Ακριβή Καρούμπαλη. Ερωτήσεις για Γυμνάσιο και Μπαλόνι στη Σαρωνίδα -video

Με ερώτησή της,  στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαρωνικού της 29/1/21, η Ακριβή Καρούμπαλη ζητά διευκρινίσεις σχετικά με το εαν ο Δήμος θα κάνει χρήση του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού που ισχύει από τις 9/12/20 (Ν.2759/20) με τον οποίο οι Δήμοι μπορούν να υποβάλουν προτάσεις Τοπικου Πολεοδομικού Σχεδιασμού χωρίς την παρέμβαση της Περιφέρειας, ένα δεδομένο που όπως υποστήριξε η Ακρ Καρούμπαλη έχει άμεση σχέση με το ζήτημα της δημιουργίας Γυμνασίου στο οικοδομικό τετάγωνο παραπλεύρως του 121. Επιπροσθέτως, ζήτησε διευκρινίσεις για τις προυποθέσεις τοποθέτησης του μπαλονιού που έχει ενταχθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου γιατί -‘οπως είπε- αν μπορεί να τρέξει η τροποποίηση ρυμοτομικού για το μπαλόνι, τότε μπορεί να τρέξει και η τροποποίηση ρυμοτομικού για το Σχολείο.

Ακολουθεί η απάντηση του Αντιδημάρχου Γ. Κυριακόπουλου στο 7ο min του video  ο οποίος είπε πως δεν έχει αλλάξει κάτι στις αρμοδιότητες των Δήμων σχετικά με τις εισηγήσεις για ρυμοτομικα σχέδια  καθώς αυτό πάντα ίσχυε  και αναφορικά με το μπαλόνι διευκρίνησε πως και σε αυτή την περίπτωση πρέπει να εξεταστούν οι προυποθέσεις που θέτει ο νόμος περί δόμησης κλπ. και επανερχόμενος σε δευτερολογία της Ακρ Καρούμπαλη, επέμεινε πως επί της ουσίας δεν έχει αλλάξει κάτι με τον νέο Νόμο παρά μόνο οι διαδικασίες.

Παρέμβαση μετά την απάντηση Κυριακόπουλου, έκανε ο Γ. Σωφρόνης (βλέπε επόμενο video) και ενημέρωσε ότι για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της έλλειψης ισοζυγίου Κοινοχρήστων Χώρων (αυτό φέρεται ως βασική αιτία που δεν προχώρησε η υπόθεση του Γυμνασίου), μετά την απόριψη της πρότασης του τοπικού ρυμοτομικού το 2018, κατατέθηκε νέα πρόταση τροποποίησης  με την προσθήκη νέων κοινόχρηστων χώρων προκειμένου να εξασφαλισθεί το ισοζύγιο. Αν εγκριθεί αυτή η πρόταση που υπάρχει, κατέληξε ο Γ.Σωφρόνης, τότε προκύπτει ανάγκη πολιτικής απόφαση με την οποία πρέπει να επιλεγεί είτε το Γυμνάσιο είτε η τοποθέτηση του μπαλονιού.

Categories