Μενδώνη: «Ο Δημήτρης Λιγνάδης ήταν δική μου επιλογή» – Τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ

Μενδώνη: «Ο Δημήτρης Λιγνάδης ήταν δική μου επιλογή» – Τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ

Μετά από ημέρες χωρίς σχετική δήλωση η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, αναφέρθηκε στην υπόθεση Λιγνάδη.

«Καταρχάς να ξεκαθαρίσω ακόμα μια φορά ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης ήταν δική μου επιλογή. Δική μου. Τον επέλεξα αποκλειστικά με καλλιτεχνικά κριτήρια, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον ιδρυτικό νόμο του Εθνικού Θεάτρου», δήλωσε στη Βουλή.

«Με την αισχρή παρουσία της στη Βουλή η κ. Μενδώνη διαβάζοντας έτοιμα κείμενα είχε το θράσος να κουνήσει το δάκτυλο στους καλλιτέχνες και τους πολίτες. Καμία ανάληψη ευθύνης. Καμία συγγνώμη. Ακύρωσαν δημόσιο διαγωνισμό. Τοποθέτησαν κάποιον που «δεν τον ήξεραν» με απευθείας ανάθεση. «Εξαπατήθηκαν» από αυτόν για τις αποκαλύψεις».

Τα παραπάνω αναφέρει σε ανακοίνωση της η Σία Αναγνωστοπούλου, τομεάρχης Πολιτισμού της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και επισημαίνει:

«Δεν έστειλαν την υπόθεση στη Δικαιοσύνη. Έλεγαν ψέματα για να τον προστατεύσουν από τα «σκυλιά». Δεν στήριξαν τα θύματα. Άφησαν την υπόθεση να σέρνεται, μιλώντας για φήμες και για μη επώνυμες καταγγελίες. Μετά τις μηνύσεις για να σωθούν τον έριξαν πράγματι στα σκυλιά ως «επικίνδυνο άνθρωπο» πριν μιλήσει η Δικαιοσύνη. Πιο κραυγαλέα από την πολιτική ευθύνη είναι η μη ανάληψή της. Δεν κυβερνούν, εξουσιάζουν. Είναι πρόβλημα για τη Δημοκρατία.»​

aftodioikisi.gr

Categories