Ασπίδα κατά της βίας και της παρενόχλησης

Χριστίνα Κοψίνη

#StopMobbing ▶ Επείγουσα προτεραιότητα η κύρωση της Σύμβασης 190 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας
Τα αόρατα θύματα των εργασιακών χώρων μπορούν να έχουν σύντομα ένα σημαντικό νομικό και πρακτικό εργαλείο για την αντιμετώπιση όλων των εκφάνσεων της βίας στην εργασία, συμπεριλαμβανομένης της ψυχολογικής ή ηθικής παρενόχλησης (mobbing).

Μιλούν στην «Εφ.Συν.» εκπρόσωποι της κυβέρνησης, των εργαζομένων, των εργοδοτών και της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Η Σύμβαση 190 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO), που κυρώθηκε στη Γενεύη τον Ιούνιο του 2019, αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή στις 21 Ιουνίου 2021. Η Ελλάδα, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης και τη δήλωση στην «Εφ.Συν.» της αρμόδιας υφυπουργού Εργασίας, Μ. Συρεγγέλα, θα είναι από τις πρώτες χώρες που θα την κυρώσουν.

Γιατί είναι σημαντική αυτή η σύμβαση; Διότι η χώρα που την ενσωματώνει στο Δίκαιό της δεσμεύεται να περάσει από τα λόγια στις πράξεις και στις δομές πρόληψης και προστασίας. Να «δημιουργήσει και να ενισχύσει μηχανισμούς επιβολής και παρακολούθησης, να εξασφαλίσει πρόσβαση σε διορθωτικά μέτρα και υποστήριξη των θυμάτων, να προβλέψει κυρώσεις, να αναπτύξει εργαλεία καθοδήγησης, εκπαίδευσης και κατάρτισης και ευαισθητοποίησης σε προσβάσιμες μορφές, να εξασφαλίσει αποτελεσματικά μέσα ελέγχου και διερεύνησης περιπτώσεων βίας και παρενόχλησης και μέσω των Επιθεωρήσεων Εργασίας ή άλλων αρμόδιων φορέων».

Για όλα αυτά θα πρέπει οι οργανώσεις εργαζομένων και εργοδοτών να συζητήσουν, ώστε οι καταγγέλλοντες να «εξασφαλίζουν εύκολη πρόσβαση σε κατάλληλα και αποτελεσματικά ένδικα μέσα και ασφαλείς, δίκαιους και αποτελεσματικούς μηχανισμούς και διαδικασίες αναφοράς και επίλυσης διαφορών σε περιπτώσεις βίας και παρενόχλησης στον κόσμο της εργασίας (…) παρέχοντας προστασία σε αντίποινα εναντίον καταγγελλόντων, θυμάτων, μαρτύρων και καταγγελιών».

Ωστόσο, με δεδομένο ότι η Διεθνής Σύμβαση 190 τίθεται σε ισχύ διεθνώς τον Ιούνιο του 2021 και θα αρχίσει να έχει εφαρμογή σε εθνικό επίπεδο 12 μήνες μετά την κύρωσή της από την ελληνική Βουλή, υπάρχει ένα μεγάλο χρονικό κενό ενός, ίσως και δυο χρόνων. Βέβαια σε αυτό το διάστημα δεν εμποδίζει την κυβέρνηση να νομοθετήσει.

Η εξαγγελία επικύρωσής της, αν και πολύ σημαντική, δεν αρκεί να δώσει απαντήσεις σε μια δημόσια συζήτηση που έχει ήδη αρχίσει, χωρίς όμως τη συμμετοχή των χιλιάδων αόρατων θυμάτων σε όλους τους χώρους εργασίας. Των αποδεκτών «ταπεινωτικής συμπεριφοράς, άνισης μεταχείρισης, προσβολών, απομόνωσης, εξώθησης σε σφάλματα, απειλών, άσκησης ψυχολογικής βίας, ανάθεσης υπερβολικού όγκου εργασίας σε συνδυασμό με κακόβουλα σχόλια για τη δήθεν ελλιπή απόδοση, τοποθέτησης σε θέση «ψυγείο» χωρίς καθήκοντα και αντικείμενο εργασίας».

