Διάγγελμα Μητσοτάκη στις 19:30 για νέο lockdown

Έκτακτο διάγγελμα υπό το βάρος των 1.526 σημερινών κρουσμάτων, θα κάνει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στις 19:30 για το ολικό lockdown τύπου Μαρτίου στην Αττική. Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τηλεοπτικό του μήνυμα θα ενημερώσει τους πολίτες για τα κρούσματα κορωνοϊού, την εξέλιξη της πανδημίας και τα νέα μέτρα στην Αττική.

Όπως είχε γράψει νωρίτερα η aftodioikisi.gr:

Είναι οριστικό το lockdown στην Αττική έως τις 21 Φεβρουαρίου, έπειτα και από εισήγηση των λοιμωξιολόγων, οι οποίοι με ψήφους 16 υπέρ και 8 λευκά αποφάσισαν μέτρα τύπου Μαρτίου για την Αττική.

Τα μέτρα που, όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, κλειστά σχολεία και λιανεμπόριο, (σ.σ. αναμένεται να παραμείνουν ανοικτά μόνο σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, βενζινάδικα, και καταστήματα τροφίμων) ανακοινωθούν μέσα στην ημέρα.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έγραψε η aftodioikisi.gr, μετά και την έκθεση Τσιόδρα. το Μέγαρο Μαξίμου θέλησε να προετοιμάσει την κοινή γνώμη για ένα νέο «σκληρό» lockdown με επίκεντρο την Αττική,

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας:

Έδωσε εντολή στον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια να βγει σήμερα πρωί – πρωί σε τηλεοπτικό κανάλι (Open) και να δηλώσει: «Θα εισηγηθώ καθολικό lockdown στην Αττική».

Τα τρία στοιχεία που έκαναν τους λοιμωξιολόγους να εισηγηθούν το ολικό lockdown τύπου Μαρτίου είναι τα εξής:

Η αύξηση των εισαγωγών περιστατικών COVID 19 στα νοσοκομεία
Η αύξηση των ασθενών που χρειάζονται κρεβάτι στη ΜΕΘ
Η συνεχόμενη σημαντική πλέον αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική την τελευταία εβδομάδα.

aftodioikisi.gr

Categories