Επιστολή Δήμητρας Κατραμάδου προς Π.Φιλίππου σχετικά με την πρόσληψη Δημοσιογράφου στο Γραφείο Δημάρχου

Λαγονήσι, 27 Φεβρουαρίου, 2021-02-27 – Από: Δήμητρα Κατραμάδου – Δημοσιογράφο, μέλος ΕΣΗΕΑ

Προς: Δήμαρχο Σαρωνικού, κο. Πέτρο Φιλίππου

Αξιότιμε κε. Δήμαρχε,
Ως πολίτης του Δήμου Σαρωνικού, κυρίως όμως ως μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 1994, θα ήθελα να αιτηθώ τα εξής σχετικά με την από 26ης Φεβρουαρίου, 2021, ανακοίνωσή σας για την πρόσληψη ειδικού συνεργάτη και συγκεκριμένα δημοσιογράφου στον Δήμο μας.

1) Δεδομένης της ανεργίας που πλήττει τον κλάδο, θεωρώ ότι ο Δήμος μας δεν θα πρέπει να προσλάβει δημοσιογράφο, που ήδη απασχολείται σε άλλη θέση, είτε του ιδιωτικού είτε του δημοσίου τομέα. Με άλλα λόγια, θα πρέπει στην πράξη και επιδεικνύοντας ευαισθησία, να δοθεί ένα καλό παράδειγμα που θα είναι προς τιμήν σας αφού εσείς θα επιλέξετε το κατάλληλο πρόσωπο (σύμφωνα με την ανακοίνωση) , και να μην συμβάλουμε ως Δήμος στην δημιουργία των λεγομένων «διπλό» ή και «τριπλοθεσιτών» την στιγμή που πολλοί και ικανοί συνάδελφοι βρίσκονται στην αγορά, αναζητώντας εργασία.

2) Αντιλαμβανόμενη ότι επιθυμείτε έναν ή μια έμπειρο συνεργάτη με αποτέλεσμα την απαίτηση για τουλάχιστον δεκαετή αποδεδειγμένη απασχόληση στον κλάδο, θα ήθελα ωστόσο να επισημάνω ότι όλοι οι δημοσιογράφοι που είναι μέλη της ΕΣΗΕΑ (Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών) ή άλλων επαγγελματικών ενώσεων που είναι μέλη της ΠΟΕΣΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών), εντάσσονται σε αυτά τα σωματεία κατόπιν εξετάσεων και αφού έχουν εργασθεί και δοκιμασθεί για τουλάχιστον μία τριετία αν διαθέτουν πτυχίο ανωτάτης Σχολής ή για μία πενταετία αν όχι. Ως εκ τούτου, μετά από την ένταξή μας στις Ενώσεις Συντακτών, είμαστε όλοι και όλες ισότιμοι ως εργαζόμενοι και υποψήφιοι προς πρόσληψη ενώ συνήθως η εξέλιξη σε θέσεις αρχισυντάκτη, διευθυντή σύνταξης, κ.λ.π. γίνεται αναλόγως της αποδεδειγμένης ικανότητας και συνεισφοράς στο ενημερωτικό έργο εντός της αγοράς εργασίας και όχι αναγκαστικά των ετών προϋπηρεσίας. Με άλλα λόγια, η δημοσιογραφία δεν λειτουργεί με βαθμίδες εξέλιξης όπως π.χ. στις δημόσιες υπηρεσίες. Θεωρώ λοιπόν, ότι θα μπορούσατε να ανοίξετε το πεδίο αναφορικά με την εμπειρία σε όλους και όλες, όσοι είναι μέλη Ενώσεων που ανήκουν στην ΠΟΕΣΥ για να απευθυνθείτε σε ένα ευρύτερο ενδιαφερόμενο κοινό επαγγελματιών δημοσιογράφων, με περισσότερες επιλογές για εσάς.

3) Θα παρακαλούσα επίσης να επεκτείνετε την καθοριστική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων πρόσληψης μετά από την 3η Μαρτίου, 2021, ώστε να προωθηθεί η ανακοίνωσή σας – από εμένα, ως γνώστη της ανακοίνωσης – στα επαγγελματικά Σωματεία μας και να αναρτηθεί στις ιστοσελίδες τους για να φθάσει σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό πιθανώς ενδιαφερομένων, ανέργων συναδέλφων.

Σας καταθέτω ηλεκτρονικά αυτήν μου την επιστολή προσβλέποντας στην αποστολή αριθμού πρωτοκόλλου από τις υπηρεσίες του Δήμου και σας ευχαριστώ θερμά για την προσοχή σας.
Δήμητρα Κατραμάδου

Categories