Γυμνάσιο Σαρωνίδας στην Ανάβυσσο. Επιβεβαιώνει ο Φιλίππου την απόφαση για δημιουργία του στα ΒΛΑΧΙΚΑ

Η αναγγελία του Αντιδημάρχου Χαρ. Γαλάνη στην εκπομπή ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ της 16ης Δεκ 20 για την δημιουργία γυμνασίου Σαρωνίδας στη περιοχή Αναβύσσου και εγκατάλειψη του αρχικού σχεδιασμού που προέβλεπε Γυμνάσιο έμπροσθεν του ΟΤ 121, επιβεβαιώθηκε με τον πιο απόλυτο και αποφασιστικό τρόπο από τον Δήμαρχο Π.Φιλίππου κατά την συζήτηση του Τεχνικού Προγράμματος 2021 στην τηλεδιάσκεψη του Δημοτικού Συμβουλίου της 23ης Δεκ.

Ο Π.Φιλίππου δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο για αμφισβήτηση της νέας απόφασης για την αλλαγή πλεύσης από το αρχικό σχεδιασμό καθώς έκρινε πως η συνέχιση της επί πολλά χρόνια προσπάθειας  να γίνει το Γυμνάσιο κοντα στο ΟΤ 121, δεν είχε μέχρι τώρα κάποιο αποτέλεσμα.

Η νέα περιοχή προσδιορίζεται σε ιδιόκτητα οικόπεδα του Δήμου στη περιοχή της Αναβύσσου (κοντά στα όρια της Σαρωνίδας) όπου πολύ εύκολα μπορεί να δημιουργηθεί ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ και Γυμνάσιο.

Η ακριβής θέση θα ανακοινωθεί σύντομα όταν διανεργηθει η αυτοψία από την αρμόδια επιτροπή για την καταλληλότητα, συμπλήρωσε ο Γιάννης Κυριακόπουλος και ξεκαθάρισε -επειδή ειπώθηκε πως αυτό δεν είναι εφικτό- ότι “προφανέστατα και γίνεται”. Ένα μικρό πρόβλημα που παρουσιάζεται, είπε ο Αντιδήμαρχος, είναι πως άλλαξε ο νόμος και η διαδικασία των “τοπικών ρυμοτομικών σχεδίων  δεν ισχύει πλέον και τη θέση τους παίρνουν τα ΤΟΠΙΚΑ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΑ. Έχουμε όμως την τύχη να έχουμε ήδη υποβάλλει αίτημα για ΤΟΠΙΚΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ τόσο για την Σαρωνίδα όσο και για την Ανάβυσσο και ευελπιστούμε πως το Υπουργείο θα κατανοήσει πως  είμαστε μεταξύ των περιπτώσεων που επείγουν και θα μας αντιμετωπίσει κατά προτεραιότητα.

Η Ακριβή Καρούμπαλη ζήτησε διευκρινίσεις για την εξέλιξη της τελευταίας διαδικασίας που αφορούσε την απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωης (για τοπικό ρυμοτομικό παραπλεύρως του ΟΤ121) κάτι για το οποίο δεν υπάρχει κάποια συνέχεια,όπως απάντησε ο Γ Κυριακόπουλος.

Ο Χρ Τσιγαρίδας δήλωσε πως γνωρίζει πολύ καλά ποιοι και πως θέλησαν να καθυστερήσουν την δημιουργία Γυμνασίου στο χώρο που είχε σχεδιαστεί, κατηγόρησε τη σημερινή διοίκηση Φιλίππου ότι δεν έκανε τίποτε απολύτως, ωστόσο συνηγορεί στη περίπτωση δημιουργίας σε άλλο χώρο αν αυτό γίνει σύντομα.

Η Τάνια Γαλανοπούλου αναφέρθηκε σε σωστό σχεδιασμό καθώς οι ανάγκες αυξάνουν. Επιπρόσθετα, υπενθύμισε πως υπάρχει έκταση 5 στρεμ στην Σαρωνίδα (κοντά στην Εκκλησία) που είχε παραχωρηθεί το 1984 στον τότε ΟΣΚ για δημιουργία σχολικού συγκροτήματος οη οποία τελικα δεν χρησιμοποιήθηκε και συνεπώς  θα πρέπει να επιστραφεί.

Στην τελική της τοποθέτηση η Ακριβή Καρούμπαλη υπενθύμισε στον Δήμαρχο την προεκλογική του δέσμευση “για άμεση υλοποίηση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου παραπλευρως του ΟΤ 121 για δημιουργία Γυμνασίου και 2ου Νηπιαγωγείου”. Για το Γυμνάσιο Σαρωνίδας έχει γίνει μία πολύ μεγάλη προσπάθεια από πολλούς και σαφώς  θα στηρίξουμε τη νέα λύση -τόνισε η Ακρ Καρούμπαλη-  αφού όμως η πρώτη διαδικασία έχει απορριφθεί από την Περιφέρεια γιαυτό και θα πρέπει να γνωρίζουμε ποια ήταν η εξέλιξη της αρχικής απόφασης. Να μας το απορρίψει λοιπόν το Κράτος και ύστερα βεβαίως να πάμε σε νέο πλάνο.

Δείτε τη συζήτηση που έγινε στην τηλεδιάσκεψη της 23/12 για το Γυμνάσιο. (Στο video είναι ¨δεμένα” αποσπάσματα συζητησης για το ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ)

Δείτε σχετική δημοσίευση

Δημιουργία Γυμνασίου Σαρωνίδας στη περιοχή Αναβύσσου εξήγγειλε ο αντιδήμαρχος Χ. Γαλάνης

Categories