ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ: Η Δημοκρατία της Διοίκησης Πατούλη, ούτε ερωτήσεις δεν μπορεί να αντέξει

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 18 Φεβρουαρίου 2021 – Στην ίδια αντιλαϊκή γραμμή με την κυβέρνηση της ΝΔ και η Περιφέρεια Αττικής… Η Δημοκρατία της Διοίκησης Πατούλη, ούτε ερωτήσεις δεν μπορεί να αντέξει…

Παρά το γεγονός ότι η επερχόμενη κακοκαιρία ήταν γνωστή εδώ και αρκετές μέρες κι ενώ πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις επί συσκέψεων των αρμοδίων για την αντιμετώπισή της, λίγες ώρες χιονόπτωσης ήταν αρκετές για να φανεί πόσο εκτεθειμένος είναι ο λαός της Αττικής απέναντι στα φυσικά φαινόμενα, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης, της Περιφέρειας και των δημοτικών αρχών.

Χιλιάδες οικογένειες παραμένουν εδώ και μέρες χωρίς ρεύμα, νερό, θέρμανση. Έκλεισε η Εθνική Οδός και κεντρικοί δρόμοι της Αττικής, ταλαιπωρώντας χιλιάδες εργαζόμενους. Αναβλήθηκαν εμβολιασμοί.
Δύο μέρες μετά την κακοκαιρία, στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η Λαϊκή Συσπείρωση και άλλες παρατάξεις ζήτησαν να υπάρξει ενημέρωση για τις ενέργειες της Περιφερειακής Αρχής για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας, να συζητηθεί ως θέμα εκτός ημερησίας διάταξης, να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ερωτήσεις και να τοποθετηθούν οι περιφερειακοί σύμβουλοι. Ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι θα ενημερώσει μεν, αλλά δε θα δώσει τη δυνατότητα στην συνέχεια να γίνει συζήτηση. Μάλιστα, ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου έφτασε στο σημείο να κλείσει τα μικρόφωνα στους επικεφαλής των παρατάξεων, που τόλμησαν να εκφράσουν τις ενστάσεις τους επί της διαδικασίας!

Η κατάντια τους αποδείχθηκε για ακόμα μία φορά. Συνεχίζουν στο δρόμο του υποβιβασμού του ρόλου του συμβουλίου σε καθαρά διακοσμητικό. Γι’ αυτό το λόγο, οι εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση, αλλά και η πλειοψηφία των παρατάξεων, επέλεξαν να αποχωρήσουν από την συνεδρίαση.
Σε κάθε περίπτωση, παραμένει το γεγονός ότι ο λαός της Αττικής βιώνει καθημερινά τα αποτελέσματα της πολιτικής τους σε κυβερνητικό, περιφερειακό, αλλά και τοπικό επίπεδο. Παρά το συνεχές “πινγκ – πονγκ” ευθυνών, δεν κρύβεται η γύμνια των δημόσιων δομών σε προσωπικό και εξοπλισμό, αποτέλεσμα της αντιμετώπισης της προστασίας του λαού, ως “κόστος”. Ωστόσο, το χρήμα ρέει άφθονο για τους ιδιώτες, στους οποίους ανατίθενται μια σειρά κρίσιμων αρμοδιοτήτων που έχουν να κάνουν με την προστασία του λαού της Αττικής από διάφορα φαινόμενα (πλημμύρες, πυρκαγιές, χιονοπτώσεις, σεισμούς κ.α.). Αυτό έγινε και στην περίπτωση της Μήδειας, όπου η Περιφέρεια Αττικής διέθεσε 1.000.000 ευρώ για ν’ αναλάβουν εργολάβοι την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες φυτοζωούν!

Η επιλογή τους είναι συνειδητή: δίνουν την ευκαιρία στους εργολάβους να πλουτίζουν και την ίδια στιγμή, αφήνουν το λαό απροστάτευτο απέναντι σε μια σειρά φαινόμενα, είτε πρόκειται για χιονόπτωση το χειμώνα, είτε για πυρκαγιές το καλοκαίρι, είτε για πλημμύρες.

Ο λαός της Αττικής να κάνει τη δική του επιλογή: να βάλει σε προτεραιότητα τις δικές του ανάγκες και παλεύοντας μέσα από τα σωματεία και τους συλλογικούς φορείς που ανήκει να τις θέσει αυτός στην ημερήσια διάταξη.

Categories