Boυλή: «Μακελειό» Μητσοτάκη, Τσίπρα – Πολάκης, Βαξεβάνης, Ραγκούσης VS Μενδώνη, 2Γεωργιάδης, Χρυσοχοΐδης, Αγαπηδάκη

Σε εξίσου υψηλούς τόνους όπως ξεκίνησε, ολοκληρώθηκε η προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για την ποιότητα του δημοσίου διαλόγου, με αφορμή την υπόθεση Λιγνάδη.

Ο πρωθυπουργός επέμεινε ότι Τσίπρας, Πολάκης και Βαξεβάνης είναι το ίδιο πράγμα, ζητώντας από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να διαγράψει τον πρώτο και να αποκηρύξει το δεύτερο.

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι ζήτησε προσωπικά από τον βουλευτή και παλαιό του συνεργάτη Μακάριο Λαζαρίδη να ανακαλέσει την «βαθιά προσβλητική λέξη για τους ομοφυλόφιλους» (σ.σ. κίναιδος) που, όπως έγραψε η aftodioikisi.gr, χρησιμοποίησε για τον Άρη Βελουχιώτη «και το έκανε».

Εντύπωση, πάντως, προκαλεί το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν ενοχλήθηκε που η αναφορά αυτή έγινε για τον Α. Βελουχιώτη, ούτε, βεβαίως, ότι ο κ. Λαζαρίδης τον χαρακτήρισε «παιδεραστή».

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης, για μια ακόμη φορά επέμεινε στη «γραμμή» ότι η Λίνα Μενδώνη έκανε, απλώς, μια επικοινωνιακή αστοχία, λέγοντας ότι «πέντε ώρες μετά την πρώτη καταγγελία για βιασμούς παραιτήθηκε ο Λιγνάδης».

Τσίπρας: Απάντηση με Αγαπηδάκη, Ρωμανό, Άδωνι, Χρυσοχοϊδη & Νίκο Γεωργιάδη
Απαντώντας ο Α. Τσίπρας έκανε εκτενείς αναφορές σε ακραίες εκφράσεις που είχε δημοσιεύσει στο Διαδίκτυο η ειδική γραμματέας ασυνόδευτων ανηλίκων, Ειρήνη Αγαπηδάκη., Ειρήνη Αγαπηδάκη κατά του ίδιου προσωπικά που τον χαρακτήριζε «εγκληματικά ανήθικο» αλλά και κατά του ΣΥΡΙΖΑ, («ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ δολοφόνοι» κλπ).

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε στα πρακτικά αναρτήσεις και άλλων στελεχών της ΝΔ, όπως του διευθυντή του γραφείου Τύπου της ΝΔ, Νίκου Ρωμανού αλλά και αναφορές από μέλη της κυβέρνησης, όπως του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκαψε 100 ανθρώπους στο Μάτι, ζητώντας από τον πρωθυπουργό να πάρει θέση: «Ζητάτε παραιτήσεις στελεχών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και μου επιρρίπτετε ευθύνες για την ατμόσφαιρα στο διαδίκτυο. Αναφερθήκατε στον κ. Λαζαρίδη ενώ δεν κάνατε ούτε μία αναφορά στην αθλιότητα του κ. Χρυσοχοϊδη ότι ‘ο ΣΥΡΙΖΑ έκαψε 100 ανθρώπους στο Μάτι», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η υιοθέτηση του «Μακελειού»
Και πρόσθεσε: «Θέλετε να αναφερθούμε στα γνωστά τρολ του διαδικτύου; Μιλάμε για στελέχη σας, όπως ο Αδωνις Γεωργιάδης και ο Νίκος Ρωμανός που έλεγαν ότι ήρθαν τα ΟΥΚ να με σώσουν και μας χαρακτήριζαν συμμορία. Αυτοί είστε. Φέρατε το Μακελειό

μέσα στην αίθουσα αυτή», τόνισε, αναφερόμενος στην υιοθέτηση εντός Βουλής από τον Κ. Μητσοτάκη, όταν ήταν πρόεδρος της ΝΔ,

δημοσιεύματος ότι ο πατέρας Τσίπρα ήταν συνεργάτης της χούντας.

Παράλληλα, απαντώντας σε διακοπές βουλευτών της ΝΔ στις οποίες πρωτοστάτησε η Ντόρα Μπακογιάννη, είπε χαρακτηριστικά: «Επίσης ο νέος ποινικός κώδικας προβλέπει και τιμωρεί. Θα σας πω τώρα και για τον βιασμό. Μην με τσιγκλάτε για να σας οτι η μόνη περίπτωση που αξιοποιήθηκε ευνοϊκά ήταν στην υπόθεση του Νίκου Γεωργιάδη. Μην με τσιγκλάτε να το πω αυτό… Και υπήρξε άρση της ποινικής δίωξης. Εκεί που πήγαιναν βουλευτές της ΝΔ για να υπερασπιστούν κάποιον που καταδικάστηκε 28 μήνες επειδή ασέλγησε σε ανήλικους. Μην με τσιγκλάτε δεν θέλω να την ανοίξω αυτή τη συζήτηση».

Αναφορικά με την μη παραίτηση Μενδώνη ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι πρέπει να εξηγήσει ο πρωθυπουργός για ποιο λόγο την στηρίζει με αυτό τον τρόπο, και, επιτέλους, μιας και τόσο ο κ. Μητσοτάκης όσο και υπουργός Πολιτισμού ισχυρίζονται ότι δεν γνώριζαν τον κ. Λιγνάδη, να πει ο πρωθυπουργός ποιος τον διόρισε στο Εθνικό: «Είδε φως και μπήκε;», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Μητσοτάκης: Δικαιολόγησε Αγαπηδάκη, αντεπίθεση με Ραγκούση
Στην τριτολογία του ο Κ. Μητσοτάκης απάντησε μόνο για την κ. Αγαπηδάκη λέγοντας ότι μπορεί με να τον ενοχλεί το ύφος όσων έγραψε αλλά «υπάρχει μια ειδοποιός διαφορά: Τα έγραψε ως πολίτης. Άλλο πολίτης, άλλα πολιτικής, διορισμένος ή εκλεγμένος».

Κατέληξε, δε, θυμίζοντας τα όσα είχε γράψει στο Διαδίκτυο ο σημερινός κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης για τον Α. Τσίπρα. Μεταξύ άλλων: «Τσίπρας ο πιο ανέντιμος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης» και «Είναι αρρωστημένα εγωπαθής».

«Ποιος τα έλεγε όλα αυτά; Ο κ. Ραγκούσης που κάθεται δίπλα σας. Δεν ξέρω ποιος είναι πιο υποκριτής. Αυτός που ήρθε σε εσάς ή εσείς που τον δεχτήκατε;», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

aftodioikisi.gr

Categories