Τεχνικό Πρόγραμμα Δ. Σαρωνικού 2021- (β΄μέρος): τοποθετήσεις συμβούλων και ψήφιση

Παραθέτουμε το δεύτερο μέρος από τη συζήτηση και ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος 2021 του Δήμου Σαρωνικού που αποτελούσε το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης της 6ωρης τηλεδιάσκεψης του Δημοτικού Συμβουλίου της 23ης Δεκ 20. Ήδη στο πρώτο μέρος  παρουσιάσαμε τις εισηγήσεις του Δημάρχου Π.Φιλίππου και του Αντιδημάρχου Γιάννη Κυριακόπουλου καθώς και τις απαντήσεις Φιλίππου σε αντίστοιχες ερωτήσεις. Στα video που ακολουθούν μπορείτε να δείτε τις ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ των συμβούλων πριν την ομόφωνη επί των καταμετρόυμενων θετικων ψήφων απόφαση. (Λευκό δήλωσε η Τ.Γαλανοπούλου). Ωστόσο μπορείτε να δείτε στο live video που παραθέτουμε  στο τέλος της δημοσίευσης, ολόκληρη την συζήτηση για το ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (από το χρονικό σημείο 2:50 hr  έως το  5:06 hr).

Αντιδράσεις και μικρή ένταση για την κριτική Δημάρχου στον Γ. Σωφρόνη (για το αποχετευτικό) καθώς δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Σωφρόνη δήλωσαν πως δεν θα έπρεπε να γίνει καθώς ο επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας είχε αποχωρήσει λόγω υποχρέωσης του να προεδρεύσει σε συμβούλιο σε φορέα που είναι Πρόεδρος.

“Ο κος Σωφρόνης επέλεξε την ίδια ώρα που είχαμε ΔΣ, εκείνος να προεδρεύει σε ένα άλλο συμβούλιο στο οποίο θα μπορούσε να τροποποίησει σε ότι αφορά το χρόνο” απάντησε σε Ακρ Καρούμπαλη και Σάββα Ακούσογλου η Πρόεδρος του ΔΣ Δήμητρα Ράπτη.

Δείτε όλες τις τοποθετήσεις των Συμβούλων πριν την ψήφιση του ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 2021

Χρ. Τσιγαρίδας: Τις  προτάσεις μας σε οτι αφορά το αποχετευτικό θα τις ακούσετε όταν υπάρξει η επίσημη ενημέρωση – Να υπάρξει εναλλακτική λύση για το Αλιευτικό Καταφύγιο – Για τις παραλίες να τα πούμε όταν έχουμε κάτι οριστικό στα χέρια μας – Τεχνικό Πρόγραμμα Αναβύσσου συντάχτηκε χωρίς να ενημερωθεί η παράταξή μας – Γυμνάσιο Σαρωνίδας θα είμαστε σύμφωνοι για μία λύση πιο σύντομη.

Τάνια Γαλανοπούλου. Ο όποιος σχεδιασμός θα πρέπει να δίνει λύσεις του σήμερα αλλά να δημιουργεί επίσης ένα σύνολο δημοτικών υποδομών που θα υποστηρίζουν τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου- Ερωτηματικά πολλά από την πρώτη ενημέρωση της ΕΥΔΑΠ για το αποχετετικό του παραλιακού μετώπου – Μελέτη για την τοπικη συγκοινωνία θα έπρεπε να υπάρχει στο Τεχνικό Πρόγραμμα – για σχέδια ετοιμότητας του πληθυσμου κλπ – ο γενικότερος σχεδιασμός των τεχνικών έργων και η μη υλοποίησή τους έχει να κάνει με την συνεχή υποχρηματοδότηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την Πολιτεία – Για το Γυμνάσιο Σαρωνίδας να δούμε το θέμα της δωρεάς στον ΟΣΚ εκτάσεως της Σαρωνίδας που πρέπει να επιστραφεί στο Δήμο

Σάββας Ακούσογλου. Αναίτια πολεμική του Δημάρχου στον Σωφρόνη και μάλιστα οταν ο τελευταλιος ειναι απών. Το τεχνικό πρόγραμμα όπως και πέρσι ηταν μία έκθεση ιδεών απο την οποία δεν έγινε τίποτα. Θα ψηφίσουμε το τεχνικο πρόγραμμα και πάλι για να αποδειχθεί πως το μόνο εμπόδιο που δεν γίνονται έργα είναι η ίδια η Διοίκηση και ο Δήμαρχος της

Ηλίας Μποκουβάλας. Ψηφίζουμε το Τεχνικό πρόγραμμα με την ευχή τα έργα να υλοποιηθούν στο ακέραιο

