Παραιτήθηκε ο Λιγνάδης από το Εθνικό Θέατρο

Ένα διαζύγιο που συζητούνταν έντονα τις τελευταίες ημέρες επιβεβαιώθηκε σήμερα, καθώς η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, έκανε δεκτή την παραίτηση που υπέβαλε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Υπουργείο Πολιτισμού έψαχνε το τελευταίο χρονικό διάστημα έναν «ομαλό» τρόπο για την απομάκρυνση του Δημήτρη Λιγνάδη, υπό το βάρος καταγγελιών εναντίον τού –πρώην πλέον– διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. Μάλιστα, ο πρόεδρός του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας φέρεται να έχει πάνω από δέκα γραπτές καταγγελίες που αφορούν τον κ. Λιγνάδη.

H δημοσιογράφος Έλενα Ακρίτα είχε αναρτήσει πριν από λίγες ημέρες στο Facebook την πληροφορία ότι η κ. Μενδώνη ζήτησε την παραίτηση του ηθοποιού και σκηνοθέτη. Ωστόσο τότε, τόσο το Υπουργείο, όσο κι ο κ. Λιγνάδης διέψευδαν αυτήν την πληροφορία.

Στην επιστολή παραίτησης ο κ. Λιγνάδης αναφέρεται σε «τοξικό κλίμα φημών, υπονοούμενων, διαρροών και αναφορών γύρω από το πρόσωπό μου, χωρίς μάλιστα να υπάρξει οποιαδήποτε επίσημη καταγγελία».


Προσθέτει ότι πλέον μπορεί, χωρίς να δεσμεύεται θεσμικά, να ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμα «εναντίον όσων επέλεξαν να με στοχοποιήσουν».

Υπενθυμίζεται ότι η ηγεσία του Υπουργείου είχε διορίσει τον ηθοποιό και σκηνοθέτη στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Οργανισμού πριν δύο χρόνια με απ’ ευθείας ανάθεση, χωρίς διαγωνισμό προκήρυξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχει γίνει πρόταση στην καλλιτεχνική διευθύντρια του Θεάτρου Τέχνης Μαριάννα Κάλμπαρη να διαδεχτεί τον Δημήτρη Λιγνάδη.

efsyn.gr

Categories