«Πυρά» ΣΥΡΙΖΑ κατά Μητσοτάκη για Συμφωνία των Πρεσπών: Ολοκλήρωσε τη στροφή 180 μοιρών

Mε αφορμή τη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, στο Μέγαρο Μαξίμου

Τα «πυρά» της στην κυβέρνηση για τη στάση της όσον αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών πριν και μετά τις εκλογές, εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Στη σημερινή συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε την πιστή τήρηση και πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Ο κ. Μητσοτάκης, αφού πρώτα προκάλεσε μια άνευ προηγουμένου αναταραχή στη χώρα με τον ακραίο λαϊκισμό του, αφού πρώτα ταυτίστηκε με τη Χρυσή Αυγή στη ρητορική μίσους κατά της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και αφού εξέθεσε την Ελλάδα διεθνώς με την υποκρισία του, σήμερα ολοκλήρωσε τη στροφή 180 μοιρών στο θέμα αυτό».

«Ως ΣΥΡΙΖΑ, χαιρετίζουμε τη σημερινή στάση του κυρίου Μητσοτάκη, που τηρεί και τιμά πλέον τη Συμφωνία των Πρεσπών με τον επίσημο τρόπο. Ως επόμενο βήμα αναμένουμε την οφειλόμενη από αυτόν συγγνώμη, τόσο προς τον ΣΥΡΙΖΑ που συκοφάντησε, όσο και προς τον ελληνικό λαό τον οποίο εξαπάτησε με ψεύδη» συμπληρώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και καταλήγει: «Με το καλό να φέρει και προς κύρωση επιτέλους τις διμερείς συμφωνίες στη Βουλή που αναβάλλει, γιατί φοβάται το ίδιο του το κόμμα».

Υπενθυμίζεται ότι τέλη Σεπτεμβρίου του 2020 η κυβέρνηση είχε προχωρήσει σε αρκετά ασυνήθιστες και περίεργες πολιτικά καθυστερήσεις όσον αφορά στις τρεις διεθνείς συμβάσεις Ελλάδας – Βόρειας Μακεδονίας, οι οποίες είχαν εισαχθεί στη Βουλή προς ψήφιση, αλλά ο χρονικός ορίζοντας για κάτι τέτοιο δεν ήταν ορατός.

Μάλιστα για το «πάγωμα» των κυρώσεων, ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας είχε σχολιάσει πως οι τρεις κυρώσεις δεν έχουν χαρακτήρα «επείγον».

Σημειώνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τότε είχε κάνει λόγο για κυνική παραδοχή του Προέδρου της Βουλής ότι η κυβέρνηση παραπέμπει στις καλένδες την ψήφιση των συμφωνιών με τη Βόρεια Μακεδονία, η οποία συνιστά επιβεβαίωση της προεκλογικής εξαπάτησης του κ. Μητσοτάκη.

altsantiri.gr

Categories