Σύλλογος Εμπόρων Π.Φώκαιας. Οι πρώτοι μήνες θητείας του ΔΣ με πλούσια δραστηριότητα

ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ – ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Φτάνοντας στο τέλος μιας χρονιάς με τόσα πολλά και μεγάλα προβλήματα, με κλειστά καταστήματα και υπολειτουργούσες επιχειρήσεις είναι πλέον επιβεβλημένο να ενεργούμε με γνώμονα το κοινό καλό και όχι το προσωπικό συμφέρον.

Έχουν πλέον συμπληρωθεί τέσσερις μήνες από την ίδρυση του Συλλόγου μας, ο οποίος αποτέλεσε το όραμα όλων μας προκειμένου αφενός για την προάσπιση του «εμείς» και αφετέρου για την πρόοδο και προστασία του όμορφου τόπου στον οποίο διαβιούμε.
Δυστυχώς, η δύσκολη συγκυρία της πανδημίας του COVID 19 και η πρωταρχική ανάγκη να παραμείνουμε ΟΛΟΙ ασφαλείς, δεν μας επέτρεψαν να υλοποιήσουμε τις δράσεις που, εν όψει και των εορτών των Χριστουγέννων, είχαμε σκοπό να πραγματοποιήσουμε προκειμένου για την προβολή του τόπου μας και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και των συμπολιτών μας.
Στόχος και ελπίδα όλων μας, είναι ότι σύντομα, με ασφάλεια και υπευθυνότητα, θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε όλες τις σκέψεις μας.

