Εμβολιάστηκε ο Β. Κικίλιας-«Δεν είναι μόνο ζήτημα δημόσιας υγείας, είναι ζήτημα ζωής και στάση ζωής», δήλωσε

Ξεκίνησε η διανομή σε νοσοκομεία της περιφέρειας

Δεύτερη μέρα της επιχείρησης «Ελευθερία» για τον εμβολιασμό κατά της Covid-19 με τον υπουργό Υγείας να ευχαριστεί στα λόγια τους υγειονομικούς που δίνουν μάχη, την ώρα που η πίεση στο ΕΣΥ παραμένει αυξημένη.

Ο Βασίλης Κικίλιας εμβολιάστηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», ενώ παρέμεινε για περίπου 10 λεπτά στον ειδικό χώρο που έχει προβλεφθεί για όλους τους εμβολιαζόμενους για τυχόν ήπιες παρενέργιες.

«Δεν είναι μόνο ζήτημα δημόσιας υγείας, είναι ζήτημα ζωής και στάση ζωής», δήλωσε ο ίδιος και ευχαρίστησε όλους τους εργαζόμενους, οι οποίοι επί 10 μήνες δίνουν τη μάχη με τον νέο κορονοϊό SARS-CoV-2.

«Χαίρομαι που βλέπω πολίτες, πολιτικοί, όλη η ελληνική κοινωνία με ομοψυχία προχωράν σε αυτήν τη στάση ευθύνης, την υπεύθυνη στάση για να μπορέσουμε να δώσουμε το παράδειγμα να εμβολιαστούμε και σιγά-σιγά να επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα, να πάρουμε τις ζωές μας πίσω», πρόσθεσε

Ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι «το εμβόλιο είναι ασφαλές και θα είναι για όλους τους Έλληνες πολίτες», τονίζοντας πως «θα μας βοηθήσει μαζί, όμως, με τα μέσα ατομικής προστασίας, μαζί για τη φροντίδα για τις ευπαθείς ομάδες, μαζί με την προσοχή που πάντα πρέπει να επιδεικνύουμε στο να επιστρέψουμε στην κανονικότητά μας και στη ζωή μας».

Έφτασαν τα πρώτα εμβόλια σε Λάρισα, Πάτρα και Ιωάννινα
Στο μεταξύ γίνεται η διανομή εμβολίων σε νοσοκομεία της περιφέρειας, όπως το ΑΧΕΠΑ, το Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων και Πατρών, έτσι ώστε αύριο να αρχίσουν οι εμβολιασμοί στο υγειονομικό προσωπικό.

Τα εγκεκριμένα σκευάσματα έφτασαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας δίνοντας την δυνατότητα να εμβολιαστούν 250 άνθρωποι, σύμφωνα με το Aθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο.

Μετά την παραλαβή, ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης, σημείωσε ότι «είναι πολύ σημαντικό το μήνυμα που πρέπει να περάσουμε όλοι μας, αλλά και εκείνοι που βρίσκονται καθημερινά στη μάχη κατά του κορονοϊού», σημειώνοντας ότι «το εμβόλιο είναι απολύτως ασφαλές και έτσι σταδιακά θα πρέπει να μπορέσουμε να βγούμε από αυτόν τον εφιάλτη, που είμαστε εδώ και ένα χρόνο».

Από την πλευρά του, ο διοικητής του Πανεπιστημιακoύ Νοσοκομείου της Λάρισας, Δημήτρης Κατσικονούρης, δήλωσε ότι «το εμβόλιο είναι ένας τρόπος για να ξαναπάρουμε στα χέρια μας την ζωής μας» και έκανε λόγο για «μια σημαντική ημέρα, όχι μόνο για την πατρίδα μας, αλλά και για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας».

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και λοιμωξιολόγος του ΠΓΝΛ, Γεώργιος Συρογιαννόπουλος, ο οποίος θα είναι και από τους πρώτους που θα εμβολιαστεί αύριο στο εμβολιαστικό κέντρο του νοσοκομείου, δήλωσε ότι «υπάρχει ακόμη διαδρομή, αλλά η άφιξη του εμβολίου μας κάνει να κοιτάζουμε προς το τέλος».

Σαράντα δόσεις έφτασαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου αύριο θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των εργαζομένων. Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις, του διοικητή του ΠΓΝΙ, Νίκου Κατσακιώρη, το υγειονομικό προσωπικό τέχει ανταποκριθεί σε ποσοστό 65%. Στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια θα λειτουργήσουν συνολικά 176 εμβολιαστικά κέντρα, 20 εκ των οποίων στον νομό Ιωαννίνων.

Eιδικό όχημα μετέφερε τα πρώτα εμβόλια κατά του covid-19, το πρωί και στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας, που είναι και νοσοκομείο αναφοράς, συνοδευόμενο από περιπολικά οχήματα της αστυνομίας.

efsyn.gr

Categories