Έγινε η πρώτη δράση ενημέρωσης για την προστασία του Υγροτόπου των Αλυκών από πολίτες.

Τις δράσεις  ενημέρωσης για την προστασία του Υγροτόπου των Αλυκών ξεκίνησαν χθες Κυριακή 21/2 και ώρα 11:00 με 14:00, πολίτες από την επιτροπή προστασίας του Υγρότοπου Αλυκών Αναβύσσου με “όπλο” ενημερωτικό φυλάδιο που έχουν οι ίδιοι δημιουργήσει.

Βασικό στόχος, η ενημέρωση στους εισερχόμενους πως ΔΕΝ επιτρέπεται η κίνηση με μηχανοκίνητα τροχοφόρα εντός του προστατευόμενου από τον νόμο υγρότοπο.

Σύμφωνα με έγγραφη ενημέρωση που μας εστάλη από τον Χρήστο Κοτσιρέα, μέλος της Επιτροπής, όσοι επιχείρησαν να μπουν στο χώρο των Αλυκών με μηχανοκίνητα, αποχώρησαν μετά την ενημέρωση χωρίς να δημιουργηθεί η παραμικρή ένταση αντιλαμβανόμενοι πλήρως τα επιχειρήματα.

Το ίδιο ακριβώς επιβεβαιώνει σήμερα με δημόσια ανάρτηση στο facebook και η Κοινοτική Σύμβουλος Παλαιάς Φώκαιας, Ζαχαρώ Φρατζέσκου – και εκείνη μέλος της επιτροπής- γράφοντας:

“Παιδιά, μεγάλοι και μεγαλύτεροι, ειμασταν στις Αλυκές και μοίρασαμε ενημερωτικά φυλλάδια εξηγώντας στους οδηγούς ότι, βάσει νόμου, δεν επιτρέπεται η είσοδος τροχοφόρων στον υγροτοπο των Αλυκών. Όλοι απεχωρησαν ήσυχα κατανοώντας, όπως φάνηκε, το ενδιαφέρον μας για το φυσικό περιβάλλον της περιοχής μας. Τους ευχαριστούμε. Θα συνεχίσουμε”.

φωτο: Χρήστος Κοτσιρέας

φωτο: Ζαχαρώ Φρατζέσκου

 

 

Categories