Ιερέας έριξε αγιασμό με τη μάνικα από πυροσβεστικό όχημα στη Λαμία – Έξαλλος ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας (video)

Δεν πίστευαν στα μάτια τους διερχόμενοι οδηγοί

Ακόμα ένα ιδιαίτερο περιστατικό έλαβε χώρα για τον εορτασμό των Θεοφανείων, παρά τις σχετικές απαγορεύσεις, κάτι που έκανε έξαλλο και τον Μητροπολίτη της περιοχής, με αποτέλεσμα να παρθούν μέτρα…

Σύμφωνα με το «lamiareport.gr», παραμονή των Φώτων, την Τρίτη (05/01) ένας ιερέας της ενορίας του Λειανοκλαδίου στη Λαμία ανέβηκε σε ένα πυροσβεστικό όχημα και άρχισε να ρίχνει το αγίασμα με την μάνικα του πυροσβεστικού. Διερχόμενος οδηγός και άλλοι που ήταν στο συγκεκριμένο αμάξι δεν πίστευαν στα μάτια τους και τράβηξαν το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Δείτε το βίντεο που δημοσιοποίησε στο lamiareport.gr: ΕΔΩ

Σύμφωνα με πληροφορίες του «lamiareport.gr» από πηγές της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδας ο κ. Συμεών προχώρησε στην άμεση μετακίνηση του ιερέα σε ορεινή ενορία της δυτικής Φθιώτιδας.

Η επίσημη ανακοίνωση της Μητρόπολης Φθιώτιδας αναφέρει:

«Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών μόλις πληροφορήθηκε από τα ΜΜΕ την αυτόβουλη ενέργεια κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεως την παραμονή των Θεοφανείων, προέβη άμεσα στα προσήκοντα μέτρα σύμφωνα με τους Ιερούς Κανόνες, τους ισχύοντες Νόμους της Πολιτείας και την εκκλησιαστική τάξη. Εξετάζει δε το ενδεχόμενο και περαιτέρω ενεργειών».

Ο Δήμος Λαμιέων, που ενημερώθηκε για το συμβάν, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Σε σχέση με βίντεο το οποίο κυκλοφόρησε και υπονοεί την εμπλοκή του Δήμου Λαμιέων σε δράσεις ιερωμένου έχουμε να παρατηρήσουμε τα παρακάτω. Ο συγκεκριμένος Ιερέας αιτήθηκε στις 4 Ιανουαρίου 2021 στο Δήμο την χορήγηση του συγκεκριμένου πυροσβεστικού αυτοκινήτου, για εργασίες καθαριότητας στο προαύλιο του Ιερού ναού.

Είναι η πολλοστή φορά που κατατίθεται παρόμοιο αίτημα από τον συγκεκριμένο ιερέα για την συγκεκριμένη εκκλησία, το οποίο συνήθως ικανοποιείται και μάλιστα άμεσα. Ο Δήμος Λαμιέων ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους ότι πρόκειται για παραπλάνηση των υπηρεσιών του Δήμου. Δεν είχε καμία ενημέρωση για τη συγκεκριμένη χρήση του πυροσβεστικού αυτοκινήτου. Όταν ενημερώθηκε για τα συμβάντα διατάχτηκε ΕΔΕ για να φωτιστούν τα πραγματικά περιστατικά και να καταλογιστούν οι ευθύνες».

Θυμηθείτε όσα έγιναν σε πολλές εκκλησίες της χώρας την ημέρα των Φώτων, και το γιατί οι ειδικοί ανησυχούν.

Πηγή: lamiareport.gr

altsantiri.gr

Categories