Ανακήρυξη του Παραλιακού Μετώπου σε «Τοπική Κοινότητα Αγίας Μαρίνας» διεκδικεί ο Σύλλογος Αγ.Μαρίνας Αλυκού

Ανακήρυξη του Παραλιακού Μετώπου σε «Τοπική Κοινότητα Αγίας Μαρίνας»

Τα γεωγραφικά, πληθυσμιακά και οικιστικά χαρακτηριστικά του Δήμου Κρωπίας και ο μητροπολιτικός μονοκοινοτικός αυτοδιοικητικός χαρακτήρας του, έχουν σταθεί σοβαρά εμπόδια στην ανάπτυξη των υποδομών της Δημοτικής Ενότητας και στην βελτίωση της καθημερινότητας των Δημοτών της, ιδιαίτερα του παραλιακού μετώπου της Αγία Μαρίνας.
Η Αγία Μαρίνα απλώνεται σε μια από τις πιο όμορφες περιοχές του νοτιο-ανατολικού Σαρωνικού, αλλά δυστυχώς αναπτυξιακά υστερεί, σε σύγκριση με τις όμορες περιοχές της. (Βάρκιζα, Λαγονήσι, Σαρωνίδα, Φώκαια….).

Η ταχεία πληθυσμιακή ανάπτυξη της, την μετέτρεψε σε ελάχιστο χρόνο, από οικισμό παραθεριστικής κατοικίας σε αστική κωμόπολη, που αριθμεί σήμερα, 6.000 με 7.000 μόνιμους κατοίκους, αριθμός που πολλαπλασιάζεται τους καλοκαιρινούς μήνες.
Δυστυχώς την πληθυσμιακή αυτή ανάπτυξη της περιοχής, δεν την ακολούθησε και αντίστοιχος εκσυγχρονισμός των υποδομών της , ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της αστικοποίησης της και της βελτίωσης της καθημερινότητας των κατοίκων της.

Με το σχέδιο πόλης σε διαχρονική εκκρεμότητα και χωρίς: δίκτυο αποχέτευσης, παιδικό σταθμό , παιδικές χαρές, γήπεδα άθλησης , πεζοδρόμια τουλάχιστον στο εμπορικό τμήμα της , χωρίς ορθολογικό σύστημα καθαριότητας και προστασία του περιβάλλοντος, με ανεπαρκή οδική ασφάλεια, με εγκαταλειμμένες τις παραλίες της , με ανάγκη επέκτασης του δημοτικού φωτισμού ώστε να αντιμετωπισθεί η αυξημένη παραβατικότητα στη περιοχή, και με δεδομένη πλέον την αδυναμία του «Δήμου Κορωπίου», να αντιμετωπίσει τα οξυμένα προβλήματα που ταλανίζουν την καθημερινότητα των κατοίκων της, η αναγκαιότητα ανακήρυξης του παραλιακού μετώπου σε «Τοπική Κοινότητα Αγίας Μαρίνας» είναι αναπόδραστη αυτοδιοικητική πράξη.

Το Τοπικό της Συμβούλιο θα διαχειρίζεται τα δημοτικά και λοιπά έσοδα της , θα αξιοποιεί κρατικές και ευρωπαϊκές δυνατότητες, με στόχο την μετατροπή του παραλιακού μετώπου σε μια σύγχρονη παραλιακή κωμόπολη και θα ψηφίζεται και θα λογοδοτεί στους κατοίκους της περιοχής.

Στο πλαίσιο αυτό καλούμε: Την Δημοτική Αρχή του Δήμου Κρωπίας και το Υπουργείο Εσωτερικών να προχωρήσουν άμεσα τις διαδικασίες, ανακήρυξης της «ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ» σε «ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ», πράξη υποστηρικτική της προσπάθεια εκσυγχρονισμού του Δήμου και της βελτιστοποίησης της καθημερινότητας των Δημοτών του.

Η Συντονιστική Επιτροπή της Κίνησης Πολιτών
“Η Αγία Μαρίνα Τοπική Ενδοδημοτική Κοινότητα”

Categories