Παραιτήθηκε μέλος της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας εξαιτίας της ανακοίνωσης-ντροπή για την Σ. Μπεκατώρου

Από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας παραιτήθηκε ο Γιάννης Παπαδημητρίου, Έφορος των Εθνικών Ομάδων και πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιά, μετά την απαράδεκτη στάση της αναφορικά με τη δημόσια εξομολόγηση της Σοφία Μπεκατώρου για σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη από παράγοντα πριν χρόνια.

Ο κ. Παπαδημητρίου εξέφρασε ντροπή, θλίψη και οργή, αφενός για την καταγγελία της Ολυμπιονίκη και αφετέρου για την αντίδραση της ΕΙΟ, που «ούτε λίγο, ούτε πολύ, μέμφεται την καταγγέλουσα γιατί τον χρόνο της αποκάλυψης και όχι για την ουσία, χαρακτηρίζοντας την καταγγελία μάλιστα, “ως δυσάρεστο περιστατικό”».

Ο ίδιος σημειώνει ότι πήρε την απόφασή του με στόχο να υπερασπιστεί το κύρος του θεσμού της Ομοσπονδίας και την ιστορία του αθλήματος, αφού περίμενε έκτακτη συγκρότηση Δ.Σ. και άμεση ενεργοποίηση των πειθαρχικών οργάνων, κάτι που δεν έγινε.

«Επιπλέον, για να συμπαρασταθώ στην Σοφία που η ανακοίνωση της ΕΙΟ, την αφήνει εκτεθειμένη σε ένα τόσο σοβαρό θέμα. Λυπάμαι γιατί η αντίδραση της Ομοσπονδίας είναι κατώτερη των περιστάσεων και εκθέτει τα μέλη της αλλά περισσότερο την πλειοψηφία του ιστιοπλοϊκού κόσμου που σέβεται την προσωπικότητα και την υπόληψη κάθε αθλήτριας και αθλητή» τόνισε.

Τέλος, ο κ. Παπαδημητρίου κάλεσε τη Δικαιοσύνη «να επισπεύσει τις διαδικασίες ώστε να διαλευκανθεί σε βάθος η καταγγελία που θίγει την τιμή και την υπόληψη όσων εργάζονται για την πρόοδο και την ανάπτυξη του αθλήματος».

efsyn.gr

Categories