Κλειστά καταστήματα το Σάββατο και απαγόρευση κυκλοφορίας στις 18.00 τα Σ/Κ

Με την κυβέρνηση να μην κάνει τίποτα για τις εστίες μετάδοσης σε ΜΜΜ, σχολεία και εργασιακούς χώρους αποφασίστηκαν για την Αττική σκληρότερα μέτρα που προβλέπουν κλειστά καταστήματα το Σάββατο και απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί τα σαββατοκύριακα. Ανάλογα μέτρα και για τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική.

Σε μια συνεδρίαση «θρίλερ» με πολλές διαφωνίες η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, μετά από τις σχετικές εισηγήσεις της κυβέρνησης, αποφάσισε για την Αττική, τη Θεσσαλονίκη και την Χαλκιδική, την απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 6 το απόγευμα το Σαββατοκύριακο. Κλείσιμο των καταστημάτων το Σάββατο και λειτουργία τις καθημερινές με τη μέθοδο του click away. Τα σούπερ μάρκετ θα παραμένουν ανοιχτά εως τις 17.00 το Σάββατο.

H λειτουργία των σχολείων δεν επηρεάζεται από την αυστηροποίηση των μέτρων (κλειστά τα Λυκεία).

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου, έκανε γνωστό πως παρατηρείται αύξηση νοσηλευόμενων σε όλη τη χώρα και 63% η πληρότητα στις ΜΕΘ στην Αττική. Ανέφερε επίσης πως η επιδημιολογική εικόνα παρουσιάζει επιδείνωση και τα ενεργά κρούσματα στην επικράτεια εκτιμώνται σε περισσότερα από 8.500 χιλιάδες.

Σύμφωνα με τα νεότερα δεδομένα τα μέτρα που εισηγείται η Επιτροπή «έχουν στόχο τον περιορισμό της κινητικότητας το Σαββατοκύριακο», είπε η κ. Παπαευαγγέλου κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης στο υπουργείο Υγείας που ξεκίνησε με καθυστέρηση.

Πληροφορίες από τη μαραθώνια συνεδρίαση της Επιτροπής αναφέρουν πως μέλη της εξέφρασαν την αντίθεσή του στο μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 18.00 τα Σαββατοκύριακα στην Αττική.

► Τα μέτρα τίθενται σε ισχύ από το Σάββατο (06/02) στις 06.00.

efsyn.gr

Categories