Παραίτηση αξιωματούχου στην Ισπανία για παραβίαση σειράς στον εμβολιασμό

Την παραίτησή του υπέβαλε ανώτατος αξιωματούχος της Υγείας στην ισπανική περιφέρεια Μούρθια της Ισπανίας, επειδή εμβολιάστηκε κατά του νέου κορονοϊού, αν και δεν ανήκε στις ομάδες προτεραιότητας που έχουν οριστεί για να λάβουν την πρώτη δόση του εμβολίου, όπως το ιατρικό προσωπικό πρώτης γραμμής.

Είχαν προηγηθεί έντονες αντιδράσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης που ζητούσαν να αποχωρήσει ο αξιωματούχος από τη θέση του, καθώς παραβίασε τη σειρά προτεραιότητας.

Ειδικότερα, δημοσιεύματα σε τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρθηκαν στον εμβολιασμό του, με τον Μανουέλ Βιγιέγας να αρνείται αρχικά να αποχωρήσει από τη θέση του.

Μάλιστα υποστήριξε ότι έλαβε την πρώτη δόση του εμβολίου επειδή είναι γιατρός και η δουλειά του τον έφερνε σε τακτική επαφή με άλλους εργαζομένους στον τομέα υγείας, που βρίσκονταν σε υψηλό κίνδυνο μόλυνσης.

«Ήταν μια απόφαση την οποία θεώρησα σωστή και συνεχίζω να την θεωρώ», τόνισε.

Ωστόσο, η τοποθέτησή του αυτή προκάλεσε μεγαλύτερες αντιδράσεις, με αποτέλεσμα σήμερα το απόγευμα, ο πρόεδρος της περιφέρειας της Μούρθια, ο Φερνάνδο Λόπεθ Μίρας, να ανακοινώνει ότι έκανε δεκτή την παραίτηση του Βιγιέγας.

efsyn.gr

Categories