Πατούλης «αδειάζει» Τζιτζικώστα: Θέτει χαμηλές προδιαγραφές στα rapid test

Πατούλης «αδειάζει» Τζιτζικώστα: Θέτει χαμηλές προδιαγραφές στα rapid test

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η χθεσινή απάντηση της Περιφέρειας Αττικής στην ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (και όχι, βεβαίως, στον Σκάι που «σήκωσε» το θέμα) για την απευθείας ανάθεση rapid test σε εταιρεία συμφερόντων Καρυπίδη, με τιμή 9,26 ευρώ ανά τεμάχιο (χωρίς ΦΠΑ).

Κι αυτό γιατί, προκειμένου να δικαιολογήσει την υψηλή τιμή που έδωσε στην εταιρεία AMANI SWISS (CYPRUS) LIMITED, συμφερόντων του επιχειρηματία Θόδωρου Καρυπίδη, υποστηρίζει ότι «συγκρίνονται σκόπιμα οι τιμές διαφορετικών τεστ που προμηθεύονται η Περιφέρεια Αττικής και άλλες Περιφέρειες, για να στοιχειοθετηθεί με τον τρόπο αυτό ένα δήθεν σκάνδαλο, που υπάρχει μόνον στα άρρωστα μυαλά των εμπνευστών αυτής της συκοφαντικής εκστρατείας. Τα τεστ ανίχνευσης του covid-19 που επέλεξε η Περιφέρεια Αττικής δεν έχει καμία σχέση με τεστ που έχουν επιλεγεί από άλλες Περιφέρειες. Οι προδιαγραφές ποιότητας που έχουμε θέσει είναι πολύ υψηλότερες σε σχέση με αυτές που έχουν τεθεί σε άλλες διαδικασίες άλλων οργανισμών», προσθέτει στην ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής.

«Καρφώνει» τον Τζιτζικώστα
Ποιες όμως είναι οι άλλες Περιφέρειες: Σύμφωνα με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: «Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η ίδια εταιρεία σε αντίστοιχη περίπτωση στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προσέφερε το ίδιο προϊόν στη τιμή των 7,98€/τεμάχιο χωρίς ΦΠΑ, όπου όμως αν και ελαφρώς κατώτερη η τιμή δεν στάθηκε ικανή για να την καταστήσει ανάδοχο εκείνης της σύμβασης αφού προκρίθηκε άλλη εταιρεία με πολύ χαμηλότερη προσφορά 3,85/τεμάχιο χωρίς ΦΠΑ».

Δηλαδή, με άλλα λόγια ο Γιώργος Πατούλης «καρφώνει» τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα ότι θέτει χαμηλές προδιαγραφές, (σ.σ. δηλαδή, παίρνει β΄κατηγορίας rapid test) για να αγοράσει φθηνά!

«Η Περιφέρεια Αττικής δεν έθεσε ως πρωταρχικό κριτήριο επιλογής την τιμή, αλλά αντίθετα έδωσε προτεραιότητα να θέσει υψηλότερα τον ελάχιστο αποδεκτό δείκτη κλινικής ευαισθησίας στο >98%, καθώς όσο υψηλότερος είναι ο εν λόγω δείκτης τόσο πιο ασφαλή αποτελέσματα μπορεί να παράξει ένα rapid test αντιγόνου σε σύγκριση με ένα μοριακό τεστ (PCR) – που αποτελεί την αποτελεσματικότερη μέθοδο πρόληψης και ανίχνευσης του COVID-19 έως σήμερα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ίδια εταιρεία, άλλη προσφορά
Βεβαίως, ο περιφερειάρχης Αττικής δεν εξηγεί πώς είναι δυνατόν η ίδια εταιρεία συμφερόντων Καρυπίδη να δίνει τιμή για τα rapid test 7,98€/τεμάχιο χωρίς ΦΠΑ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία και, τελικά την απέρριψε για να αγοράσει με 3,85 ευρώ από άλλη εταιρεία, και 9,26 ευρώ ανά τεμάχιο (χωρίς ΦΠΑ). Δηλαδή, άλλα rapid test πρόσφερε στον Τζιτζικώστα και άλλα στον Πατούλη, που τον είδε πιο large;

ΥΓ Δεν είναι σαφές αν οι αιχμές του Γ. Πατούλη κατά του Α. Τζιτζικώστα είναι μόνο μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ή αν έχουν την αφετηρία τους και στο γεγονός ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, σε συμφωνία με τον Κ. Μητσοτάκη, που δεν θέλει να βλέπει ούτε ζωγραφιστό μπροστά του τον περιφερειάρχη Αττικής, του «έκλεψε», όπως θεωρεί την προεδρία της Ένωσης Περιφερειών. Το μέλλον θα δείξει….

aftodioikisi.gr

Categories