Στη Βουλή το «χαριστικό ”κλείσιμο” της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας»

Eξηγήσεις για την απόφαση του υπουργού αρμόδιου για τη Δημόσια Τάξη, Μ. Χρυσοχοϊδη, να «κλείσει» την εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας «με πρόσχημα την κακοκαιρία, αλλά ουσιαστικά προκειμένου να προστατευθεί η κοινοπραξία που είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία της», ζητούν με σχετική ερώτηση προς δύο αρμόδια υπουργεία 46 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με πρωτοβουλία του βουλευτή Α’ Αθηνών Νίκου Φίλη.

Όπως αναφέρει το κείμενο των 46 βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ: «Στο νόμο 4663/20 προβλέπεται σημαντικό πρόστιμο (ακόμη και της τάξης του 1 εκ. €) για την κοινοπραξία που διαχειρίζεται την εθνική οδό, εφόσον η κυκλοφορία της διακοπεί συνεπεία δυσμενών καιρικών φαινομένων για διάστημα μεγαλύτερο από μία ώρα.

Κι αυτό γιατί θεωρείται αδιανόητο για μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα να σταματά η λειτουργία του πιο νευραλγικού οδικού της άξονα.

Την ίδια στιγμή είναι άκρως προκλητικό εταιρίες που εισπράττουν δισεκατομμύρια από τα διόδια, να μη διαθέτουν τα μέσα και το προσωπικό για τον αποχιονισμό και την εξασφάλιση των βασικών αξόνων της χώρας».

Και σημειώνει πως «με την απόφαση του κ. Χρυσοχοΐδη, η κοινοπραξία απαλλάχθηκε προληπτικά και προκαταβολικά από κάθε ευθύνη».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν να μάθουν αν ελέγχονται τακτικά οι ιδιώτες που εκμεταλλεύονται τις εθνικές οδούς ως προς την υποχρέωσή τους να διαθέτουν διαρκώς τα κατάλληλα τεχνικά μέσα και το προσωπικό, ώστε οι κεντρικές αρτηρίες της χώρας να παραμένουν ανοιχτές σε κάθε περίπτωση.

efsyn.gr

Categories