Γ. Σωφρόνης: H Λύση του ΚΕΛ Κρωπίας υπήρξε από το 2017 στρατηγική επιλογή της δικής μας Δημοτικής Αρχής.

“H Λύση του ΚΕΛ Κρωπίας υπήρξε από το 2017 στρατηγική επιλογή της δικής μας Δημοτικής Αρχής” τονίζει ο Γιώργος Σωφρόνης αποστέλλοντας προς δημοσίευση έγγραφα στα οποία είχε αναφερθεί κατα την παρουσία του στην εκπομπή ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ της 6/2/21.

“ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ 2012 – 2019

1. ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΤΤΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ Κ. ΦΙΛΙΠΠΟΥ

Α. Ο κ. Φιλίππου από το 2012 έως και το 2019 στο προεκλογικό του πρόγραμμα μιλούσε για την Ψυττάλεια ως απολύτως εφικτή και ρεαλιστική λύση.

-Η Ψυττάλεια με απόφαση του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΕΚΑ στις 26/08/2013 απεντάχθηκε. Στις 12/05/ 2012 εντάχθηκε και στις 26/08/ απεντάχθηκε. Όταν δηλαδή ήταν δήμαρχος ο κ. Φιλίππου και έλεγε ότι πάλευε την Ψυττάλεια ήξερε ότι είχε ήδη απενταχθεί. (Καταθέτω σχετικό έγγραφο Νο1)

Β. Από το 2014 και μετά και όσο ο κ. Φιλίππου ήταν αντιπεριφερειάρχης της κ. Δούρου και του ΣΥΡΙΖΑ συνέχιζε να επιμένει στην Ψυττάλεια, σε ένα έργο χαμένο και απενταγμένο. Αλλά και σε ένα έργο που δεν το ήθελε ούτε η τότε Περιφερειάρχης κ. Δούρου, ούτε οι βουλευτές και οι δήμαρχοι του ΣΥΡΙΖΑ της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, ούτε ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά της κ. Δούρου, ούτε συνολικά η κυβέρνηση. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

-Καταθέτω την επιστολή του αντιπεριφερειάρχη κ. Γαβρίλη προς την ΕΥΔΑΠ που για τους -ίδιους λόγους παρεμβαίνει κατά της Ψυττάλειας από τις 15/1/2015 (Σχετ.Νο2)

-Καταθέτω την επιστολή της κ. Δούρου, της πολιτικής προϊσταμένης του κ Φιλίππου, που απορρίπτει για λόγους οικονομικούς, τεχνικούς, και περιβαλλοντικούς την Ψυττάλεια 9/2/2018 όταν δηλαδή ήταν κυβέρνηση το κόμμα του κ. Φιλίππου (Σχετ.Νο3)

-Καταθέτω υπόμνημα της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, των Δήμων Πειραιά, Κερατσινίου, Δραπετσώνας, Κορυδαλλού, Αγίου Ιωάννη Ρέντη και του ΠΕΣΥΔΑΠ που παρεμβαίνουν κατά της Ψυττάλειας 8/1/2018 (Σχετ.Νο4)

Συμπέρασμα: Όσο ο κ Φιλίππου επέμενε σε ένα ήδη απενταγμένο έργο, όλοι οι σύντροφοί του, περιφερειάρχης, αντιπεριφερειάρχης, ΕΥΔΑΠ, βουλευτές, δήμαρχοι, κυβέρνηση ήταν κάθετα αρνητικοί για το έργο αυτό.

2.ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΩΦΡΟΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ

-Στις 3/11/2017 ανακαλώ την απόφαση για ΚΕΛ στο ΒΙΟΠΑ Καλυβίων και στις 8/11/2017 ενημερώνω με επιστολή τον κ. Μπενίση Δ.Σ της ΕΥΔΑΠ (Καταθέτω σχετικό έγγραφο Νο5)

-Στις 13/11/2017 μας απαντά η ΕΥΔΑΠ, ο κ. Μπενίσης, ο σύντροφος του κ. Φιλίππου, ότι μετά την ανάκληση για το ΚΕΛ Καλυβίων ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ η Ψυττάλεια, και στην ίδια επιστολή την ίδια στιγμή που ο κ. Φιλίππου αγόρευε εναντίον του ΚΕΛ στο αμφιθέατρο, η κυβέρνησή του δια του κ. Μπενίση τον κατηγορούσε και το διαβάζω επί λέξει ότι «ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΓΓΥΤΗΤΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΥΛΗ»
ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΥΤΗ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΔΟΥΡΟΥ, ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗ, ΣΠΙΡΤΖΗ, ΦΑΜΕΛΛΟ. (Καταθέτω σχετικό έγγραφο Νο6)

-Στην ανταλλαγή λοιπόν αυτών των επιστολών με την ΕΥΔΑΠ αναδεικνύεται η λύση του ΚΕΛ Κρωπίας στις 13/11/2017.

-Στις 7/6/2018 μετά από συνεννόηση μαζί του, ο Δημήτρης Κιούσης δήμαρχο Κρωπίας στέλνει επιστολή στο γενικό διευθυντή της ΕΥΔΑΠ δείχνοντας στην πρόταση του ΚΕΛ Κρωπίας. Παρόμοια επιστολή στέλνω κι εγώ. (Καταθέτω σχετικά έγγραφα Νο 7&8)

-Στις 30/8/2018 η ΕΥΔΑΠ απαντά με επιστολή της στους δύο δημάρχους, σε εμένα και τον κ. Κιούση ότι δεν έχει αντίρρηση στην πρόταση για το ΚΕΛ Κρωπίας (Καταθέτω σχετικό έγγραφο Νο9)

-Λίγες μέρες μετά στις 18/9/2018 παρίσταμαι στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κρωπίας με θέμα ‘’ Λήψη απόφασης αναφορικά με την αποχέτευση ακαθάρτων παραλιακής ζώνης των Δήμων Κρωπίας και Σαρωνικού’’ Το δημοτικό συμβούλιο ψήφισε ομόφωνα. (Καταθέτω σχετικό έγγραφο Νο10)

-Μία εβδομάδα αργότερα στις 25/9/2018 ομόφωνα ψήφισε και το δημοτικό συμβούλιο Σαρωνικού με την 191/2018 απόφαση με θέμα «Λήψη απόφασης αναφορικά με την αποχέτευση ακαθάρτων παραλιακής ζώνης των Δήμων Σαρωνικού και Κρωπίας» (Καταθέτω σχετικό έγγραφο Νο11)

Συμπέρασμα: H Λύση του ΚΕΛ Κρωπίας υπήρξε από το 2017 στρατηγική επιλογή της Δημοτικής Αρχής Σωφρόνη. Δρομολογήθηκε, οργανώθηκε και πέτυχε παρά την υπονόμευσή της από τον κ. Φιλίππου στις εκλογές του 2019 που ακόμη και τότε με τον πλέον επίσημο τρόπο (Πρόγραμμα) έδειχνε Ψυττάλεια.”

Δείτε τα έγγραφα που εστάλησαν από τον Γ.Σωφρόνη ….

….και όσα είπε για το αποχετευτικό  (Το video ξεκινάει από το  σημείο της σχετικής συζήτησης) (1:12hr)

 

Categories