Ιερείς αψήφησαν την εγκύκλιο της ΔΙΣ και αγίασαν τα νερά εκτός ναών

Ένα βήμα παραπέρα από το «ιερό αντάρτικο» της Εκκλησίας πήγε ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας Ιερώνυμος και συνεπικουρούντος του προκατόχου του Αμβρόσιου, αγνόησαν την εγκύκλιο της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και έριξε τον Σταυρό στο παλιό λιμάνι του Αιγίου για τον καθιερωμένο καθαγιασμό των υδάτων.

Μετά τη Θεία Λειτουργία στο παραθαλάσσιο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου Αλυκής, με μέτρα προστασίας και παρά τα αυστηρά απαγορευτικά μέτρα, μετέβησαν στον όρμο του Αιγίου, όπου παρουσία πιστών και δύο κολυμβητών, προχώρησαν στον Αγιασμό των θαλάσσιων υδάτων του Κορινθιακού κόλπου.

Το Λιμενικό επενέβη, χωρίς να γίνει καμία σύλληψη και ακολουθήθηκε η διαδικασία ενημέρωσης της εισαγγελέως, η οποία ζήτησε μόνο τα στοιχεία του δεσπότη.

Ωστόσο, το Λιμενικό επέβαλε πρόστιμο στον Μητροπολίτη για την τελετή, ύψους 1.500 ευρώ και από 300 ευρώ στους κολυμβητές, βάσει των σχετικών διατάξεων προστασίας κατά covid-19.

Εξαίρεση και ο πατέρας Πρόδρομος, ιερέας του Αγίου Νικολάου στον Πειραιά, που συνοδευόμενος από την σύζυγό του και παρουσία ελάχιστων πιστών, τέλεσε τον αγιασμό των υδάτων σε προβλήτα στο λιμάνι του Πειραιά.

efsyn.gr

Categories