Παιδί 11-14 ετών το θύμα της κακοποίησης που κατήγγειλε η Σ. Μπεκατώρου

Κορίτσι 11 – 14 ετών είναι το θύμα της κακοποίησης που κατήγγειλε η Σοφία Μπεκατώρου κατά την πολύωρη κατάθεσή της στον εισαγγελέα που έχει αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης σεξουαλικής κακοποίησης που υπέστη η ολυμπιονίκης στα 21 της χρόνια από μεγαλοπαράγοντα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας.

Την αποκάλυψη έκανε ο επίσης ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας Νίκος Κακλαμανάκης, που μίλησε στο Μέγκα. Όπως είπε, η αποτρόπαια πράξη συνέβη πριν εννέα χρόνια και το θύμα είναι πλέον 21 ετών. Δε θέλησε ωστόσο να πει περισσότερα, καθώς όπως σημείωσε η κοπέλα προέρχεται από μικρή, τοπική κοινωνία και την υπόθεση διαχειρίζεται η Σοφία Μπεκατώρου που έκανε και την καταγγελία.

Δείτε το video EΔΩ
Το πρωί, περισσότερες από τρεις ώρες κατέθετε στον εισαγγελέα Νίκο Στεφανάτο η πρωταθλήτρια της ιστιοπλοΐας, πρώτη και ουσιαστική μάρτυρας στην έρευνα της Εισαγγελίας, που ξεκίνησε μετά την καταγγελία της για σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη στο ξεκίνημα της καριέρας της στην ιστιοπλοϊα, από παράγοντα με κεντρικό ρόλο στην Ομοσπονδία του αθλήματος.

Η ολυμπιονίκης έδωσε αναλυτική κατάθεση για όσα ισχυρίζεται ότι υπέστη κατά τη διάρκεια αποστολής στην Ισπανία το 1998, γεγονός που -σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει- «κουβαλούσε» επί σειρά ετών, μη μπορώντας να τα διαχειριστεί ώστε να τα δημοσιοποιήσει σε χρόνο που ο καταγγελόμενος ως δράστης θα μπορούσε να έρθει αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Σοφία Μπεκατώρου κατήγγειλε και τη σεξουαλική κακοποίηση άλλης αθλήτριας, επίσης από τον χώρο της ιστιοπλοΐας. Το ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι ότι η αξιόποινη πράξη σε βάρος αυτής της αθλήτριας φέρεται να έχει τελεστεί σε χρόνο που το αδίκημα δεν έχει παραγραφεί.

Έτσι, η συγκεκριμένη αθλήτρια αναμένεται να κληθεί να καταθέσει ενώπιον του εισαγγελέα, με την ελπίδα ότι κι εκείνη ίσως αναφερθεί, εκτός από τη δίκη της περίπτωση, και σε άλλα πρόσωπα.

«Μιλήστε γι’ αυτά που ζήσατε», δήλωσε η ολυμπιονίκης εξερχόμενη του εισαγγελικού γραφείου, παροτρύνοντας τις συναθλήτριες, τους συναθλητές της και όχι μόνο, να μιλήσουν για όσα έχουν βιώσει.

«Κατέθεσα για την προσωπική μου υπόθεση. Με αφορμή αυτή, ελπίζω και άλλες γυναίκες, κι άλλοι άνθρωποι να βγουν να μιλήσουν ώστε η κοινωνία να είναι πιο υγιής και να μη φοβόμαστε», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Οι προσπάθειές μας με τις καταγγελίες του Νίκου Κακλαμανάκη στη Βουλή και τη συσπείρωση που κάναμε με όλους τους αθλητές, ελπίζουμε να βοηθήσουν στην εξυγίανση του ελληνικού αθλητισμού».

efsyn.gr

Categories