Χ.Ρώμας: Να παραιτηθεί η Μενδώνη -Κίνηση απελπισίας να πάρει κάποιος τον Κούγια δικηγόρο

Οδυνηρές χαρακτήρισε τις αποκαλύψεις στην υπόθεση Λιγνάδη μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 ο ηθοποιός Χάρης Ρώμας.

«Λάβρο στο γήπεδο» αποκάλεσε τον Αλέξη Κούγια ο οποίος έχει αναλάβει την υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη, λέγοντας ότι όπως βλέπει ο ίδιος τα πράγματα, όταν φέρεσαι ως κατηγορούμενος για τέτοιες εγκληματικές ενέργειες και υπάρχουν διασταυρούμενες μαρτυρίες, είναι κίνηση απελπισίας να πάρει κάποιος ως δικηγόρο τον Κούγια, ο οποίος όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ρώμας στοχοποιεί με θράσος τους θύτες υπογράφοντας επαγγελματικά τη θανατική καταδίκη του ανθρώπου που υπερασπίζεται.

Πρόσθεσε παράλληλα ότι οι ομοφοβικές δηλώσεις όσο κι αν ανασκευάζονται, δεν μπορούν να περάσουν, σημειώνοντας πως δεν ξέρει το κατά πόσο ο κ. Κούγιας θα μπορέσει να ξεμπλοκάρει τις επισυρόμενες ποινές για τον φερόμενο ως εγκληματία σκηνοθέτη – ηθοποιό, σημειώνοντας ότι για τον χώρο του πολιτισμού είναι διπλή καταδίκη το να έχεις έναν δικηγόρο που κάνει αυτού του είδους τις δηλώσεις.

Σε ότι αφορά στην υπουργό πολιτισμού αναφέρθηκε στην ατυχή δήλωση της ότι οι καλλιτέχνες παίρνουν πολλά μαύρα, χωρίς να σκεφτεί, όπως είπε ο κ.Ρώμας, ότι αυτοί που παίρνουν τα πολλά λεφτά είναι ελάχιστοι και οι υπόλοιποι πληρώνονται με μαύρα επειδή είναι μεροκαματιάρηδες που ζουν και δεν ζουν και τους υποχρεώνουν κάποιοι παραγωγοί να αμοίβονται με μαύρα για να γλιτώνουν τα ένσημα. Πρέπει να είσαι ιδεοληπτικός και ημίτρελος απ την άλλη, είπε ο κ. Ρώμας να πιστεύεις ότι η Μενδώνη και ο πρωθυπουργός γνώριζαν για την «αποτρόπαια» ζωή του Δημήτρη Λιγνάδη, τονίζοντας ότι η κυρία Μενδώνη έκανε μικρό λάθος στη διαχείριση μα παραμένει πολιτικά στοχοποιημένη , για το λόγο αυτό θα έπρεπε να πάρει την ευθύνη και να παραιτηθεί.

Χρειάζεται, παρόλα αυτά, είπε ο κ. Ρώμας να είμαστε δίκαιοι, ψύχραιμοι και να κρατάμε τις αποστάσεις, να μπει πλαίσιο δεοντολογίας στο σωματείο των ηθοποιών, ακόμα και στις σχολές, αποσαφηνίζοντας πως είναι άλλο το ακούω δεξιά κι αριστερά κι άλλο οι συγκεκριμένες κατηγορίες για κακοποιητική συμπεριφορά, τονίζοντας πως είναι απαραίτητο να μην καπελωθεί από κανέναν το κίνημα me too.

aftodioikisi.gr

Categories