ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ: Ο Σύλλογος Αγ.Μαρίνας Αλυκού κινητοποιείται για δημιουργία Κοινότητας- (video εκπομπής)

Ο Προοδευτικός – Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγ Μαρίνας, γνωστός ως “Σύλλογος Αγ Μαρίνας Αλυκού” , προσκεκλημένος του Μέμου Ξυγκάκη στη εκπομπή ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ  η οποία βιντεοσκοπήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 21/2 και μεταδίδεται την καθιερωμένη ημέρα και ώρα, σήμερα Τρίτη 23/2.

Εκπρόσωποι του Συλλόγου, με την ευκαιρία συμπλήρωσης 45 χρόνων συλλογικής δράσης, μιλούν για το έργο και την προσφορά του Συλλόγου από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα καθώς και για τη προσπάθεια που ξεκινούν μαζί με την Κίνηση Πολιτών “Αγία Μαρίνα Ενδοδημοτική Κοινότητα” για ίδρυση ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ.

ΣΥΝΤΟΜΗ ΑΝΑΣΚΟΠΙΣΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ
1975 – 2021
(45 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ)
Με την συμπλήρωση 45 χρόνων συλλογικής δράσης, με μοναδικό σκοπό και στόχο την ανάδειξη του Παραλιακού Μετώπου σε μια σύγχρονη κωμόπολη, κρίναμε σκόπιμο να επικοινωνήσουμε μαζί σας, με μια σύντομη διαχρονική επισκόπηση των πεπραγμένων της Συλλογικότητας μας.
Το συνοπτικό αυτό αφιέρωμα:
στις παρεμβάσεις και τις κοινωνικές δράσεις του συλλόγου, προέκυψε από την αναγκαιότητα να θυμηθούν οι παλαιότεροι και να γνωρίσουν οι νεότεροι ότι:
Τίποτα πλέον δεν είναι Αυτονόητο
και ότι η Συλλογική Δράση και η Κοινωνική Προσφορά είναι σημαντικότερη του προσωπικού συμφέροντος.
Στην πορεία των χρόνων αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες στο έργο μας, αλλά και πολλές προκλήσεις που μας πεισμάτωσαν να συνεχίσουμε τη προσπάθεια.
Μπορεί να μη είδαμε την συμμετοχή της Δημοτικής Αρχής , ως «επισπεύδουσα αρχή», στις παρεμβάσεις και τις δράσεις μας, αλλά πρέπει να ομολογήσουμε την σημαντική Δημοτική Γραμματειακή υποστήριξη, που μας παρείχε , με το να κοινοποιεί άμεσα, στις κατά την γνώμη της αρμόδιες υπηρεσίες, τα αιτήματα μας, προς επίλυση.
Πετύχαμε και μόνοι μας αρκετά – έχουν όμως απομείνει και πολλά περισσότερα, για τα οποία πρέπει όλοι μαζί να προσπαθήσουμε.
Εμείς συνεχίζουμε την συλλογική μας δράση , στηρίζουμε και συμμετέχουμε σε κάθε ωφέλιμη για τον τόπο Δημοτική Ενέργεια, γιατί με την συμμετοχή και τον αγώνα μας , δεν προσδοκούμε: στο «κερασάκι» αλλά σε ολόκληρη τη «τούρτα» των έργων , που έχουν να κάνουν με την ανάδειξη του Παραλιακού Μετώπου σε μια σύγχρονη αστική κωμόπολη.
Θα συνεχίσουμε λοιπόν να αγωνιζόμαστε:
Για ένα παιδικό σταθμό – για μια παιδικά χαρά – για ένα αθλητικό χώρο – για ένα πεζοδρόμιο – για καθαρές και προσβάσιμες παραλίες – για καθαριότητα και προστασία του περιβάλλοντος – για σχέδιο πόλης – για δίκτυο αποχέτευσης – για καθαρό και φθηνό νερό – για οδική ασφάλεια – για ασφάλεια της ζωής και των περιουσιών μας και τέλος:
για να αποκτήσει η ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΦΩΝΗ, με την ανακήρυξη του ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ σε «ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ» και για ότι άλλο απαιτείται για μια σύγχρονη διαβίωση, σε ένα από τους ομορφότερους τόπους του ΝΑ Σαρωνικού.
Τονίζουμε προς κάθε κατεύθυνση: κανένα σχέδιο πόλης, καμιά αρχαιολογία, κανένα δασαρχείο καμιά γραφειοκρατία δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο, όταν υπάρχει το Όραμα και η Βούληση.
Η επίκληση τους από τον οποιονδήποτε: “προφάσεις εν αμαρτίαις”.
Κλείνοντας θα επικαλεστούμε ένα από τα συνθήματα τοίχου της ανήσυχης νεολαίας μας:
«Δεν θέλουμε τίποτα……τα θέλουμε όλα….. τηρώντας πρωτίστως τις υποχρεώσεις μας, αλλά και διεκδικώντας τα δικαιώματα μας.

Το video του απολογισμού των δράσεων του Συλλόγου

Η ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

Κοινότητα Αγίας Μαρίνας Αλυκού
Διαδικτυακό Ψήφισμα στο οποίο μαζεύουμε υπογραφές υποστήριξης της προσπάθειας μας:
https://secure.avaaz.org/community_petitions/el/ypoyrgeio_esoterikon_anagnoriste_os_topiki_koinotita_tin_agia_marina_alykoy_1

Η Ομάδα μας στο Facebook:
https://www.facebook.com/groups/agiamarinaalikou

Η Σελίδα μας στο Facebook:
https://www.facebook.com/106732027944691

Η Σελίδα του Συλλόγου Αγίας Μαρίνας στο Facebook:
https://www.facebook.com/100012651138877

Τηλέφωνο προς ενημέρωση και χειρόγραφη συλλογή υπογραφών:
6971534995

 

Categories