυστηρά η φιλοξενία φίλων μόνο με την παρουσία του μέλους. Όσο για τις πωλήσεις τροχόσπιτων υπάρχει και εδώ ο εσωτερικός κανονισμός ρυθμίζει ακριβώς πως όσοι αποχωρούν , μετά από εκτίμηση του Συλλόγου πουλούν μόνο το τροχόσπιτο σε τιμές αγοράς και αποκλειστικά σε μέλη που επιθυμούν να βρουν θέση στο κάμπινγκ και έχουν εγγραφεί σε λίστα αναμονής που τηρείται με ευλάβεια.
Και ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι τα μέλη μας σέβονται το σύλλογο και τον κανονισμό που έχουμε και δεν υπάρχει καμία περίπτωση παραβίασης του
Αυτοαναιρείσθε κ Παπουτσή!  Ειλικρινά πόσο χαζός πρέπει να είναι κάποιος για να πληρώσει υπέρογκα ποσά για αγορά τροχόσπιτου ή για παραμονή airbnb στις φαβέλες χωρίς νερό σε μαχαλά και γιατί δεν μας έχει καταγγείλει κανένας? Επίσης σας κάνουμε γνωστό ότι υπάρχουν μέλη που είναι κάτοικοι της Φώκαιας και της γύρω περιοχής.
Όλα τα ανωτέρω αποδεικνύονται με σχετικά έγγραφα και φωτογραφίες και προκαλώ οιονδήποτε να τα αντικρούσει .

Ζητάμε τουλάχιστον σεβασμό και μία συγγνώμη για τις ανακρίβειες που ειπώθηκαν για τον Σύλλογο μας.

I) ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Έχοντας όλη την καλή διάθεση, εύχομαι να επανέλθουμε στην προ του 2012 καλή συνεργασία κάνοντας μία νέα αρχή με τον Δήμο Σαρωνικού. Να αποκτήσει την έκταση και να προχωρήσουμε σε νέα σύμβαση ώστε ο Δήμος να έχει πάλι ένα σημαντικό οικονομικό έσοδο.
Κλείνοντας, θέλω να ευχαριστήσω τους δημότες που έχουν αντίθετη άποψη για μας από του Κυρ. Παπουτσή και να ευχηθώ καλές εορτές σε όλους”.

Μιχάλης Βερβεράκης – Πρόεδρος Πανελλήνιου Φυσιολατρικού Συλλόγου Ιδιοκτητών Τροχόσπιτων (ΠΑ.ΦΥ.Σ.Ι.Τ.) «Η ΖΩΗ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ»

2. Οι δηλώσεις Ν. Παπουτσή που προκάλεσαν την αντίδραση του Προέδρου του Κάμπινγκ.

3. Δηλώσεις του Δικηγόρου Κ. Κατερινόπουλου, σχετικά με το ιδιοκτησιακό της έκτασης  που βρίσκεται το Κάμπινγκ

4. Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο (Απρ 2014)ακριβώς για το ίδιο ζήτημα

Κάμπινγκ Π.Φώκαιας. ένα πρόβλημα που περιμένει λύση

 

Categories