Η Καινούργιου απαντά κατάλληλα στον Κούγια (video)

Δημήτρης Κανελλόπουλος

Πληρωμένη απάντηση από την πρωινή παρουσιάστρια του Open, Κατερίνα Καινούργιου, προς τον Αλέξη Κούγια που την αποκάλεσε, σε δήλωσή του, «επαγγελματία κυρία της Μυκόνου».

«Την ίδια ιδιαίτερη μεταχείριση επιφυλάσσω και στην “επαγγελματία κυρία” της Μυκόνου, παρουσιάστρια πρωινής εκπομπής στο Open TV, γιατί θα πρέπει να καταλάβει ότι ο τρόπος που αντιμετωπίζει την προσωπική και επαγγελματική της ζωή δεν της επιτρέπει να κάνει κρίσεις και να παρουσιάζει ένα νομικό θέμα με τέτοιο παράνομο και προκατειλημμένο τρόπο, όταν η παιδεία και η εν γένει προσωπικότητά της δεν είναι επαρκείς για να προσεγγίζει τέτοιου είδους θέματα», είπε, εντελώς προσβλητικά, ο Αλέξης Κούγιας.

Ιδού αρχικά η -όλα τα λεφτά- απάντηση της δικαίως εκνευρισμένης Κατερίνας Καινούργιου:

«Να ενημερώσω τον κύριο Κούγια ότι εγώ δεν έχω σπίτι στη Μύκονο όπως ο ίδιος, ούτε διακοπές κάνω κάθε χρόνο εκεί όπως αυτός. Απλώς τυχαίνει να έχει ο σύντροφός μου τα τελευταία χρόνια σπίτι εκεί. Η παιδεία ενός ανθρώπου δεν έχει να κάνει με το πανεπιστήμιο και με τις γνώσεις του αντικειμένου, εγώ το θέμα αυτό το προσέγγισα τελείως ανθρώπινα. Ντροπή για όλα αυτά που είπε, αλλά πραγματικά είναι τιμή μου να με πιάνει στο στόμα του ένας τέτοιος τύπος. Εμένα για το ήθος μου, κύριε Κούγια, δεν έχει τολμήσει να μιλήσει κανένας. Εσείς είστε ο τελευταίος που θα μιλήσει για ήθος, εσείς και το περιβάλλον σας».

Και συνέχισε, λίγο πιο μετά: «Αν λοιπόν το “επαγγελματίας κυρία της Μυκόνου” είναι σαν το “επαγγελματίας ομοφυλόφιλος”, μαγκιά μου και τιμή μου. Αν όμως υπονοείτε κάτι για το ήθος μου, εσείς είστε ο τελευταίος που πρέπει να μιλάει για ήθος. Ντροπή σας, κύριε Κούγια. Δεν έχω να πω τίποτα άλλο και πολύ ασχοληθήκαμε. Και έχετε και δυο παιδιά, κύριε Κούγια, ντροπή σας».

Να επαναλάβω κάτι με την ευκαιρία αυτή: Οι παρουσιάστριες πολλών πρωινάδικων, όπως η Καινούργιου και η Σκορδά π.χ., στο θέμα του MeToo και στο θέμα Λιγνάδη, έχουν αποδειχθεί πολύ καλύτερες και πιο αξιοπρεπείς (ηθικά και επαγγελματικά) από πολλούς δημοσιογράφους-αστέρες αλλά και δημοσιογράφους-σκέτο που ξεκατινιάζονται «υπέρ» του Λιγνάδη.

Και νέα απάντηση Κούγια
Λίγο αργότερα, ο Αλέξης Κούγιας, με «προσωπική δήλωση» η οποία απευθύνεται προς την παρουσιάστρια του ΟΡΕΝ, Κατερίνα Καινούργιου, υποστηρίζει ότι δεν αναφερόταν σ’ εκείνη.

Η δήλωσή του αναφέρει τα εξής:

«Ειλικρινά και χωρίς καμία αίσθηση χιούμορ ή ειρωνείας, δεν αναφερόμουν σ’ εσάς στο δελτίο τύπου που εξέδωσα. Σε άλλη κυρία – παρουσιάστρια αναφερόμουν. Εάν αναγνωρίσατε τον εαυτό σας, λυπάμαι πολύ».

Ικανοποίηση από OPEN
Από την πλευρά του, ο τηλεοπτικός σταθμός εξέφρασε την ικανοποίησή του για το περιεχόμενος της απάντησης Κούγια, ενώ υπογράμμισε ότι στηρίζει τόσο την κ. Καινούργιου, όσο και κάθε άλλο συνεργάτη του καναλιού.

Η ανακοίνωση του Open
Ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN από την αρχή της λειτουργίας του πρεσβεύει την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των τηλεθεατών του. Τηρώντας απαρέγκλιτα τις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης για όλα τα σημαντικά θέματα που αφορούν την κοινωνία και τους πολίτες.

Σε συνέχεια της σημερινής δήλωσης του κου Αλέξιου Κούγια, ο οποίος αναφέρθηκε σε «παρουσιάστρια πρωινής εκπομπής» του τηλεοπτικού μας σταθμού, επιθυμούμε να εκφράσουμε την ικανοποίησή μας για την τελευταία δήλωση-απάντησή του με την οποία διευκρινίζει ότι δεν αναφέρεται στην κα Καινούργιου.

Πάρα ταύτα, επιθυμούμε να δηλώσουμε ότι ο σταθμός μας στηρίζει απόλυτα τη συνεργάτιδα του, της οποίας το ήθος, η αξιοπρέπεια και η επαγγελματική επάρκεια δεν αμφισβητούνται. Στηρίζει απόλυτα επίσης και κάθε άλλο συνεργάτη, δημοσιογράφο ή παρουσιαστή του σταθμού, που μάχεται στην πρώτη γραμμή για την ενημέρωση και ψυχαγωγία του κοινού, όπως επιτάσσουν το Σύνταγμα και η νομοθεσία της χώρας.

efsyn.gr

 

Categories