Σε ορισμένους χώρους όλα αυτά είναι κανόνας, μολονότι το φως της δημοσιότητας έχουν δει μόνο οι ακραίες συμπεριφορές στο θέατρο και εσχάτως -μέσω δημοσιεύσεων στα social media- στα τμήματα ειδήσεων και ενημέρωσης τηλεοπτικών σταθμών.

Ωστόσο, ο τρόπος που εξελίσσεται η δημόσια συζήτηση για τη σεξουαλική παρενόχληση στον καλλιτεχνικό χώρο και τον αθλητισμό μέσα από τηλεπαράθυρα, πιπεράτες αναρτήσεις και μεγάλες φωτογραφίες στα γνωστά κίτρινα φύλλα μπορεί να πετυχαίνει τη διαπόμπευση κάποιων (που, κακά τα ψέματα, μόνο από το τσαλάκωμα της εικόνας τους καταλαβαίνουν), να τροφοδοτεί τη δίψα της περιέργειάς μας αλλά δεν βοηθά όλους όσοι, λησμονημένοι στον εφιάλτη της εργασιακής παρενόχλησης από εργοδότες, προϊσταμένους ή και συναδέλφους, έχουν ανάγκη εδώ και τώρα μια απάντηση πριν από την παραίτηση ή την επίσκεψη στον ψυχίατρο, όπως συχνά γίνεται.

Μικρή συμβολή και μεγάλη υποχρέωση της «Εφ.Συν.» να ανοίξει αυτή τη συζήτηση στο σημερινό της φύλλο φιλοξενώντας εκπροσώπους της κυβέρνησης, της τριτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης, της εργοδοτικής οργάνωσης στη βιομηχανία, της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και του Ευρωκοινοβουλίου -ενδιαφέρουσα και η επιστολή μεγάλης τράπεζας προς το προσωπικό της.

«Θα ισχυροποιήσουμε το πλαίσιο προστασίας
με την κύρωση της Σύμβασης»
#StopMobbing


Της Μαρίας Συρεγγέλα*

Το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο είναι επαρκές για να προστατέψει τις εργαζόμενες και τους εργαζομένους που υφίστανται οποιασδήποτε μορφής παρενόχληση. Με την κύρωση της Σύμβασης 190 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για την εξάλειψη της βίας και της παρενόχλησης στον κόσμο της εργασίας τις επόμενες ημέρες, το νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο γίνεται ακόμα πιο ισχυρό. Οι εργαζόμενοι που υφίστανται τώρα βία ή σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία μπορούν να καταγγείλουν το περιστατικό στο ΣΕΠΕ (Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας) και να προσφύγουν στις αρμόδιες διοικητικές αρχές και στα δικαστήρια. Επιπλέον είναι σημαντικό να γνωρίζουν όλοι ότι η σεξουαλική βία ως μορφή έμφυλης βίας αποτελεί ποινικό αδίκημα, γι’ αυτό και τα θύματα μπορούν να προσφεύγουν στην Αστυνομία και τη Δικαιοσύνη για να καταγγέλλουν τέτοιες πράξεις. Σε περιπτώσεις άμεσης και έκτακτης ανάγκης, πρέπει να καλούν αμέσως στην Αστυνομία.

Οι γυναίκες θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης αλλά και οποιασδήποτε μορφής κακοποιητικής συμπεριφοράς μπορούν, επίσης, να απευθυνθούν στην τηλεφωνική γραμμή SOS 15900 και να μιλήσουν με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς. Οι ειδικοί της γραμμής, τηρώντας το απόρρητο της συμβουλευτικής, προσπαθούν να βοηθήσουν τις γυναίκες να ξεπεράσουν τα τραύματά τους και να τις ενδυναμώσουν για να πάρουν τις καλύτερες αποφάσεις για το μέλλον τους.

Ταυτοχρόνως υπάρχει το δίκτυο δομών της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών, με 42 συμβουλευτικά κέντρα, 20 ξενώνες φιλοξενίας καθώς και τη δωρεάν (μόνο μία εταιρεία έχει αστική χρέωση) 24ωρη τηλεφωνική γραμμή SOS 15900 που είναι πάντα σε λειτουργία και έτοιμες να υποστηρίξουν γυναίκες θύματα βίας. Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ 

efsyn.gr

Categories