Ενημέρωση για τις αποζημιώσεις υλικών ζημιών από την πυρκαγιά της 9ης Σεπτεμβρίου 2020

Με κοινή τους απόφαση (4/2/2021), οι Υπουργοί Οικονομικών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Εσωτερικών και Υποδομών & Μεταφορών αποφάσισαν σχετικά με την πυρκαγιά της 9ης Σεπτεμβρίου 2020 στα όρια των Δήμων Σαρωνικού και Λαυρεωτικής τα εξής:

Οριοθέτηση των πυρόπληκτων περιοχών: Για τον Δήμο Σαρωνικού ορίστηκαν πυρόπληκτες περιοχές οι Δημοτικές Ενότητες Αναβύσσου και Καλυβίων.

Σχετικά με τις προθεσμίες και τον τρόπο αποζημιώσεων αποφάσισαν τα ακόλουθα:

Προθεσμίες:

α) η αίτηση των ενδιαφερόμενων για έλεγχο και έκδοση έκθεσης αυτοψίας πρέπει να γίνει εντός τριών μηνών από τη δημοσίευση αυτής της απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 613/Β/17-2-2021).

β) η αίτηση των ενδιαφερομένων για να καθοριστούν δικαιούχοι Στεγαστικής Συνδρομής πρέπει να γίνει εντός ενός έτους. Με απόφαση Υπουργού αυτή η προθεσμία μπορεί να παραταθεί σε δύο έτη.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι για αποζημίωση υλικών ζημιών, λόγω της πυρκαγιάς της 9ης Σεπτεμβρίου 2020, να διαβάσουν προσεκτικά την απόφαση και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους όπου αναγράφεται στο έγγραφο.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος δεν εμπλέκεται σε αυτή τη διαδικασία αλλά μπορεί να λειτουργήσει υποστηρικτικά για τυχόν απορίες, διευκρινίσεις κλπ. (τηλέφωνο επικοινωνίας: 2299 320356 & 2299 320341).

Την ερχόμενη εβδομάδα θα ακολουθήσει άλλη απόφαση με τα δικαιολογητικά για την οποία θα ενημερωθούν οι πολίτες με νεώτερη ανακοίνωση του δήμου.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

Categories