Οι συνεντεύξεις αιρετών της Κοινότητας Σαρωνίδας-video εκπομπών

Περατώθηκαν οι εκπομπές  με θέμα την κοινότητα Σαρωνίδας,  με τη συμμετοχή του πρώην Προέδρου της Κοινότητας Νίκου Γαλάνη (Σαρωνικός αύριο) , της Αλεξάνδρας Θεοδωρακοπούλου- Καποτά (Σαρωνικός Νέα Πνοή) και του αντιδημάρχου Χαράλαμπου Γαλάνη (Σαρωνικός Συνεργασία)
Οι εκπομπές εντάσσονται στον κύκλο των εκπομπών όπου αιρετοί από τις παρατάξεις  που απαρτίζουν τα κοινοτικά συμβούλια, παραθέτουν  τις θέσεις τους στα επίκαιρα θέματα και προβλήματα που απασχολούν τις κοινότητες.

Ο Νίκος Γαλάνης στην εκπομπή της 14/12, περιέγραψε την άσχημη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι επιχειρήσεις εστίασης οι οποίες αποτελούν το 80% περίπου των επιχειρήσεων στη Σαρωνίδα καθώς και για το κύμα φτώχειας που πρόκειται να  ενσκήψει  μετά την Πανδημία και για την οποία πρέπει να πάρει μέτρα ο δήμος Σαρωνικού μέσω των κοινωνικών δομών. Επίσης, μίλησε για τα προβλήματα του νερού για την προγραμματική σύμβαση που είχε ετοιμαστεί επί δημαρχίας Σωφρόνη για την κατασκευή δεξαμενής στο Πανόραμα, για τα προβλήματα των συχνών διακοπών της ΔΕΔΔΗΕ  γνωστοποιώντας και την κίνηση  του Γιώργου Σωφρόνη ο οποίος με επιστολή του ζητάει να έρθει  το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο προς λήψη μέτρων.  Επίσης  αναφέρθηκε στις Χρήσεις Γης και  στο γυμνάσιο Σαρωνίδας ενώ  σε ότι αφορά την κριτική του προς την σημερινή Δημοτική Αρχή, είπε πως υπάρχει μια απλή διαχείριση της καθημερινότητας και στασιμότητα σε νέα έργα.

Η Αλεξάνδρα Θεοδωροπούλου, Σύμβουλος της Κοινότητας με την Παράταξη του Χρ. Τσιγαρίδα ( Σαρωνικός Νέα Πνοή), μίλησε για την επαγγελματική της πορεία μέσα από την οποία εγκαταστάθηκε το 2014 στην Σαρωνίδα μαζί με τον σύζυγό της. Λόγω επαγγέλματος (Μικροβιολόγος) αναφέρθηκε γενικότερα στην Πανδημία. Αναφορικά με τις Χρήσεις Γης, διαφοροποιήθηκε από την πολιτική των παρατάξεων   Φιλίππου και Σωφρόνη και μάλιστα τόνισε ότι  διαφωνεί κάθετα για την ύπαρξη επαγγελματικών δραστηριοτήτων μεταξύ των σπιτιών στην οδό Κεφαλληνίας. Φυσικά αναφέρθηκε και στις διακοπές νερού και ΔΕΔΔΗΕ ενώ δήλωσε χαρακτηριστικά ότι η σημερινή δημοτική αρχή παρέλαβε καμένη γη και έκλεισε με αναφορά στους στόχους και την κοινωνική πολιτική που υποστηρίζει η παράταξή της φέροντας ως παράδειγμα τις προτάσεις Τσιγαρίδα για θέσπιση ενιαίων Δημοτικών τελών σε όλο το Δήμο Σαρωνικού και την μείωση τελών στις επιχειρήσεις, προτάσεις που δεν έγιναν δεκτές από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Με μπαράζ έργων και μελετών που βρίσκονται σε εξέλιξη, απάντησε ο αντιδήμαρχος Χαράλαμπος Γαλάνης στα  περί στασιμότητας έργων που ενέφερε ο Νίκος Γαλάνης.  Εκτός από δύο σημαντικά ζητήματα ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ (δείτε εδώ) και την έναρξη ενεργειών για την δημιουργία ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΑΡΩΝΙΔΑΣ (δείτε εδώ) , ανήγγειλε την εγκατάσταση συστήματος τηλεμετριας στην ύδρευση με το οποίο θα υπάρχει  γενική εποπτεία όλο των εισροών και εκροών από τις δεξαμενές του δήμου Σαρωνικού καθώς και την υποβολή αιτήματος δεύτερης παροχής από την ΕΥΔΑΠ στη Σαρωνίδα. Επίσης κατασκευάζεται δεύτερη δεξαμενή στο Πανόραμα και θα μεγαλώσει η χωρητικότητα της ήδη υπάρχουσας. Επίσης ανακοίνωσε την αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων.

Αναφορικά με τις διακοπές ΔΕΔΔΗΕ συμφωνεί στο να γίνουν περαιτέρω ενέργειες  εκτός του ψηφίσματος που έχει προταθεί προκειμένου να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην ρευματοδότηση.
Σε ότι αφορά τις ΧΡΗΣΕΙΣ ΓΗΣ , ενημέρωσε πως με νέο νόμο τα ΤΟΠΙΚΑ ΧΩΡΙΚΑ έγιναν ΤΟΠΙΚΑ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΑ  και οι μελέτες χρηματοδοτούνται. Ο Δήμος Σαρωνικού έχει υποβάλλει αίτημα χρηματοδότησης προκειμένου να συνεχίσει η Μελέτη Χρήσεων Γης Σαρωνίδας. Η κατεύθυνση της Δημοτικής Αρχής είναι να δημιουργηθούν ήπιες Χρήσεις Γης στην Λ.Σαρωνίδας, στην Κεφαλληνίας  και στο παραλιακό μέτωπο.

Τέλος, έγινε δεκτή από την Περιφέρεια η Μελέτη του αντιπλημμυρικού Σαρωνίδας ύψους 3,3 εκ ευρ η οποία είχε εκπονηθεί από την προηγούμενη διοίκηση και επεστράφη προς συμπλήρωση ενώ έχει εγκριθεί και η μελέτη Οδοποιίας στην οποία έχουν ενταχθεί 16 δρόμοι της Σαρωνίδας.

Δείτε τα video από τις εκπομπές της 14ης, 15ης, και 16ης Δεκεμβρίου.

Categories