Καλλιθέα: Καταγγελία ότι εμβολιάστηκαν αντιδήμαρχοι εκτός πρωτοκόλλου

Την καταγγελία ότι αντιδήμαρχοι Καλλιθέας, φίλοι – γνωστοί και υποψήφιοι της παράταξης Κάρναβου εμβολιάστηκαν από την διάθεση των εμβολίων που αναβλήθηκαν, λόγω κακοκαιρίας, έκανε ο δημοτικός σύμβουλος της πόλης Γιάννης Εμιρζάς.

Υπενθυμίζουμε ότι ανάλογες καταγγελίες που έφεραν αναστολή κομματικής ιδιότητας της ΝΔ έγιναν και στη Θεσσαλονίκη. Διαβάστε:

ΔΘεσσαλονίκης-Εμβολιασμοί εκτός σειράς: Ο Ζέρβας διέγραψε τον Δρόσο Τσαβλή – Αρνούνταν να παραιτηθεί

Ο Γ. Εμιρζάς υποστηρίζει ότι «ενώ το κέντρο Υγείας Καλλιθέας ζήτησε από το Δήμο άτομα για να εμβολιαστούν, κατά κάποιον περίεργο τρόπο επιλέχτηκαν οι «Άριστοί» της Παράταξης Κάρναβου». «Δεν επιλέχθηκαν εργαζόμενοι (ως οφείλαν να πράξουν ειδικά για αυτούς που είναι στην πρώτη γραμμή) στην Καθαριότητα-στην Δημοτική Αστυνομία-στο Βοήθεια στο Σπίτι ή από τους Παιδικούς σταθμούς αλλά επιλέχτηκαν Αιρετοί και αρεστοί από το σύστημα της Διοίκησης του Δήμου», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Εφόσον οι καταγγελίες αληθεύουν και για την Καλλιθέα, το θέμα με τους εκτός πρωτοκόλλου εμβολιασμούς λαμβάνει σοβαρές διαστάσεις.

Η ανακοίνωση του δημοτικού συμβούλου Καλλιθέας Γιάννη Εμιρζάς:
Προηγούνται οι «Άριστοι» – Εμβολιάζονται οι «Ημέτεροι»

Ορισμένοι έχουν βαλθεί να μην μας «κατεβάσουν από τα κάγκελα» ποτέ.
Ενώ όλη η κοινωνία αγωνιά για την πορεία και την επιτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος περιμένοντας καρτερικά να κάνει το εμβόλιο, ορισμένοι «Άριστοι» εμβολιάστηκαν από την πίσω πόρτα εκμεταλλευόμενοι τις αδυναμίες του συστήματος.

Ενημερώθηκα από τον ηλεκτρονικό τύπο αλλά και από τα «προσωπικά facebook των ημετέρων» ότι Αντιδήμαρχοι Καλλιθέας, φίλοι – γνωστοί και υποψήφιοι της Παράταξης Κάρναβου, εμβολιάστηκαν την Τρίτη από την διάθεση των εμβολίων που αναβλήθηκαν, λόγω κακοκαιρίας.

Ενώ το κέντρο Υγείας Καλλιθέας ζήτησε από το Δήμο άτομα για να εμβολιαστούν, κατά κάποιον περίεργο τρόπο επιλέχτηκαν οι «Άριστοί» της Παράταξης Κάρναβου. Δεν επιλέχθηκαν εργαζόμενοι (ως οφείλαν να πράξουν ειδικά για αυτούς που είναι στην πρώτη γραμμή) στην Καθαριότητα-στην Δημοτική Αστυνομία-στο Βοήθεια στο Σπίτι ή από τους Παιδικούς σταθμούς αλλά επιλέχτηκαν Αιρετοί και αρεστοί από το σύστημα της Διοίκησης του Δήμου.

Νόμιμο; … Ηθικό; Σίγουρα όχι.

Πέντε ερωτήματα λοιπόν:

1. Ποιος από το Κέντρο Υγείας Καλλιθέας συνεννοήθηκε εκτός πρωτοκόλλου και με ποιον από το Δήμο Καλλιθέας;

2. Με ποιον τρόπο ειδοποιήθηκαν οι συγκεκριμένοι στον Δήμο Καλλιθέας;

3. Ποιος έδωσε την εντολή για το ποιος έχει προτεραιότητα εμβολιασμού;

4. Ήταν προτεραιότητα ο εμβολιασμός των συγκεκριμένων ανθρώπων;

5. Ακολουθήθηκαν τα πρωτόκολλα και αν ναι , σε ποια λίστα ήταν καταγεγραμμένοι;

Γνωρίζουμε ότι τα εμβόλια έχουν σύντομη διάρκεια ζωής.

Μία πρόταση προς τον Δήμο Καλλιθέας.

Ο Δήμος Καλλιθέας θα πρέπει να καταρτήσει κατάλογο εργαζομένων, με κριτήρια που θα τους υποδείξει ειδικός, για να εμβολιάζονται από τα αδιάθετα εμβόλια της ημέρας, ώστε να αποφευχθούν παρόμοιες καταστάσεις.

Ας σταματήσουν κάποιοι να δηλητηριάζουν το πολιτικό μας σύστημα με αφελείς ενέργειες. Δεν είμαστε όλοι το ίδιο.

Ασκούνης: «Ο κ. Κάρναβος δεν μπορεί να σιωπά»,
«Ο κ. Κάρναβος δεν μπορεί να σιωπά», αναφέρει σε ανακοίνωση της η παράταξη «Προοπτική ζωής» του Κώστα Ασκούνη

«Το ζήτημα του εμβολιασμού των πολιτών αποτελεί πρώτη προτεραιότητα της πολιτείας προκειμένου η χώρα να επανέλθει στην κανονικότητα. Πέντε ήμερες μετά την καταγγελία του Δημοτικού Συμβούλου της παράταξής μας, για τον εμβολιασμό στελεχών της Διοίκησης του Δήμου Καλλιθέας, κατά παράβαση της σειράς προτεραιότητας, δεν έχει υπάρξει καμία αντίδραση από μεριάς του κ. Κάρναβου.

Ο Δήμαρχος έχει υποχρέωση απέναντι στο μείζον ζήτημα που είναι η προάσπιση της ζωής των πολιτών να καταδικάσει φαινόμενα αδιαφάνειας και καταπάτησης κάθε έννοιας ηθικής και δεοντολογίας όπως έπραξε και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Εμείς παίρνουμε την πρωτοβουλία να θέσουμε το θέμα στο αυριανό Δημοτικό Συμβούλιο και καλούμε τον Δήμαρχο να αναλάβει τις ευθύνες του».

aftodioikisi.gr

Categories