Παραίτηση του υφυπουργού Πολιτισμού Ν. Γιατρομανωλάκη ζητούν οι σπουδαστές του Εθνικού Θεάτρου

Παραίτηση και του υφυπουργού Πολιτισμού Νικόλα Γιατρομανωλάκη ζητούν οι σπουδαστές της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου και αρνούνται να συναντηθούν μαζί του.

«Θέση μας είναι ότι ο κ. Γιατρομανωλάκης θα πρέπει να παραιτηθεί όπως και σύσσωμη η ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού» αναφέρουν οι σπουδαστές/στριες της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, με την οποία γνωστοποιούν ότι αρνούνται να παρεβρεθούν στη συνάντηση στην οποία κλήθηκαν στο υπουργείο Πολιτισμού.

«Ένας υφυπουργός Πολιτισμού δεν μπορεί να επικαλεστεί ότι έκανε απλώς τη δουλειά του όταν γύρω του συμβαίνουν σημεία και τέρατα», γράφουν μεταξύ πολλών άλλων.

Και συμπληρώνουν:

«Δεν θέλουμε με τέχνη και υποκριτική να προσποιηθούμε ότι όλα βαίνουν καλώς και ότι μπορούμε να προσέλθουμε ψύχραιμα και πολιτισμένα σε έναν διάλογο που θίγει την ανθρωπιά μας».

Στην ανάρτησή τους στη σελίδα τους στο Facebook, σχολιάζουν:

«Στις 22/2 κληθήκαμε ως Σύλλογος Σπουδαστριών/Σπουδαστών, μαζί με τη Διεύθυνση και τους καθηγητές της σχολής μας, σε συνάντηση και διάλογο με τον Υφυπουργό Πολιτισμού κ. Γιατρομανωλάκη.

Ως Σύλλογος αρνηθήκαμε να συμμετάσχουμε στη συνάντηση αυτή και αποστείλαμε την παρακάτω επιστολή, την οποία και δημοσιεύουμε».

Μεταξύ άλλων στην επιστολή του προς τον Ν. Γιατρομανωλάκη ο Σύλλογος Σπουδαστών/τριών Σχολής Δραματικής Τέχνης Εθνικού Θεάτρου σημειώνει ότι δεν κατανοεί τον λόγο της συνάντησης που τους ζητήθηκε στις 22/2 και τονίζει ότι «ένας υφυπουργός δεν μπορεί να επικαλεστεί ότι έκανε «απλώς» τη δουλειά του, όταν γύρω του συμβαίνουν σημεία και τέρατα».

«Ένας άνθρωπος με πολιτική εξουσία δεν κάνει ποτέ απλώς τη δουλεά του. Οφείλει να επαναπροσδιορίζει την πολιτική του τοποθέτηση και εντέλει να επιλέγει με ποιους συμπορεύεται και ποια συνείδηση έχει. Θέση μας είναι ότι, για τους παραπάνω λόγους ο κ. Γιατρομανωλάκης θα πρέπει να παραιτηθεί, όπως και σύσσωμη η ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού», συμπληρώνεται στην επιστολή.

«Δεν θέλουμε «με τέχνη υποκριτική» να προσποιηθούμε ότι όλα βαίνουν καλώς και ότι μπορούμε να προσέλθουμε «ψύχραιμα» και «πολιτισμένα» σε ένα διάλογο που θίγει την ανθρωπιά μας, απέναντι σε ένα υπουργείο και μια κυβέρνηση που όχι μόνο αχρηστεύει τις σπουδές μας, αλλά στέλνει στα αποδυτήρια σύσσωμο τον καλλιτεχνικό κλάδο», τονίζουν επίσης.

Αναλυτικά η επιστολή των σπουδαστών EΔΩ

tribune.gr

Categories