Ευρωκοινοβούλιο: Ξεκινά η διαδικασία άρσης της ασυλίας του Λαγού

Ξεκινάει σήμερα, τέσσερις μήνες μετά την ιστορική καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, στο Ευρωκοινοβούλιο η συζήτηση για την άρση ασυλίας του καταδικασμένου στελέχους του ναζιστικού μορφώματος Γιάννη Λαγού, ο οποίος και παραμένει στις Βρυξέλλες.

Την Τετάρτη ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ντ. Σασόλι, αποκάλυψε, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου Δημ. Παπαδημούλη, ότι η Αθήνα καθυστέρησε να στείλει το αίτημα για την άρση της ασυλίας του καταδικασμένου ευρωβουλευτή Γ. Λαγού και ότι το αίτημα συνοδεύτηκε με μια δικογραφία 2 χιλιάδων σελίδων στα ελληνικά (!).

Αφού λοιπόν μεταφράστηκαν οι περισσότερες από 2.000 σελίδες δικογραφίας, η εισηγήτρια του ζητήματος στην αρμόδια επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου, η Γαλλίδα ευρωβουλευτής της Ευρωπαϊκής Αριστεράς Μανόν Ομπρί, θα παρουσιάσει τις θέσεις της, αναφορικά με το εάν θα πρέπει να αρθεί ή όχι η ασυλία του Γιάννη Λαγού.

Σε δεύτερη φάση θα ακολουθήσει ακόμα μία συνεδρίαση, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί η ακρόαση του ίδιου του πρώην χρυσαυγίτη Γ. Λαγού, ενώ μετέπειτα θα υπάρξει ανταλλαγή των απόψεων των ευρωβουλευτών, οι οποίοι τελικά θα ψηφίσουν την έγκριση ή όχι της έκθεσης που θα συντάξει η Γαλλίδα ευρωβουλευτής.

Η διαδικασία υπολογίζεται πως θα κρατήσει περίπου τέσσερις μήνες.

documentonews.gr

Categories