Σε αυτούς τους τέσσερις (4) μήνες που έχουν μεσολαβήσει από την ίδρυση μας και ενώ ακόμα βρισκόμαστε σε πολύ πρώιμο στάδιο, έχουμε προβεί ήδη στις κάτωθι, ενδεικτικά αναφερόμενες, ενέργειες – δράσεις, δίνοντας με αυτό τον τρόπο τα πρώτα διαπιστευτήρια μας στην τοπική κοινωνία και βάζοντας γερά θεμέλια για να άκρως δημιουργικό 2021 :
1) Τον Αύγουστο τυπώσαμε και χορηγήσαμε στα μέλη μας αυτοκόλλητα με την σήμανση της υποχρεωτικής χρήση της μάσκας (COVID 19) (χορηγία του Super Market Bazaar Π. Φωκαιας ( όπως και η σφραγίδα του συλλόγου μας).
2) Δημιουργήσαμε e-mail και σελίδα (προφίλ) σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου για την ταχύτερη ενημέρωση των μελών μας και κάθε τρίτου, για τις δράσεις και τις θέσεις μας (Emporikosillogos.pf@yahoo.com, facebook : Sillogos Emporon (Παλαιάς Φώκαιας).
3) Αποστείλαμε ενημερωτικές επιστολές :
– Στον Δήμαρχο του Δήμου Σαρωνικού Αττικής, κο Πέτρο Φιλίππου.
– Στους κ.κ. Αντιδημάρχους.
– Στον Πρόεδρο της Δ.Κ. Παλαιάς Φώκαιας, κο Εμμανουήλ Τσαλικίδη.
– Στους κ.κ. Συμβούλους του Τοπικού Συμβουλίου της Δ.Κ. Παλαιάς Φώκαιας.
– Στους αρχηγούς των παρατάξεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης και
– Στα έντυπα και ηλεκτρονικά περιοδικά – εφημερίδες : paraktio.gr – thevoice saronikoscity – ΝΤΕΛΑΛΗΣ.
4) Εξασφαλίσαμε δωρεάν θέση για ταμπέλα του συλλόγου μας στο γήπεδο του Πρωτέα Π. Φώκαιας, καταβάλλοντας μόνο το κόστος κατασκευής της (30ευρω). Τη σχετική δαπάνη κατέβαλλε ο γραμματέας του Συλλόγου μας, κος Χριστόφορος Τσούνης.
5) Εξασφαλίσαμε έδρα για τον Σύλλογο μας, στην οδό 25ης Μάρτιου αριθμ.18, μετά από δωρεάν παραχώρηση του κου Δημήτρη Δάμασε, ταμία του συλλόγου μας για τα επόμενα δυο (2) τουλάχιστον χρόνια.
6) Στις 10/09/2020 διαθέσαμε δωρεάν εμφιαλωμένα νερά στους πυροσβέστες στη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή μας την 09/09/2020.
7) Στις 13/09/2020 έλαβε χώρα συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη, κο Νικολαο Πεππα, στην οποία συζητήσαμε θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες και τους κατοίκους της περιοχής μας.
8) Στις 19/09/2020 προσφέραμε σχολικά ειδή στις κοινωνικές δομές του Δήμου μας (Σαρωνικού). Τα σχολικά ειδή ήταν δωρεάν πρόσφορα του Super Market Bazaar Π. Φώκαιας στο Σύλλογο μας.
9) Στις 25/09/2020 έλαβε χώρα συνάντηση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας με τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Π. Φώκαιας, κο Μανώλη Τσαλικίδη, με σκοπό την ενημέρωση μας για τις μελέτες ανάπλασης των χώρων της Π. Φώκαιας και το πλάνο υλοποίησης τους, με την υπόσχεση της τοπικής αρχής ότι θα επακολουθήσει διαβούλευση πριν την οριστική υλοποίηση τους, στην οποία θα συμμετάσχουμε ενεργά. Στη συζήτηση παραβρέθηκε και ο κοινοτικός σύμβουλος κος Βασίλης Τσούνης.
10) Διεκδικήσαμε και τελικά πετύχαμε να λάβουμε, από την Τράπεζα Πειραιώς, προς όφελος των μελών μας, ενδεικτικά : – λογαριασμούς χωρίς χρεώσεις – συναλλαγές χωρίς προμήθεια – μειώσεις στις προμήθειες συναλλαγών μέσω POS – κεφάλαιο κίνησης κ.α.
11) Στις 10/10/2020 στηρίξαμε και συμμετείχαμε εθελοντικά την αιμοδοσία που διοργάνωσε, με μεγάλη επιτυχία, ο Σύλλογος του οικισμού Α.Τ.Ε. «Η ΔΗΜΗΤΡΑ», ως χορηγοί και ως αιμοδότες (σημ. ότι μέλη του Συλλόγου μας συμμετείχαν στην αιμοδοσία).
12) Στις 18/10/2020, ημέρα υιοθεσίας αδέσποτων, προσφέραμε δωρεάν, στο ΕΠΑΖ φιλοζωικό σωμάτιο του Δήμου Σαρωνικού, ξηρά τροφή και κονσέρβες, στηρίζοντας συμβολικά το αξιοθαύμαστο έργο τους.
13) Στις 02/11/2020 συγκεντρώσαμε και παραδώσαμε στη βιβλιοθήκη της Τ.Κ. Σαρωνίδας και στην κοινωνική ιματιοθήκη υλικά και είδη αποθήκευσης και μεταφοράς.
14) Η έντυπη έκδοση της THE VOICE OF SARONIKOS σε συνεργασία με τον Σύλλογο μας προώθησε δωρεάν τις επιχειρήσεις – μέλη μας στο τεύχος του ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020 (αριθμ.43).
15) Το Δ.Σ. του Συλλόγου προγραμματίζει συνάντηση τον νέο χρόνο με το «αδελφό» σωμάτιο Λαυρίου (ΕμποροΕπαγγελματοΒιοτεχνικος Σύλλογος Λαυρίου)

Με την παρούσα θα θέλαμε, από καρδίας, να ευχαριστήσουμε όλα τα Μ.Μ.Ε. της περιοχής μας, τα οποία από της συστάσεως μας στέκονται αρωγοί δίπλα μας συνδράμοντας στην υλοποίηση των στόχων μας.
Για τη νέα χρονιά, ευχόμαστε σε όλους Αγάπη, Ομόνοια, Συνεργασία και Αλληλοϋποστήριξη, με την ελπίδα σύντομα να επανέρθουμε όλοι υγιείς σε μια ομαλή κανονικότητα!

Για την Προσωρινή Διοίκηση του Σωματείου
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Μιχαήλ Αβραμίδης

Categories