«Κρυφά βιβλία» με τα εμβόλια

«Κρυφά βιβλία» με τα εμβόλια 

Μετά τα «διπλά βιβλία» με τα κρούσματα, η κυβέρνηση επιδίδεται σε ένα νέο… σπορ: Στα «κρυφά βιβλία» με τα εμβόλια.

Συγκεκριμένα, ενώ επαίρεται με κάθε ευκαιρία, προεξάρχοντος, μάλιστα, του ίδιου του πρωθυπουργού για «μεγάλη επιτυχία» της χώρας μας στους εμβολιασμούς, αποκρύπτει τα στοιχεία που τους αφορούν.

Και εξηγούμαστε:

-Τόσο στην επίσημη κυβερνητική ιστοσελίδα https://emvolio.gov.gr

-Όσο και σε δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων συμπεριλαμβανομένου του ίδιου του κ. Μητσοτάκη,

Δίνονται μόνο στοιχεία για το σύνολο των εμβολιασμών ανά ημέρα και ανά Περιφερειακή Ενότητα.

Δηλαδή, ενώ η κυβέρνηση έχει τα σχετικά στοιχεία δεν δίνει στη δημοσιότητα, πόσοι πολίτες έχουν εμβολιαστεί:

-Ανά ηλικιακή ομάδα.

-Ανά επαγγελματική κατηγορία.

-Ανά φορέα του Δημοσίου τομέα (Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, Φορείς του υπουργείου Υγείας – πλην νοσοκομείων κλπ).

«Κρύβουν» τα στοιχεία
Σύμφωνα με καλά γνωρίζοντες, ο λόγος που δεν δίνονται τέτοια στοιχεία, δεν είναι, βεβαίως, γιατί τους… διέφυγε.

Αλλά γιατί, όπως, άλλωστε, αποκάλυψε η aftodioikisi.gr για τους άνω των 85 (σ.σ. θέμα που έφτασε στη Βουλή), μικρό είναι το ποσοστό όσων εμβολιάστηκαν και στις ηλικίες 75 -85, που, επίσης, κατά κανόνα, αποτελούν και τις πιο ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Παράλληλα, φαίνεται ότι μεγάλος αριθμός των 526.369 εμβολίων που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα, αφορούν ηλικίες από 30 έως 55 ετών! Κι αυτό γιατί έχουν γίνει εμβόλια:

-Σε πολιτικά στελέχη ή «φίλους» του κυβερνώντος κόμματος.

-Σε στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων.

-Σε εργαζόμενους (διοικητικούς) φορέων του υπουργείου Υγείας, οι οποίοι, ωστόσο, δεν έρχονται σε επαφή με κρούσματα και, ως εκ τούτου, δεν κινδυνεύουν.

Αδιαφορία για τους ευπαθείς 

Το ερώτημα, λοιπόν, που προκύπτει είναι: Με ποια κριτήρια γίνονται οι παραπάνω εμβολιασμοί που ΔΕΝ ανακοινώνονται, όταν, μάλιστα, δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, που κινδυνεύουν άμεσα. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν έχει γίνει ΚΑΝΕΝΑΣ εμβολιασμός πολιτών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, ενώ και στην ομάδα 60-64 δεν μπήκε καν κριτήριο ευπάθειας!

Έτσι, με τον τρόπο που γίνονται οι εμβολιασμοί όχι μόνο δεν προστατεύεται η υγεία και η ζωή των πιο ευπαθών ομάδων, που είναι και το κυρίαρχο, αλλά και σε καμία περίπτωση δεν προστατεύεται το σύστημα υγείας και η οικονομία, καθώς, όπως τονίζουν στην aftodioikisi.gr, οι γνωρίζοντες την διαδικασία, «ακόμη κι αν εμβολιάσεις το 50-60% του πληθυσμού, σε καμία περίπτωση δεν θα επιτύχεις την λεγόμενη ανοσία της αγέλης όταν θα έχουν μείνει εκτός οι ηλικιωμένοι και οι ευπαθείς».

Και λίστα Κικίλια; 

Κι επειδή, μετά το σχετικό δημοσίευμα της aftodioikisi.gr για την αποτυχία των εμβολιασμών στους άνω των 85, τόσο ο ίδιος ο πρωθυπουργός όσο και οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι ισχυρίζονται ότι «δεσμευτήκαμε να εμβολιάζουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια τους συμπολίτες μας που θέλουν να εμβολιαστούν», το ερώτημα είναι:

-Τι έχουν γίνει τα 18,5 εκατ. ευρώ που έχουν εγκριθεί από τις 24 Δεκεμβρίου με απόφαση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, προκειμένου να πραγματοποιηθεί εκστρατεία ενημέρωσης για να πεισθούν οι πολίτες να εμβολιαστούν; Έχουν διοχετευθεί, όπως και με την περίφημη λίστα Πέτσα, σε κάποιους ημετέρους; Και, τέλος πάντως, πότε η κυβέρνηση αναμένει να κάνει την καμπάνια, με την οποία, υποτίθεται, θα έπειθε, τους πολίτες να εμβολιαστούν; Τον Αύγουστο;

«Κρυφά» και τα εμβολιαστικά κέντρα
Τέλος, όπως έγραψε η aftodioikisi.gr, εκτός από τα στοιχεία για τα εμβόλια, κρυφά κρατάει η κυβέρνηση και τα εμβολιαστικά κέντρα που έχουν δημιουργηθεί.

Και μάλιστα, όπως έγραψε η ιστοσελίδα, την ίδια ώρα που ο πρωθυπουργός, όπως συνηθίζει κάνει επικοινωνιακό σόου, με το mega εμβολιαστικό κέντρο, στο Μαρούσι, πληροφορίες αναφέρουν ότι από τα 1018 εμβολιαστικά κέντρα που είχαν εξαγγελθεί, δεν λειτουργούν, αυτή τη στιγμή, πάνω από 140 με 150. Και αυτά όχι σε Κέντρα Υγείας (όπως είχε εξαγγελθεί αρχικά θα δημιουργούνταν στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας) αλλά στα Νοσοκομεία. Είναι χαρακτηριστικό ότι στέλνουν πολίτες να εμβολιαστούν ακόμη και σε Ψυχιατρεία, όπως το Δρομοκαΐτειο. Επίσης, είναι ενδεικτικό ότι, σύμφωνα με καταγγελίες στην aftodioikisi.gr, από την περιοχή του δήμου Φυλής έστειλαν 95χρονο να εμβολιαστεί στο Κέντρο Αναπήρων στο Ίλιον! Ενώ στην Ανατολική Αττική αυτή τη στιγμή λειτουργεί μόνο ένα εμβολιαστικό κέντρο, στο Κορωπί!

aftodioikisi.gr

 

Categories