Δ. Σαρωνικού: Με προτεινόμενη τροπολογία επιλύεται το ιδιοκτησιακό ζήτημα Σαρωνίδας όχι όμως για τις εκτός σχεδίου περιοχές του Δήμου

Στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Διενέργεια Γενικών Απογραφών έτους 2021 από την Ελληνική Στατιστική Αρχή, επείγουσες ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, επείγουσες δημοσιονομικές και φορολογικές ρυθμίσεις και άλλες διατάξεις» που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή και πρόκειται να ψηφιστεί τις επόμενες ημέρες, συμπεριλαμβάνεται τροπολογία (άρθρο 39) με την οποία επιλύεται το πρόβλημα σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς των ακινήτων στις εντός σχεδίου περιοχές (στον Δήμο Σαρωνικού για την Κοινότητα Σαρωνίδας).

Ωστόσο, με την προτεινόμενη διάταξη δεν προκύπτει επίλυση του προβλήματος για τις εκτός σχεδίου περιοχές του Δήμου μας (Κουβαρά, Καλύβια, Παλαιά Φώκαια) αλλά και του Δήμου Λαυρεωτικής.

Μέχρι την τελευταία στιγμή, η Δημοτική Αρχή θα εντείνει τις προσπάθειές της προκειμένου η διάταξη να ισχύσει για όλο τον Δήμο Σαρωνικού και για τον γειτονικό Δήμο Λαυρεωτικής.
Από το Γραφείο Τύπου

Categories