Κορονοϊός- Σύψας: «Δεν αποκλείεται να ξανακλείσουν τα σχολεία» (video)

Πάει, θα τα τρελάνουμε και τα παιδάκια…

Μετά τα βιβλιοπωλεία και τα κομμωτήρια, τον δρόμο του… «άνοιξε-κλείσε» δεν αποκλείεται να πάρουν και τα σχολεία, αν κρίνει κανείς από τα όσα δήλωσε σήμερα στον ΑΝΤ1 ο Νικόλαος Σύψας.

«Δυστυχώς στην περίοδο που μπαίνουμε, Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου τουλάχιστον, θα παίρνουμε αποφάσεις βδομάδα, την βδομάδα. Κάθε βδομάδα θα παίρνουμε διαφορετικές αποφάσεις.

Αυτό δε σημαίνει πισωγύρισμα. Αυτό σημαίνει ότι προσπαθούμε να είμαστε λίγο μπροστά από την επιδημία.

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί τα σχολεία να ξανακλείσουν», τόνισε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας ο οποίος είπε επίσης ότι «ο ιός δεν έχει φύγει. Ο ιός είναι εδώ. Και όχι μόνο αυτό. Ο ιός αυτή τη στιγμή συντρίβει χώρες. Τη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία. Έχουμε εικόνες κολάσεως που εξελίσσονται σε αυτές τις χώρες».

Σε ερώτηση για το άνοιγμα των σχολείων και το ενδεχόμενο συνωστισμού, τόνισε ότι «είναι ένας κίνδυνος. Το άνοιγμα των σχολείων θα έχει επίδραση στην επιδημία, το ξέρουμε.

Αλλά όμως έχουμε εκτιμήσει ότι το όφελος που θα έχουν τα παιδιά είναι πολύ μεγαλύτερο από τον κίνδυνο. Σε κάθε όμως περίπτωση οι γονείς θα πρέπει να είναι προσεκτικοί. Κυρίως δεν θα πρέπει να συνωστίζονται γύρω από το σχολείο».

Δείτε τι σχετικό video ΕΔΩ

altsantiri.gr

 

Categories