Εκτάκτως στην Πάτρα ο Χρυσοχοΐδης-Ανακοινώνονται νέα μέτρα

Στην Πάτρα μεταβαίνουν εκτάκτως ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο γγ Πολιτικής Προστασίας, μετά την ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων στην περιοχή.

Οι Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Βασίλης Παπαγεωργίου θα προεδρεύσουν ευρείας σύσκεψης, στις 13.00, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Αντικείμενο της σύσκεψης, στην οποία θα συμμετέχουν υγειονομικοί, αυτοδιοικητικοί και αστυνομικοί Φορείς, θα είναι η άμεση ενίσχυση και εφαρμογή των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας, λόγω της ανησυχητικά έντονης αύξησης των κρουσμάτων, που καταγράφεται στη Πάτρα, ανεξαρτήτως μεταλλάξεων.

Το επιδημιολογικό φορτίο στην περιοχή είναι ιδιαίτερα αυξημένο, ενώ μόλις την Παρασκευή ο Δήμος Πατρέων μπήκε στις περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο».

Στην Πάτρα έχουν καταγραφεί έντεκα περιπτώσεις της βρετανικής παραλλαγής του ιού, ενώ η τάση κρουσμάτων είναι ανοδική εδώ και αρκετές ημέρες.

Η έκτακτη σύσκεψη στην Πάτρα έρχεται τη στιγμή που οι ειδικοί προειδοποιούν για ένα τρίτο κύμα πανδημίας, ενώ είναι σε εξέλιξη τηλεδιάσκεψη υπό τον Βασίλη Κικίλια, στο υπουργείο Υγείας.

efsyn.gr

Categories