Σόιμπλε: Γιατί δεν έχει κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό

O Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο πρώην υπουργός της Γερμανίας που όλοι θυμόμαστε, όχι για τους καλύτερους λόγους, είναι πλέον 78 ετών.

Σε συνέντευξή του στην οικονομική επιθεώρηση Handelsblatt ερωτήθηκε εάν έχει κάνει ή αν προτίθεται να κάνει σύντομα το εμβόλιο του κορωνοϊού.

Ο πρόεδρος του γερμανικού κοινοβουλίου απάντησε πως «θα το κάνω, αλλά ακόμη δεν έχει έρθει η σειρά μου, διότι δεν έχω κλείσει τα 80 και δεν θέλω να πάρω τη σειρά άλλου».

Ερωτηθείς, δε, εάν οι βουλευτές πρέπει λάβουν προτεραιότητα, ο Σόιμπλε απάντησε πως «υπάρχει συγκεκριμένη σειρά προτεραιότητας. Προηγούνται οι ηλικιωμένοι και το ιατρικό προσωπικό».

«Σε άλλες χώρες, κάποιοι επώνυμοι -όχι μόνον πολιτικοί- κάνουν το εμβόλιο ως ένα είδος καμπάνιας υπέρ του εμβολιασμού. Στη Γερμανία, όμως, ο κόσμος είναι ούτως ή άλλως διατεθειμένος να εμβολιαστεί», προσέθεσε.

Όσον αφορά στην υποψηφιότητά του στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, ο άλλοτε ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών της χώρας είπε:

«Ήταν μια επιθυμία την οποία μου εξέφρασε η τοπική οργάνωση στην εκλογική μου περιφέρεια, καθώς και άλλοι κομματικοί φίλοι, κυρίως νεότερης ηλικίας».

«Η απόφαση δεν ήταν εύκολη, διότι στην ηλικία μου δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι θα ολοκληρώσω την κοινοβουλευτική περίοδο. Ακόμα όμως αισθάνομαι δυνατός και, κυρίως, το απολαμβάνω», κατέληξε.

aftodioikisi.gr

Categories