Αυτεπάγγελτη παρέμβαση εισαγγελέα ζητά ηθοποιός που κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση

Την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Εισαγγελίας αναμένει ο πρώην ηθοποιός, ο οποίος μέσω συνέντευξης κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση από γνωστό σκηνοθέτη.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος του, Γιάννης Βλάχος, εξήγησε ότι σε περίπτωση που η δικαιοσύνη δεν παρέμβει, επιφυλάσσεται να κινηθεί ο ίδιος νομικά σε βάρος του σκηνοθέτη και να τον κατονομάσει στις αρμόδιες αρχές.

«Ο εντολέας μου έχει πλήρη συνείδηση της σοβαρότητας των καταγγελιών του. Από την άλλη, επειδή είναι βαρύτατα τα εγκλήματα που έχει υποστεί, αφορούν όμως την προσωπική του ζωή, επιθυμεί σε κάθε περίπτωση να διατηρήσει αυτήν τη στιγμή το πρόσωπό του και το όνομά του έξω από τη δημοσιότητα.

Από την άλλη, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης περιμένουμε από τη Δικαιοσύνη να επιδείξει τα αντανακλαστικά που προσφάτως έχει επιδείξη και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις και να κινηθεί αυτεπαγγέλτως, οπότε σε αυτή την περίπτωση θα έχει στη διάθεσή της όλα τα στοιχεία για να εκτιμήσει τι προκύπτει και για ποια εγκλήματα μπορεί να ασκηθούν διώξεις», δήλωσε ο Γ. Βλάχος.

Ο δικηγόρος του ηθοποιού επισήμανε ότι δεν πρόκειται περί ανώνυμης καταγγελίας, εξήγησε ωστόσο ότι αποτελεί επιλογή του εντολέα του να μη δημοσιοποιηθεί το όνομά του λόγω της φύσης των εγκλημάτων που καταγγέλλει.

Υπενθυμίζεται ότι μερικές ώρες μετά την συνταρακτική συνέντευξη του θύματος για τη φρικτή βία, που υπέστη το 2005 και τον ανάγκασε να εγκαταλείψει το θέατρο, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης, έστειλε στην υπουργό Πολιτισμού την παραίτησή του η οποία έγινε δεκτή.

Από την πλευρά της, η Λίνα Μενδώνη περιμένει «επώνυμες καταγγελίες», καθώς και χθες υποστήριξε πως προς το παρόν αυτές δεν υπάρχουν.

efsyn.gr

Categories