ΑΚΡΙΒΗ ΚΑΡΟΥΜΠΑΛΗ. “Από τη μια μιλάμε πώς όλοι σ αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο  θα συμβάλλουμε να γινει ενα θετικό εργο και από την άλλη ακούμε τον Δήμαρχο να επιτίθεται με ένα λόγο που φθάνει σε σημεία δημαγωγίας – Για το αποχετευτικό, ενώ όλοι είχαμε συμφωνήσει να μην δημοσιοποιηθεί, μέλος της Διοίκησης της δικής σας το έβγαλε στην δημοσιότητα – Όντως ο Σωφρόνης έχασε τις εκλογές λόγω του ΚΕΛ Καλυβίων αλλα δεν μπορείτε να αναιρέσετε πως η απόφαση για την λύση στο ΚΕΛ Κορωπίου ήταν με απόφαση της Διοίκησης Σωφρόνη την οποία υιοθετήσατε καθώς η πρώτη σας επιλογή προεκλογικά ήταν η λύση Ψυττάλεια”. (Ακολουθεί αναφορά στο Γυμνάσιο ΣΑΡΩΝΙΔΑΣ για το οποίο θα ακολουθήσει ιδιαίτερη δημοσίευση)   

ΑΛΚΗΣΤΙΣ ΠΑΠΑΔΟΓΕΩΡΓΗ. Απάντηση της Προέδρου της Κοινότητας Σαρωνίδας στην Ακρ. Καρούμπαλη: “Αν η παράταξή σας στο συμβουλιο που έγινε δια ζώσης δεν είχε αποχωρήσει θα είχαμε εναν εποικοδομητικό διάλογο” – Αναφορά στις ένέργειες της στο ΥΠΕΧΩΔΕ για την βελτίωση του φωτισμού και των 6 υπόγειων διαβάσεων καθώς και την επίσκεψη κλιμακίου μηχανικών του ΥΠΕΧΩΔΕ οι οποίοι υποσχέθηκαν πως θα γίνει ειδική εργολαβία για την βελτίωση της κατάστασης τους. Ειδική μνεία για το ενδιαφέρον της κας ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΟΣΜΙΔΗ – Παρέμβαση Ακρ Καρούμπαλη και μικρή λογομαχία με την Πρόεδρο Σαρωνίδας – Διευκρινιστική παρέμβαση Χρ. Τσιγαρίδα.

ΔΗΜΗΤΡΑ ΡΑΠΤΗ Πρόεδρος Δ. Συμβουλίου. Όταν γίνεται ένα συμβούλιο δια ζώσης , από κει και πέρα το συμβούλιο μπορεί να γίνει με οποιοδήποτε τρόπο – (Αναφερόμενη στον Σ. Ακούσογλου): Δεν ζητήσαμε περίοδο χάριτος παρά ένα μικρό χρονικό διάστημα για να μελετήσουμε την κατάσταση του Δήμου – Η προηγούμενη διοίκηση δεν είχε φροντίσει να βγάλει κωδικούς για δημοπράτηση – Μιλήσατε για πολεμική και δημαγωγία όταν ο κος Σωφρόνης άπειρες φορές έχει επιτεθεί στον κο Φιλίππου – Ο κος Σωφρόνης επέλεξε την ίδια ώρα που είχαμε ΔΣ, εκείνος να προεδρεύει σε ένα άλλο συμβούλιο στο οποίο θα μπορούσε να τροποποίησει σε ότι αφορά το χρόνο – Οι προτάσεις για το τεχνικό Πρόγραμμα έχουν κατατεθεί από 4 κοινοτικά Συμβούλια ενω σε ότι αφορά την Ανάβυσσο έχουν κατατεθεί προτάσεις της Προέδρου Όλγας Κετέογλου και όχι του Συμβουλίου – Παρέμβαση Ακούσογλου: Δεν δικαιολογεί ότι επιλέγουμε να κάνουμε επίθεση στον Σωφρόνη όταν εκείνος λείπει. Ο δήμαρχος ήταν οπαδός της Ψυττάλειας και έγινε οπαδός του Σωφρόνη, σε ότι αφορά το Αποχετευτικό. Ακολουθεί ψηφοφορία με την Τάνια Γαλανοπούλου να δηλώνει “λευκό”


ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗς 23.12.20 (διάρκεια 6 hrs) — (Η συζήτηση για το τεχνικό πρόγραμμα: 2:50 hr – 5:06 hr)

ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ 2:50 hr – ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ -ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 3:27 hr – ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ 4:28 hr – ΨΗΦΙΣΗ 5:06 hr

Δείτε την προηγούμενη σχετική δημοσίευση.

ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2021-( α΄μέρος). Τα έργα ανά Κοινότητα – Οι εισηγήσεις Φιλίππου και Κυριακόπουλου. video+πίνακες

Categories